reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Majka daje wielkie, śmierdzace kupy tak co dwa dni, a nieraz zrobi dwie, trzy porzadne w ciagu dnia.
Nianiu witaj spowrotem. Napewno tesknilas. Ja jak na dluzej tylko z domu raz wyszlam (okolo 5 godzin) to tez strasznie tesknilam za Majka. Wyobrazam sobie co dopiero ty. A kolezanka na sylwestra to plakala za coreczka, ktora dala do babci, by spedzic sylwestra, musielismy ja wszyscy uspokajac - hi, hi.

reklama
Witajcie z wieczorka
Aga k ja karmie piersia i moze dwa razy przytrafilo sie mojemu ALusiowi, ze przez cala dobe byla tylko jedna kupa i mimo, ze je "ma" to tez mnie ogromnie ciesza. Niestety mamy inny oproblem - nadranne prezenia okupione kupa na koncu i to wcale nie twarda tylko rzadziutka normalna. Nie wiemkiedy mu to przejdzie :(

U mnie Alus jada po rowno z obu piersi czyli obydwie lubi rowno :laugh:

Czy zauwazylyscie juz dziewczyny u swoich dzieci tendencje do prawo lub leworecznosci?? Ja mam podejzenia, ze moje dziecko bedzie leworeczne. Ssie tylko lewa piatske i ogolnie ta raczke ma lepiej sprawna, podobnie z lewa nozka.

Witaj Martuśka :) Fajnie, że jesteś :)
aga_k objawy charakterystyczne przy zespole napięcia mięśniowego to silne prężenie się, silne prostowanie nóżek, zaciskanie piąstek, jednoczesne odginanie główki i pupy, jednostronne układanie ciałka.
Wczesna doagnoza pomaga szybciej zlikwidować problem. Trzeba chodzić z dzidzią na rehabilitację i wykonywać w domu różne ćwiczenia.
Ale specjalistką jeszcze nie jestem...

o Boże, mój też tak ma. Też się pręży, prostuje nóżki tak, że z trudem je zginam w obawie, by ich nie "połamać". E mamo, czy o tych objawach trzeba mówić pediatrze, czy ona sama powinna przy badaniu zauważyć jakieś niepokojące oznaki? W środę idę na szczepionkę, to porusze temat, bo trochę się teraz przeraziłam

Aga k, u nas kupka przez ostatnie tygodnie raz na dwa trzy dni (czasem potrzebna była interwencja czopka), teraz po zmianie mleczka (mały jest dokarmiany butelką) na razie jedna na dzien bez bólu i oby tak zostało.. Gdzieś słyszałam, że przy karmieniu piersią kupy co 7 dni to normalka tak jak i kilka razy dziennie. Chyba, że dzidzia się męczy i ma zaparcia. Co na to Twój pediatra?

chyba też poczytam o tym napięciu bo Martnka ciągle się na prawą stronę kładzie i też ciągle się pręży ale myślałam że lekarz przy badaniu powinien zauważyć że coś się źle dzieje ale teraz to już sama nie wiem i chyba tez porozmawaim z pediatrą

reklama
witam mamuski witam :laugh:

Ago k sproboj kupke wywolac tak:przegotuj wode,kup glukoze,i na 100ml wody dodaj lyzeczke glukozy.
u mojej pomoglo (u kolezanek tez),poczekaj dobe
moja miala straszne problemy i nawet kupilam jej rumiankowa hippa i bylo jeszcze gorzej
zastosowalam glukoze i na drugi dzien tak sie zesrala ze hej!!

a u mnie urwanie glowy,praktycznie nie mam czasu dla siebie
mieszkanie,mezus,Milenka,nauka........ufff nie wyrabiam
chetnie bym wziela wakacje ;D

22wrzesnia o 14.30 mialam sie stawic do mojej gin na pierwsza kontrole,a ze w poczekalni jest tv zalapalam sie na ''zaklinaczke''i obejrzalam ten porod......brrrr az mnie zmrozilo,a przeciez sama tak rodzilam ;D

u mnie wszystko ok,dostalam tabletki Cerazette,i jestem ciekawa czy nie zaczne tyc od nich :mad:
przez Cilest przytylam 20kg w 10 miesiecy-i wcale sie nie obzeralam

chcioalam spirale ale doktorka powiedziala ze zakladac mozna po pol roku od porodu bo mozna uszkodzic czy przebic macice ::) no i czekam

a teraz znikam kapac sie i wskakuje do lozeczka gdzie tatus na mnie czeka ;D

Do góry