reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
ja tam sie na wybory nie wybieram- wole nie przykladac reki do tej juz i tak strasznej sytuacji w naszym kraju. Pojde tylko na prezydenckie ale jeszcze nie podjelam decyzji na kogo glosowac

a pogoda dzisiaj u nas jest super- slonko swieci i jest 26 stopni, juz nie pamietam kiedy we wrzesniu bylo tak cieplo.
w zwiazku z tym przyszlam sobie z mezulem spacerkiem do rodzicow i teraz juz po obiadku pojdziemy spacerowac dalej do cioci ;D
Milej niedzieli lipcoweczki kochane!

Hej wszystkie lipcóweczki! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Witam po bardzo długiej przerwie, bo nareszcie mam internet w domu.
Widzę że lipcóweczki nie leniuchują i ciągle popisują na forum  :)
Mam do Was pytanie - jak jest u Waszych dzieciaczków z kupkami? Ja karmię tylko piersią i moja Ola potrafi nie robić kupki nawet przez 7 dni. A jak jest u Was? Czy też macie takie problemy? Jak sobie z tym radzicie?
Pozdrowionka :laugh:

Czesć jestesmy w domu. Nie wiedziałam że tęsknota za dzieckiem może być tak silna :( Juz sie nie mogę doczekać jutra kiedy przytule Maksymiliana.

Elfiko widziałam że i Ty wypowiedziałaś się u niemowlaków na temat prezentów na chrzciny tak się zdziwiłam tymi opisami imprez na 30 i 60 osób że aż mnie zatkało i już myślałam że jakaś dziwna jestem ale wydaje mi się że dawanie po 500 i 1000 od osoby to chyba lekka przesada ale jak kogoś stać no to fajnie
ale robienie chrzcin na sztukę bo tak wypada to już przesada i szkoda że wytyka się tz. świętoszkowanie nie wiem po co tacy rodzice dają dziecko do chrztu

Hej Kasia!
To chyba głupio zabrzmi, ale zazdroszczę Wam tych kupek! ::) U nas pojawienie się kupki w pampersie to prawie jak święto, praktycznie cała rodzina wtedy się cieszy. Próbujemy masować brzuszek, podawaliśmy Debridat, ale to nic nie pomogło :-[

reklama
Są dni, że kupa jest w każdej pieluszce. A jak najadłam się czegoś ciężkiego, to zdażyło się 2 razy, że cały dzień Julka nie mogła nic zrobić.

Martwię się natomiast, że moja mała może mieć zespół napięcia mięśniowego. Wyczytałam u lutówek jakie są tego objawy i wszystko wskazuje na to, że mamy problem. Do pediatry idziemy dopiero we wtorek- te ich cholerne limity.... Nie można się dostać do lekarza kiedy jest potrzeba, tylko kto pierwszy ten lepszy i koniec.

Ale dziś był piękny dzień- oby taka złota jesień utrzymała się jak najdłużej.

Testowałam na spacerze nosidełko i super się sprawdziło, Julka dała radę 5 godzin bez jedzenia i zaliczyła pierwsze w swoim życiu wybory:)

Do góry