reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

A nasza Maciejka dzisiaj to tylko je i śpi. Do południa spał 4 godziny, potem poszliśmy na spacer to spał godzinke, przyszlismy do domu, zjedliśmy obiad (zamówioną pizzę) i poszedł znowu spać, no i tak już śpi prawie 3 godzinę :) Takiego lenistwa to juz dawno nie pamiętam. I to akurat się udało, bo mężulek w domu no i lenimy się razem :)

reklama
Aha, mam jeszcze pytanko odnośnie maty edukacyjnej. Czy któraj z was kupowała takie przez internet i za ile. Bo u mnie w sklepach te maty są strasznie drogie (150-200 zl), no i zastanawiam się czy nie da się jakosik tego kupić taniej.

witam lipcoweczki:)
moja kruszynka juz spi wiec postanowilam cos skrobnac!

dzisiaj maly spal i jadl i tak wkolko, chociaz nawet troszke sie pobawil z mamusia.....staram sie wypelniac sobie caly dzien, zeby czas szybko lecial, jeszcze 6 dni do powrotu mojego Misia......

co do upodoban jednej piersi mam to samo, Kuba woli lewa, mam ja dlatego wieksza i wiecej mam w niej pokarmu, a z prawe to tak jak mowilas-pociagnie pare razy i sie wkurza, zeby wszystko bylo dobrze to musi byc ona bardzo wypelniona!!!a co do maty edukacyjnej, zajzyj na allegro, tam mozna dostac taka mate nawet za ok 45 zl, ale taka mniej atrakcyjna, taka lepsza to za ok. 80 zl!!

Asiołku wielkie dzięki, jestes naprawdę bardzo pomocna zawsze.
Kasiu u mnie to samo, Majka w dzien coraz mniej spi i ciagnie mame za wlosy i kolczyki, no i nie chce puscic, raczki wklada do buzi i nieraz jak ja karmie to lapie mnie raczka za palec -hi, hi.

Sylwio, fakty są takie, że rzeczywiście wszystkim nie sposób dogodzić.Dlatego trzeba dogadzać samemu sobie :) A od tekstu w stylu "przebywanie z dzidzią w domu to relaks i dobra zabawa" aż mnie skręca...brrrrrr!
Klaudio, u mnie z piersią podobnie i też tą "nielubianą" jest prawa. Dlatego zawsze zaczynamy jedzonko od niej, amciu amciu kilka minut, a następnie konkretne żarcie z lewej :laugh:

witam mamusie,ostatnio nie mam czasu z Wami w dzien pogadac i dopiero wieczorami cosik tam naskrobie
a teraz sie wkurzam bo mezulo okupuje komputer i z braku laku mi zostal laptop a po pierwsze niecierpie go bo jakos ten monitor mi w oczach pulsuje a po drugie mamy go odziedziczny po szwagrze z niemiec i ma niemiecka klawiature i ciagle mi sie myli literka "z" z "y" :mad: :mad: :mad:

Moja corcia to sie ostatnio taka fajna zrobila ze hej
w dzien tez duzo mniej spi i czesto sie smieje a od wczoraj to gada jak najeta- klade ja do lozeczka a ona dyskutuje ze zwierzakami z karuzelki ze hej
tylko jeszcze nad raczkami nie panuje i bardzo sie drapie - szczegolnie gdy jest zmeczona

reklama
Cześć dziewczyny. Ostatnio mało mnie na formu bo i moja Jagódeczka mniej śpi w dzień i domaga się uwagi mamusi :laugh: Ponadto skończyło się cudne spanie w nocy bo łapia ją w nocy kolki chociaż ja już na maksa ograniczam rodzaj zjadanych produktów, nawet wędlinę mam robioną przez moją kochaną teściową. Zero pomidorków, papryki, czekolady, słodyczy nawet herbaty nie piję a te wredne kolki tak strasznie męcza moją Kruszynę, i w nocy i po południu i z samego rana. Na szczęście robiliśmy ostatnio usg przełyku i pan doktor ją całą "zusgetował" ;D, nerki, wątrobę itd,itp. i wszystko jest w porządalu więc to na pewno kolka.

Biorąc to wszystko pod uwagę wieczorami padam na pysk. Ale dzisiaj zrobilam dzień taty i Robuś zajmował się w wiekszości dnia małą a ja wybrałam się do fryzjera (MAM GRZYWKĘ!!!!!!-zdjęcia wkrótce) i na solarium.

Tusia czekam na zdjęcia kolczyka w pępku. A! Kupiałam ten leżaczek Fisher Price Akwarium i na razie jej się podoba. Mialaś rację, że to specjalnie dla marudek ;D

Do góry