reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

dziewczyny to ja Was jeszcze bardziej zadziwię ;D

urodziłam w sobote o 11.10 a na odział przyjęli mnie oo 9.00 ;D - matematyka podpowiada mi, że poród trwał 2 h ;D
a następnego dnia tj w niedzielę o 11.10 byłam już z córeczką w domu ;D ;D ;D i pisałam już na forum ;D
i tak mi zostało ;D
babyboom moja heroino ;D

reklama
Witam. dzisiaj ja pierwsza.
tusia ja nigdy nie umiałam przebierać w lumpeksach. Dla mnie nie ma tam nigdy nic ciekawego. A wiem że można kupić tam coś fajnego i niedrogo.

Julka mnie dziś zadziwiła spała od ostatniego karnienia o 23.45 do 6 rano. Zjadła i poszła spowrotem spać. Bez marudzenia. Oby tak dalej.
Remont idzie pełną parą wiec już niedługo będę u siebie.

witam w sobotnie przedpoludnie :)

dzisiaj z moim synkiem pozwolilismy sobie na dlugoe leniuchowanie i spalismy do 9...moze sie to komus wydac smieszne ale przy naszym wstawaniu kolo 6,7 to jest jakis maly sukces!!! ogolnie nocna byla spokojna, nawet sobie odpoczelam po trudach calego dnia!!!

Tusia ja tez bardzo czesto zachosze do sklepow z uzywana odzieza..tylko ze u mnie w miescie, na miejskim targu mozna kupic rzeczy dla maluszkow, ktore leza na takiej stercie i trzeba sobie pogrzebac!!czasami trafiaja sie rzeczy z metkami, calkiem nowe..i naprawde sliczne, te, ktore na kupuje sa sprowadzane z USA:)

Iwon dziekuje za komplement dla Kubusia, zaraz przekazuje hihihi:) myslalam ze te jego wloski sie przetra, ale jakos sie chyba nie zanosi....

dobra zmykam cos porodic, poki mam chwilke dla siebie!!!!

Tusia, super pomysl z ta sprzedaza, u mnie moja mama wygrzebuje dla Ninki super rzeczy na uzywanych, czesto trafiaja sie tez nowe i jestem naprawde zadowolona bo sa to rzeczy dobrej jakosci... sama nie chodze z prostej przyczyny ja do najblizszego spozywczego mam 2 km!!! o innych sklepach nie wspomne...;) chyba powinnam otworzyc sklep...

iwon faktycznie niektorzy wykazuja totalny brak zrozumienia, ja caly czas bije sie z myslami co dalej, niestety z czegos zyc trzeba wiec zeby sie utrzymac musze wrocic conajmniej na pol etatu, ale tak chcialabym byc z mala (jak chyba kazda matka) jeszcze nie wiem co zrobie ale cokolwiek zdecyduje to nie chcialabym zeby ktos mi wytykal brak uczuc macierzynskich czy z kolei brak mabicji i lenistwo (choc nie wiem jak mozna sie lenic przy maluchu w domu, ale spotkalam sie z opiniami ze "siedze w domu" tzn. nie robie nic wielkiego, ogolnie relaks!!!)

Tusiu mi lekarz polecił nutriton ale ze wzgledu na zaparcia nie stosowałam go bo bałam sie ze bedzie gorzej.... dlatego z czystym sumieniem moge Ci polecić nutriton bo do tego lekarza mam wielkie zaufanie - z reszta to wielki autorytet wsrod lekarzy.... nie tylko pacjentów... dlatego myśle, że skoro polecił to do zageszczania to możesz sioe zdecydować:
Nutriton jest dietetycznym środkiem spożywczym specjalnego przeznaczenia medycznego.

Preparat jest przeznaczony do stosowania:
- w przypadku skłonności do ulewania u niemowląt i dzieci,
- w żywieniu dorosłych, u których występują trudności w połykaniu.

Nutriton jest preparatem, którego głównym składnikiem zagęszczającym jest mączka chleba świętojańskiego, uzupełniona w maltodekstryny. Nutriton nie zawiera białka mleka krowiego, laktozy i sacharozy.

W żywieniu niemowląt, które ulewają po karmieniu, służy do zagęszczania mleka modyfikowanego lub preparatu mlekozastępczego (stosowanego w żywieniu dzieci z alergią pokarmową). Może być także stosowany przy karmieniu piersią.
U dorosłych, u których występują trudności w połykaniu, służy do zagęszczania zimnych i ciepłych pokarmów płynnych. Nutriton może być dodawany bezpośrednio do płynów lub być podawany łyżeczką w postaci papki.

Opakowanie: Karton 135 g, pakowane po 6 sztuk w opakowaniu zbiorczym.

Nutriton jest dostępny w aptekach – produkt nie wymaga recepty lekarza.

a proporcje są prawdopodobnie na opakowaniu

reklama
Gazelaczku, moja blizna jest trochę twarda ale nie jest wybrzuszona, brzuch mam prawie płaski w tym miejscu.

Ja mam pytanko do mam karmiących piersią. Czy wasze dzieci też upodobały sobie jedną pierś? Bo mój Maciek to uwielbia ssać z lewej, a jak go przystawię do prawej to possie dwie minutki i sie denerwuje. Sprawdzałam czy pokarm z niej leci i rzeczywiście leci gorzej niz z prawej ale to pewnie dlatego, że on nie chce z niej ssać. No i przez to cały czas lewą pierś mam o wiele większą niż prawą :D

Do góry