reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Dzięki Lila i Agatonik! Jestem spokojna, skoro Wasze maluchy też tak mają :)
Asiołek mi pediatra zalecała w takiej sytuacji właśnie przemywanie solą fizjologiczną. Niestety, nie znam innego sposobu. A propos- przypomniało mi się, jak jeszcze leżałam w szpitalu, to mały miał własnie coś w oczku i m iałam wrażenie, że biedakowi to musi przeszkadzać, więc poprosiłam położną o interwencję. Spojrzały się na mnie dziwnie mówiąć, że to normalne i z łaski przetarły mu oczka nasączonym płatkiem ( z wierzchu!). Oczywiście nic to nie dało i paproch w końcu sam wypłynął.

reklama
Tusia, Majeczka śliczna dziewusia. I skąd ona "wytrzasnęła" takie piękne, duże oczęta :-)
Ale i tak najbardziej podobała mi się fotka Majki ...robiącej kupę. Strasznie się uśmiałam, bo mój Kornel wygląda podobnie (to znaczy nie cały czas Bezalkoholowe ;-) tylko w podobnym momencie)
Niania, ja ostatnio poszukiwałam podobnej czapeczki, ale jak już były to o dwa numery za duże. A przecież takie kurduple też chcą odjazdowo wyglądać :)

Kochane lipcóweczki, mam do Was pytanie, czy po porodzie nosiłyście pas/majtki obciskające? Czy mogłybyście powiedzieć coś o efektach oraz gdzie coś takiego można dostać, co jest lepsze itp.?

Ja jestem październikową mamą, po CC w 35tc ... zapraszam do obejrzenia zdjęć mojego synia w galerii "październikowe dzieciaczki" :)

Doxa ja niestety nie pomoge :-[ bo nie nosilam takich majtaskow
ale moze mamuski po cc mialy cos takiego

Alka nam pediatra zalecila caly komplet witamin w kroplach wiec i Tymul i Gabi lykaja
jest tam d3 i zelazo i cala masa witamin do 2 roku zycia codziennie mam podawac te kropelki a po 2 roku sa tu takie witaminki w zelkowych misiach i pewnie niedlugo podam je Tymowi bo kroplami pluje a Gaba nie ma wyjscia i musi polykac krople :p

reklama
Do góry