reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Niuńka, mój Maciek to gada wtedy jak się do niego mówi i wtedy kiedy próbuje zasnąć - leży sobie w łóżeczku i tak nadaje, jaki to on nieszczęśliwy, bo zamiast go wziąć na ręce to go wstrętna matka do łóżka włożyła i każe spać :D

Gdzieś przeczytałam, że do ukończenia 6 miesięcy dziecko powinno podwoić swoją wagę urodzeniową. Jak to jest u was, bo jak tak dalej pójdzie Maciusiek ją podwoi jak skończy 3 miesiące.

No Niuńka masz rację że dwoje dzieci to urwanie głowy
My jak wychodzimy na zakupy, czy do znajomych to samo ubranie dzieci i nas to zajmuje nam dużo więcej czasu niż wcześniej (z jednym dzieckiem)

Ja ubieram kaftanik+śpiochy i polarek no i na to kocyk

A mi to z jednym strasznie dużo czsu zajmuje wybranie się gdziekolwiek. A Julke ubieram w Body na długi rękaw, śpiochy i polarek. Przykrywam kocykiem. kaftaniki mnie denerwują bo się zwijają i mam wrażenie że jest jej niewygodnie.
Julka nakarmiona to idziemy teraz na spacerek.

Dziewczyny, czy Wasze maluchy też ssą piąstki? Mój od kilku dni to po prostu pożera swoje ręce. Tak cmoka, że słyszymy go z mężem w drugim pokoju. Jest spokojny, najedzony, smoczka za bardzo nie lubi, jak go weźmie to święto, więc nie wiem czy to po prostu te słynne, pierwsze zabawy i poznawanie własnego ciała (mały skumał, że ręce są jego czy coś w tym stylu) czy może powinnam zacząć się martwić??

Iwon mamy to samo!! Milenka od tygodnia tak ssie swoja lapke hihii smiesznie to wyglada ;D
jest najedzona,smoka nie chce a lapke ssie

Klaudia z ta masa podwojenia w 6 miesiacu to jest jakies chore!! Milena miala 3300,ma juz 4350,czyli 2kg by jej zostalo a ona dopiero dwa miesiace ma...........eee nie widze tego,napewno przekroczy,a ja sie tym nie denerwuje :laugh:

ja ostatnio tak malo sie udzielam ale wiedzcie ze was czytam ;)

My już po spacerku. Pogoda luksik.
Julka też ssie swoje łapki. Bardzo lubi je też oglądać. Śmiesznie to wygląda bo czasami chce je przyblirzyć do oczu i robi to z takim zamachem że uderza sie w główkę. Do tego gada i tak słodko się uśmiech że nie da sie nieodwzajemnić uśmieszku. Szkoda tylk że zbiera jej sie też na gadanie o 5 rano po karmieniu wtedy gdy mamusia najchętniej poszła spać. Ale Julce dobrze się gada też z żabą, słoniem i łosiem. To są przyjaciele mojej córci. ;D ;D

reklama
Mam takie pytanie..... jak wyjac dziecku rzese z oka? Może któras z Was ma jakies doświadczenie.... bo ja kompletnie nei wiem jak sie za to zabrać a rzesa już 3 dzień siedzi... myśłałam że może sama wyjdzie albo zapuszczałam kropelki z nadzieją że wypłynie ale nic z tego....

Do góry