reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Alka kochana nie wiem może można samemu zebrać na ten posiew najlepiej spytaj pediatrę maluszka napewno Cię doinformuje co i jak, Martynka jest pod kontrolą w szpitalu i odrazu jej zawsze robią bo ma kłopoty z nerkami ale sama jestem ciekawa czy można samemu na posiew polować

reklama
Alka, mojemu Adaśkowi robili posiewy i wystarczy tylko dobrze umyć pupe i siusiaka ;) (musisz leciutko napletek ściągnąć w dół bo tam jest najwięcej bakterii i delikatnie przetrzeć mokrą pieluszką - pokazywała mi pielęgniarka w szpitalu bo też nie wiedziałam) i naklejasz woreczek i czekasz na siuski, no chyba że wolisz łapać ;) Pojemniczki kupujesz w aptece - jeden zwykły na mocz, a drugi wyjałowiony i ten wyjałowiony jest na posiew. I nie martw się wynik będzie na pewno wiarygodny bo jeżeli jest zakażenie dróg moczowych to w badaniu ogólnym mogą być podwyższone leukocyty, i info o licznych bakteriach. A z posiewu jeżeli są jakieś bakterie to wtedy je hodują i na konkretne bakterie - konkretny lek.

Iwon dzięki za odp, w takim razie idę na szczepienie w poniedziałek.

Co za dzień dzisiaj... najpierw nie było do popołudnia prądu a potem zaczął lać deszcz. Nic zrobić nie można było. A swoją drogą to przerąbane w takim domu jak nasz gdzie wszystko jest na prąd. Dobrze, że Julka je tylko z piersi to nie miałam problemu z podgrzewaniem...

W naszym przypadku w szpitalu Julka miała zakładany cewnik do pobrania moczu na posiew. Nic przyjemnego :(

No i ja kąpię małą codziennie. Dzięki temu ustalił się jej fajnie rytm dnia. Po kąpieli karmionko i lulu :)
Dziś Julka robiła furorę w Geanie :) A na koniec juz się zezłościła bo była głodna i musiałam ją nakarmić w samochodzie na parkingu:)

Niuńka dużo zdrówka dla Adasia! :)

Idę nareszcie świętować..... ;)

dobranoc kobitki :)

Babulki kochane żegnam się z Wami

Buziaczki dla wszystkich naszych kochanych maluszków i dla Was oczywiście też. :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

I żeby Wasze skarbeczki nie chorowały - to chyba najważniejsze.

papa i mam nadzieję że o mnie nie zapomnicie. ;)

Jak tylko dorwę internet to napiszę.

fridus pewnie juz tego nie doczytasz :-[ a ja wlasnie dorwalam sie do komp
jak tylko bedziesz miala okazje daj znac co sie u WAs dzieje!! jakos tak pusto tu bedzie bez Ciebie :-[
usciskaj malutka i trzymajcie sie cieplo!!!!! :-* :-* :-*
no i pisz jak mozesz!!!cmoki w boki

Iwon moja teraz ma jakis okres, ze ma okropne problemy z zasypianiem - widac, ze chce, ale cos jej nie pozwala zasnac. Kreci sie na boki, nerwowo ciagnie smoka i konczy sie to placzem, aw lezaczku jak sobie lezy i mama ja buja to zasypia bez tych cyrkow.
Moja Majka to rzeczywiscie pozuje do zdjec, tylko zbliza sie aparat to patrzy i strzela swoje miny.

Agatonik moja ma to samo. Je malo co 5 godzin, jest marudna, butli to wogole nie chce, drze sie wtedy, dostaje szalu ::). Najgorzej od 17 moze pLakac do 20.

reklama
tusia26 moja też ma problemy z zaśnięciem. Np. teraz widzę że oczy jej się same zamykają a nie może zasnąć. Pręży się wierci i popłakuje. Nie wiem co jej jest. Jak nie przejdzie do poniedziałku to ide do lekarza, będę spokojniejsza.

Do góry