reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Niunka serdeczne wsplczucia,aloe nie martw sie wszystko bedzie dobrze :)
ja tez nie moge patrzec na te malutka lapke z tym weflonem...

Tusiu nie wiem co ci poradzic ja tez mialam takie cos z Milenka. Ale moja szybko rozgryzlam.Ona nie nawidzi upalow i domagala sie wody z glukoza dla ochlody. sproboj,nie wiem czy jej dajesz jakies herbatki lub te wode,ale najlepsza jest woda z glukoza,bo pomaga przy problemach z kupka.Moja robi teraz codziennie.A i daje jej chlodna te wode lub w temp.pokojowej.czasami butelke wkladam do lodowki.Lubi taka.

no a przede mna sterta ubran do prasowania ::) sterta.....jakies 1,5godz.przy zelazku a w domu to ja nie wiem ile jest stopni...sauna . ja chce juz jesien!! mam dosc lata!!! :mad:

wczoraj kupilam kurtke zimowa Milence za..........15zl!!!!!!!!!!!!!!! nowka funkiel na targu
chyba z jakiegos przemytu ale wali mnie to ;D u nas najtansze kurtki w sklepach to wydatek od 120zl w gore
a jeszcze ja i Karol musimy sobie kupic cos na zime wiec zaoszczedzilismy na Milce :laugh:

ide sprzatac

reklama
Witam,
Piszę gościnnie do Tusi 26, mam córeczkę o 4 dni starszą o twojej Majki.
Od tygodnia moja mała zachowuje się podobnie.Pręży się , je maksymalnie 5 minut i wypluwa cyca.  Zwykle daję jej  smoczek i po uciszeniu  ponownie podaję cyca.
Dodam ze moj anioleczek zrobil sie straszną beksą, jest nerwowa i ma problemy z zasypianiem, marudzi  a właściwie ryczy jakby ktos jej robił krzywdę.
Podobno takie zachowanie zdaża sie na przełomie 2-3 miesiąca,  związane jest to z nadmiarem bodźcow jakie docieraja do dziecka, uklad nerwowy maluszków nie radzi sobie z tym. Moze to trwać do 2 tygodni. Należy maksymalnie wyciszyć maleństwo , ograniczyć wizyty, zakupy w marketach, słuchanie głośnej muzyki itp .
Podaje link gdzie możesz przeczytać o kryzysie 3 m- ca
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=22538728&v=2&s=0

Dzieki Salve, ale my popularne jestesmy, tak nas wszyscy czytaja. hi, hi ;D
Bylam u lekarza i dostalam skierowanie na moja prosbe do learyngologa. Moja pediatra twierdzi, ze to przez upaly. Nie wiem co, ale wizyta u lekarz chyba cos podzialala na Majke, bo juz drugie karmienie zjadla normalnie ::) a nie jadla tak juz chyba od tygodnia. I o co tym dzieciom chodzi? Moze chciala zobaczyc swojalekarz? ;) Do laryngologa zarejestrowalam sie na poniedzialek, ale jak jej to juz do tego czasu nie wroci to chyba odpuszcze.

To napewno ten kryzys. Wlasnie tak sie zachowuje, niczym ja nie zadowolic. Jak sie bawila i cieszyla z godzinke przed spaniem, gdzie tez ladnie zasypiala, to teraz gora 10 minut i ryk, i nie wiadomo o co chodzi. Ladnie spala a teraz za dnia jak zasnie na 1 godz. to jest dobrze. Budzi sie z placzem i takie krokodyle lzy jej czesto leca, lece bo juz placze ::)

Martynia dostała dzisiaj strasznej biegunki :( załatwia się żółtą wodą i cały czas dopajam ją wodą z glukozą i nawet smecte już dostaje moja znajoma pielęgniarka mówiła że juz mogę podawać małej smecte i kleik do mleczka

troszkę się zdiwiłam bo niby piszą że taki kleik to od 5 miesiąca ale ona pracowała na dziecięcym i niby tak maluszkom dawali
kurcze żeby tylko się to udało uspokoić te bieguneczki i żebyśmy znowu nie musiały do szpitala bo chyba nie wytrzymam :(

może któraś coś wie jak sobie poradzić z takiimi dolegliwościami u takich maluszków mam nadzieję że jej nie zaszkodzę a jak do jutra nie przejdzie no to do lekarza bo takie szkraby się szybko odwadniają

kasiu jak byłam z moją Julką w szpitalu to też miała jakieś rozwolnienie, robiła taką mocno spienioną kupę. Podali jej smecte, a miała wtedy dokładnie miesiąc. Więc możesz śmiało dawać Martnce. Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie i obędzie się bez szpitala.
Pobyt w szpitalu na oddziale noworodkowym to niezbyt fajne przeżycie...

trzymam kciuki !

Czy Wasze maluchy zezują ? Bo moja zaczęła robić takie zezy, że aż strasznie na nią patrzeć czasem. Czytałam, że to u noworodków normalne więc chyba poczekam, z nadzieją, że wyrośnie z tego.

reklama
Do góry