reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

A ja kupiłam dzisiaj nosidełko :D No i chciałam go wypróbować i iść z Maćkiem do siostry, a on całe popołudnie śpi :)

reklama
Maniu mi jak na razie tez 2 szkrabów wystarczy ;D.(Choć wcześniej marzyłam o 4)Może tak za jakieś 7 albo 10 lat jeszcze jedno... :laugh:Zobaczymy.Na razie 3 facetów w domku mi wystarczy ;D.
Po urodzeniu Doriana nie zabezpieczaliśmy sie wcale,jak skończył pół roku dokłnie odczuwalam kiedy miało nastapic jajeczkowanie :).Ale także mieliśmy juz w bliskich planach następne dziecko,wiec jak Dorianek skończył 1,5 roku zafasolkowalismy ;) :) ponownie.

Agus ja juz nie licze na swoja intuicje ;) i jak na razie wszyscy sa juz w domu ;) i jest rownowaga 2 na 2 ;) wiec tym razem musze mocno glowkowac by tej rownowagi nie zaburzyc

cześć babulki
Mój gin doradza mi prezerwatywy bo zastrzyki i tabletki przenikaja do pokarmu. Dał mi receptę jak bym się zdecydowała ale ja nie kupiłam.
Tabletki przed ciąże bralam dość długo i chyba zdecyduję się za jakiś czas na spiralkę. Nie wiecie czy jak się karrmi to można założyć? - chyba nie.
Igunia dzisiaj wcale nie śpi. Pół godzinki to max. Może w ocy będzie spała. Jakaś taka rozdrażniona jest i sama nie wie co by chciała. Mam nadzieję że tylko ma zły dzień.

Nosidełko chyba dostanę od koleżanki ale zacznę stosować dopiero jak mała skończy 3 miesiące wcześniej podobno nie wskazane.

ja tez mam nosidelko ale jeszcze nie urzywam a Gabryska dzis je i spi i spi i je i potem wyglada jak wyglada ;) pucus jeden

Martynia spała 6 godzin :) po raz pierwszy w swoim życiu hih a teraz marudzi już trzecią godzinkę nie ma to jak sobie poprzestawiać nockę z dniem ale co tam biduleczka moja wymęczona była no i w końcu w domciu to w domciu

e-mamo ja mam wlasnie to nosidelko i jest naprawde super. Tylko sobie ciasno przypasuj. Majeczka jest w nim bardzo grzeczna. Tylko nie lubi trzymac w tych szparkach raczek, ma je zawsze przy buzce (na mamusi cycuszkach ;D

Maniu, oglądałam twoje szkraby. Gabi to prawdziwa dziewuszka (moja Jagódka ma identyczne śpiochy/pajacyk-cholera zawsze mylę  :-[- w paseczki z czerwonym misiem), taka  śliczna, że nie można pomylić. a moją Jagodę ciągle mylą z chłopcem. Czy rzuciło mi się na umysł, takie matczyne zapatrzenie czy co, bo zawsze mi się wydawało, że Jagoda raczej wygląda jak dziewczynka a nie chłopczyk :-[ :-[ :-[

E-mamo co za popierd... ten twój już były, jak rozumiem, gin. Jak można tak kogoś zlewająco potraktować, wrrrrrr :mad: :mad: :mad:

BYłam na wizycie u mojego gina. Już mogę bara-bara, stan tego tam na dole określił jako idealny ;D :p No i pytalam go o antkoncepcję. Odpowiadał z takim ociąganiem, że każde słowo musialam z niego wyrąbywać siekierą, ale generalnie powiedział, że on poleca z tych dwóch środków nie cerazette tylko depo pro. Mówi, że nie powinnam źle się czuć i że płodność wraca normalnie po ok. 6 miesiącach. Twierdzi że doświadczenia z depo-pro ma dluższe i niegdy nie zdarzyło się żadnej z jego pacjentek żeby źle się czuły, czy w ogóle żeby bylo coś nie tak. Poradził mi żebym się zastanowiła a mam na to czas do października, bo do trzech miesiącach po porodzie nie ma szans żebym zafasolkowała. hmmmm ::)

reklama
Lilka, właśnie zajadam placki z jabłkami wg. twojego przepisu. Pyyyyycha, mniam, mniam. Zmieniłam tylko trochę sposób wykonania. Jabłka pokroiłm w cienkie plasterki w wrzuciłam wszystko do michy i wymieszałam. Teraz trzeba mieć farta żeby załapać się na jabłuszko, hihihihihihi ;D

Do góry