reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Elfiko nawet tak nie myśl. !!!! Twoja mała bardzo Cię potrzebuje ale jak ją coś boli to nie może sobie biedulka miejsca znaleźć.

Może pozycja jej nie odpowiada. Jak moja Iga się pręży to próbuję zmieniać pozycje. Karmię ją raz na siedząco a raz na leżąco.

Poradź się może lekarza co robić. Trzymam za Ciebie kciuki i za Twoją Weronikę.

reklama
Fridus juz rozmawialam z lekarzem- odpowiedz to kolki, mimo to dziekuje za slowa pocieszenia.
Moje malenstwo wlasnie zasnelo po kapaniu i zjedzeniu az 85ml mleczka ::)

Elfiko dzieci jedzą raz mniej raz więcej.Nie sugeruj sie instrukacjami na opakowaniu.
A skoro mała przybiera na wadze(nie piszesz,że coś nie tak), to mysle że nie masz powdu do niepokoju. A kolki iedys przechodza.....ponoć....

Elfiko, to napewno tylko chwilowe. Główka do góry.
Mój Maciek za to cosik ostatnio zapomniał, że popołudniu trzeba spać i śpi tylko do południa, a potem to już tylko po kąpaniu. Co go położe do łóżka to polezy trochę, potem krzyk, jeść by chciał co godzinę, potem znowu do łóżka, zaśnie na 10 minut i sie budzi. Na szczęście w nocy śpi normalnie, ale też zaczął się budzić trzy razy, a nie 2 tak jak przedtem.
Aga, witamy!! My też się za tobą stęskniłyśmy :)

Hej,
My jesteśmy po szczepieniu i po wizycie kontrolnej u gina. Biedna Julcia bardzo płakała, na szczęście nie zagorączkowała na wieczór więc nie musiałam wkraczać z paracetamolem.

A co do wizyty u gina, to bylam u niego ostatni raz. Słowo harcerza !!! Jakaś cholera mnie podkusiła, żeby pójśc do mojego gina, u którego prowadziłam ciążę. Tak sobie pomyślałam, że skoro chodziłam do niego 10 miesięcy to i na tą kontrolę też pójdę. Na fotelu chciałam wyć z bólu, ale jakoś dałam radę. Najgorsze jest to, że coś mi rozerwał w środku bo wczoraj krwawiłam dość mocno, dziś już trochę mniej. Zapytałam go o cytologię, to powiedział , że mam jakąś pierwszą grupę i nie kazał mi robić. A stan mojego pęcherza moczowego vel cewki moczowej w ogóle zbagatelizował. Zapytałam, czy ma mnie boleć? to odpowiedział, że po porodzie to już nic nie jest takie samo jak było wcześniej, no ale boleć nie powinno. I nic więcej mi nie powiedział :( I tym sposobem muszę iść gdzie indziej...
A co do antykoncepcji to powiedział, że jest zwolennikiem spirali :(
Dał mi też recepty na cerazette i depo provera. Powiedzial, żebym sobie sama wybrała co chcę stosować.
Maniu jak Ty się czujesz po depo? Bo mi odradzał zastrzyk, powiedział, że jak chcę brać te hormony to najpierw w tabletkach, żeby uniknąć ewentualnej złej tolerancji organizmu. No i przenikają one do pokarmu :(
Dziewczyny, a Wy jaką antykoncepcję stosujecie?
Bo mi mówił jeszcze o magicznych 100 dniach od porodu. Ale w tej sprawie to ja nie zaufam naturze ;)

e mamo ja zdecydowałam sie na zastrzyk-DEPO-PROVERA.Czuje sie po nim całkiem normalnie.Może on być stosowany  u kobiet karmiących.Ale za 2 miesiące chciałabym założyć spirale MIRENE(na razie zbieram na nią fundusze ;)).

http://www.mirena.pl/

elfiko, mala na pewno Cie potrzebuje, wkasnie najbardziej gdy cos ja boli... no i trzymam kciuki zeby jej przeszlo jak najszybciej, bo nic tak nie boli matki jak bol dziecka...
my z karmieniem tez mamy caly czas jazdy, Nina duzo ulewala wiec wprowadzilam jej smoczek ale nie wiem kiedy juz jest najedzona a kiedy jest to tylko potrzeba ssania, bo najczesciej jedzenie przerywa po 4 minutach!!! a jak dam jej po odbeknieciu jeszcze raz cyca to ezmie na kolejne 5 minut ale zawsze konczy sie to ulewaniem jakis olbrzymich ilosci mleczka... sama nie wiem co robic zeby ani nie przekarmiac ale tez nie chce glodzic dziecka i nie wiem czy po gdzinie to juz jet glodna czy jeszcze dac smoka

kolorowa kredko, ja tez obawialam sie ze to wszytsko swedzi ale smarowalam plynem do kapieli leczniczej oilatum i wydawalo mi sie ze jest lepiej a przynajmniej bylo mniej zaognione

e_mama co do antykoncepcji to my chyba zdecydujemy sie na prezerwatywy na razie a pozniej "bedziemy liczyc", do tej pory przez 8 lat bylm na hormonach i juz nie chce zreszta nawet gdybysmy cos pokrecili to dziury w niebie nie bedzie bo i tak dosc szybko chcemy miec kolejnego szkraba w domku, mysle ze tak roznica 2 lata bylaby ok

My tez chcielibysmy kolejnego bobaska tak za dwa latka ;D.

Ja i tak ze wzgledu na moja watrobe mam ograniczone mozliwosci co do antykoncepcji - wszelki tabletki odpadaja.

reklama
eloo
to ja  ;)

my wczoraj z Milenka bylismy u szczepienia i malutka tak strasznie plakala,tak mi jej szkoda bylo :(
potem spala jak dzika
lecz w domu zaczela sie zle czuc,chyba ja raczka bolala,bo jak przypadkowo dotknelam to sie rozplakala
potem caly czas z nia siedzialam majac ja na rekach i tulilam i uspokajalam  :(
przyszedl tata i zmiana- ja do szkoly
na szczescie goraczki nie dostala
i wazy 4350g :D

ile kosztuje ta MIRENA?

a co do slubu to Asiolku tez tak na poczatku myslelismy zeby mowic gosciom aby dawali w prezencie kase ale.........popatrzylismy na nasza rodzinke i stwierdzilismy ze by nam sie nie wiele zwrocilo
dlatego wolimy za te pieniazki przezyc cos niesamowitego

Do góry