reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

No a ja jestem coraz bardziej załamana :(moja Martusia woli coraz bardziej mleczko proszkowane niz moje :(siostra powiedziałą,że musze ja dokarmiać 2 razy na dobe mleczkiem proszkowanym<ja daje Nan 1>no i mała coraz mniej popija mleka odemnie ,a jeśli nawet przystawie ją do piersi to po kilku minutach juz niechce ...no a znowu po kilku dostaje furi...ssie piąstki ,daje do zrozumienia ,że jest głodna i nie da się nabrać na wypicie żadnej erbatki tylko wręcz szuka mleczka :-[Z synkiem karmiłam tylko 3 tygodnie a potem odstawiłam go bo brałam silne leki,a teraz tak bardzo się cieszyłam ,że mogę Martunie karmić piersią a tu znowu jakieś kłopoty...piłam juz erbatki dla matek karmiacych,te ochydne bawarki i dużo płynów pije a mleka itak mam bardzo mało :( :mad:

reklama
Graszko to niemożliwe żeby moja mała sie przejadła bo ona od początku tak mało pije, a toże nie chce mleka to nie przez caly dzien tylko raz dwa razy w ciagu doby przesuwa sobie godzinki jedzenia i np nie je co trzy tylko co jakis czas musi odpoczac i robi sobie przerwe 4,5 godzinna. Ale nie placze tylko spi ladnie wiec mysle ze nie jest chora.
Co do twojego mleka to ja mialam to samo, dopoki nie zaczelam dokarmiac to jeszcze mala jakos pila z piersi a potem juz nie chciala wcale i tak zostalo, ja juz nie karmie piersia tydzien :-[ niestety

nie zakładaj może z góry kochana ,że maleństwo jest chore...Martunia coprawda na samym początku ,ale spała bardzo dużo...ja musiałam kilka razy dziennie ściągać pokarm .Potrafiła spać po 6 godzinek i najeść sie...a potem znowu 4 lub 5 godzinek i nie była chora,siostra powiedziała,że widocznie troszke snu więcej potrzebuje.Teraz śpi mniej ale czasem też sporo,potrafi w nocy przespać 5 godzinek a w ciągu dnia też sporo śpi...

dzieki Gazelaczku, Twoja Maciunia tez slodziaczek :)
A te roze to pozostalosci po chrzcinach, caly dom byl nimi udekorowany - prezent od chlopaka jej babci :D:D:D:D:D

A ja mam dzisiaj nieprzespaną nockę. :-[
Igunia jak się obudziła o 3:00 w nocy tak do 9:00 prawie nie spała. Cały czas stękała a rano nawet płakała.
Nie wiem co się stało bo chyba jak by ją coś bolało to by płakała przez cały czas a ona tylko stękała i nie mogła spać.

Może wiecie co to może być bo ja nie mam pojęcia. Kupkę jakąś taką rzadką w nocy zrobiła i małą.

reklama
Frida Oliwier tak często stęka i się pręży ale on ma problemy z gazami

No właśnie dziewczyny nie wiecie co jest dobre na gazy?

Graszka maluszek nie chce ciągnąć piersi bo z butelki jest mu o wiele prościej ssać, a przy piersi musi trochę popracować

Do góry