reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Bzdura, ja caly czas przez kapturek i mleka mam caly czas. Pozatym znam osobe co karmila tak do 6 miesiaca i jeszcze by mogla tylko sama zaprzestala ze wzgledu na prace. Wszystko zalezy od naszej psychiki - tak mi pediatra powiedziala.

reklama
witajcie piszę ze środka ciemnego lasu z chatki na kurzej stópce hihi
pożyczylam notebuka bo juz nie wytrzymałam u nas wszystko ok wypoczywamy i wogóle jest fajniutko Martynia ma jeszcze koleczki i znowu zmieniłam mleczko na bebilon ar bo strasznie zaczęła ulewać
jutro może coś więcej napiszę ;D bo teraz jest ciepła woda i trzeba sie myć :laugh:

z kremami na biuscik to dziewczyny trzeba teraz uwazac. gdzies wyczytalam, tylko juz teraz nie pamietam gdzie ze zwiazki chemiczne z kremow mogo przedostawac sie do mleka matki i jest niewskazane smarowanie sie.

Dzień doberek kobitki :)Dziś szykuje się upał w Łodzi :p
Martunia dziś w nocy poprostu anielsko grzeczniusia była,tata do pracy chyba pierwszy raz wyspany poszedł ;)Co prawda wstała o 6 rano,ale dostałą mleczko i pozwoliła mamie posp[rzątać mieszkanko :)
Kurcze szkoda mi tego mojego mleka :(Mała za chiny nie chce odemnie ciągnąć,a ściągam tak mała ,że szkoda gadać...teraz juz wiem czemu mała była taka marudna ...poprostu miała mała jedzonka :(Za radą swojej położnej poszłam i przez cały dzień ściągałam mleko z cycoli i myślałam,że szłu dostane...ściągnełąm przez cały dzień niecałe 60 mililitrów.... ::)a jak dałąm małej mleczko proszkowane i ta tak szybciusio piła a potem widziałąm jak jest bardzo najedzona to odrazu mi się lżej zrobiło :)przystawiam ją jeszcze do cycoli ,ale ewidentnie niechce i to chyba też z lenistwa :)Piłam erbatki hippa,piłam mnustwo mleka,różne pijanki miałam i nic,a ponoć jak się dużo pije to mleczka jest wiecej :(

Aniu u mnie jakoś to nie zaskutkowało...nie wiem ile piłam ale potrafiłam nawet pewnego dnia baniaczek 5 litrowy wody wypić :(a potem to siusiałam co pare minut... :(

hejka
a ja sie nie oddzywalam bo 'tresuje' Milenke ;D
to co z nami wyprawiala ostatnimi czasy przechodzi ludzkie pojecie

co ja wkladalam do lozeczka to sie wybudzala i ryk
zawsze po kapieli bylo karmienie i spanie,teraz madam za chiny nie chciala spac,wyla nam chyba z 2 godz.,nie wiadomo czemu,wszelkie pieszczoty na nic,wiec sie mama wkurzyla,bach Milene do lozeczka na brzuszek,mala wyla chyba z okolo 15 minut i........blogo zasnela na 4 godziny!!!!
wiec stwierdzilam ze skoro po dobroci nie chce sie uczyc to na sile sie nauczy!!
teraz robie jej tak nawet w dzien,i wiecie co? efekty niesamowite!!! sama juz zasypia w swoim lozeczku,fakt wyje zanim zasnie,ale juz wie ze i tak nie przyjdzie zadne z nas i zasypia
raz ja przylapalam w dzien ze miala otwarte oczy i sobie taklezala,bylam w szoku!!!
butla tez opanowana,bardzo chetnie zaczela pic,wiec moge spokojnie za tydzien w poniedzialek isc do szkoly  :laugh:

a my wczoraj spedzilismy czas na dozynkach,byla super impreza!!

dziewczyny czy któreś z waszych dzieciaczków ma problemy z gazami
Mój Oliwier często stęka i się pręży a szczególnie nad ranem, no i bardzo żadko purka.
Kupiłam mu infacol ale jak na razie niewiele daje
Próbuję dawać herbatkę koperkową ale jeszcze nie potrafi pić z butelki i to taka trochę męczarnia

reklama
A co do kapturków to ja jak karmiłam Wiktorię to używałam ok 2 miesięcy i nie stwierdziłam braku pokarmu (ogólnie karmiłam 11 miesięcy) i z odstawieniem kapturków też nie miałam problemów

Do góry