reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Już nie wiem co mam jeść a czego nie powinnam. Właśnie nic wczoraj nie jadłam nowego więc może to gazy ale brzuszek miała mięciutki.

reklama
czesc dziewczyny.
Ale dzis mam dzien pelen wrazen. Najpierw o 6rano synek osikal mame i mamy lozko, pozniej o 8 zaraz jak tylko zostal ubrany w swiezego pampersa to sie sam osikal, a wlasciwie to pampers przepuscil jego siuski. No i na dokladke po spacerku mama elegancko wyjmuje Rayyana z wozka a tam co ??? A tam slady po wielkiej kupie. Syek mial cale plecki ufajfane, wiec mysle sobie ze go chyba wykapie. Ja rozbieram synka a ten ma i brzuch osrany. I nie lezal na brzuszku. Nie wiem jak to zrobil, ale musi to swiadczyc o jego genialnym rosumku ;D chociaz kupa to tez byla rozmiarow kolosalnych, pierwszy raz taka u niego widzialam. Dzis kapiel zamiast o 20 byla o 15, a teraz synek spi. Mam nadzieje ze obudzi sie czysty. ::)

Frida sprobuj pobawic sie z mala rano. Wiem ze to nie najlepsza pora z naszego punktu widzenia, ale ja od kilku dni gadam sobie z moim synkiem rano o 6, czasem nawet o 4, troche go nosze, poprostu edukuje go. I to skutkuje (zaznaczam od okolo 3-4 dni). Tak czy siak nie dawal mi spac, bo tez stekal i czasem poplakiwal. Drogo dedukcji doszlam do tego ze pewnie chce zeby sie nim zajac. No i po takiej aktywnosci udaje mi sie pospac z synkiem od okolo 8 do 9-9.30. Tak se wymyslilam, ze wlasnie raniutko zawsze moj dzidzia ruszal sie u mnie w brzuchu i ze moze jeszcze mu tak zostalo w pamieci.

dzien doberek kochane ;D
ale tutaj u nas pustki panuja,pewnie korzystacie z ostatniego tchnienia lata co???
Ja tez korzystam tyle,że z ogródka do komputera mam blisko wiec moge spokojnie rozwijać moje uzależnienie od BB ;D ;D ;D

a popołudniu jak to mamy w zwyczaju w ostatni wekend sierpnia robimy ognisko- takie pożegnanie lata,mniam kiełbacha ::)

cześć dziewczynki :)
słuchajcie mam może troszke nietypowe pytanie,ale poprostu pogubiłam sie już...jak to jest z tabletkami antykonce.??w moim przypadku juz nie karmie piersią,to znaczy tak staram się mała przystawiać ale ewidentnie już jie chce odemnie,powiedzmy ,że juz karmie ja z buteleczki więc co ja teraz mogę brać w momęcie podjęcia decyzji o powrocie do współżycia??tabletki??jeśli tabletki to od kiedy-bo przeciez nie wiadomo jak wruci miesiączka ::)
a jak jest z tymi zastrzykami na 3 miesiące?? ::)

A my jesteśmy po kolejnym spacerze gigancie :) no i podobnie do Klaudii dziś zaliczyłam karmienie Julki w Mc Donaldzie :)
Zaszyliśmy się z wózkiem w tym takim pokoiku dla dzieci i sobie "cycolilismy" :)
Z dostępnego menu załapałam się na loda. I tak się zastanawiam ile jest loda w tym lodzie :)

Śpi moje małe szczęście jeszcze nie wypięte z fotelika, ciekawe jaki wieczór nam zafunduje...
Ostatnio tak marudzi, że na nic się zdają dobre rady cioci Tracy H :(
Noszonko na ramieniu, a jak odkładamy do łóżeczka to od razu pobudka i wrzask.

pozdawiamy:)

witam
ja tylko na momwencik i pisze jedna reka bo na drugiej tymonek spi
nie mam czasu na neta:( ale glównie dlatego ze nie mam neta u siebie w pokoju tylko na dole. wszystko u nas oki
troszke mamy problem z cycaniem bo je przez kspturek leniuszek łapie mi cyca ale się wkurza i woli przez kapturek, a ja martwię się bo już dwie osoby mówiły mi że przez kapturek długo nie poje:( czy coś na ten temat słyszałyście????????????

byłam z maluszkiem na kontroli bo bałam się ze nie przybiera i jak 3 tygodnie temu przy urodzeniu ważył 4000 to teraz ma 4800 !!! taki klocuszek kochany
a taki cycu z niego jak jestem przy nim to spi rusze sie na krok to placz jeszcze taki noworodkowy siostra sie z niego smieje. ale dzis szkrabik nawet dal mamie obiadek zrobic

pozdrowionka i trzymajcie sie ciepluchnie

reklama
Dziewczyny czy stosujecie jakies kremy na swoj biust - aby troche wygladal lepiej po zakonczenia karmienia? Nie wiem czy zaczac stosowac cos, bo w sumie to powinnam go chyba ujedrniac?

Od razu widac ze byl weekend i niewiele nas tu zagladalo ;D

Do góry