reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Dziewczyny już kolejny dzień kąpiemy Maćka po karmieniu (jak zaleca zaklinaczka), tak gdzieś 15 minut po odbiciu się i muszę przyznać, że to o wiele lepszy sposób niż najpierw kąpiel a potem karmienie. Mały w kąpieli jest spokojny a nie tak jak przedtem, kiedy darł się w niebogłosy bo głodny był. Nie byłam przekonana co do tego sposobu, ale to naprawdę działa. Po kąpanku daję mu się jeszcze troszkę napić z cycuszka, kładę do łóżeczkai po jakichś 10 minutach zasypia.

No i znowu go pochwaliłam :D Pewnie dzisiaj mi urządzi koncert w kąpieli :D :D

reklama
Ja tez już od paru dni nosze sie z zamiarem wykąpania Weroniki po jedzeniu ale jakoś jeszcze do tego nie doszłam, za to moja mała już rutynowo zasypia sama wieczorem w łóżeczku .
Klaudia ja mam to samo, jak małą pochwale to zaraz daje w kość ;D

Co do rzodkiewek to może i prawda bo moja koleżanka też karmi maluszka piersią i je wszystko a mały ma bóle brzuszka tylko po rzodkiewce!
Tak wiec sio z rzodkiewą >:D

Frida Twoja malutka to moja ulubiona dziewuszka w galerii ;D ;D ;D wygląda na takiego małego łobuza :laugh: :laugh: :laugh:

Jesli chodzi o kupki to Weronika dzisiaj taką kupe uwaliła,że śmierdziało w całym mieszkaniu ::)
A jaka była potem zadowolona hoho ;D
Jak ma problem ze zrobieniem kupki to strajkuje i nie chce jeść i wtedy mama rusza z odsieczą i herbatką koperkową i jest ok ;D

Dajecie swoim maluszkom herbatki hippa? czy jakiejs innej firmy?

Jas tez dostaje jedzonko przed kapiela i jest super. Pozniej jeszcze go dokarmiam po i spanie. I to na razie dziala ;D

Moja Iga też się strasznie darła i dziewczyny kochane forumowiczki doradziły mi żeby najpierw nakarmić a później kąpać no i wodę robię troszeczkę cieplejszą tak okło 40 stopni.

Kurcze ja nic nie jem takiego co mogłoby zaszkodzić małej a czasem też się pręży i strasznie stęka ale nie płacze. Nie wiem co to takiego. No i wtedy też wiecej ulewa. Kurcze pytam się jej co ją boli ale nie chyba chce żeby matka sama sie domyśliła. ;D

Chyba kupię sobie cherbatkę koperkową i będę piła tak profilaktycznie myślicie że można??

reklama
Do góry