reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

a u nas ten smok jest jedyna deska ratunku dla TYmcia Gabi nie ma jak na razie potrzeby ssania kcika i mam nadzieje ze nie bedzie miala....z reszta nie jest powiedziane ze kazde dziecko musi cos ssac wiec licze na to ze bedzie dobrze..choc przyznam ze nie raz mam ochote dac Gabci smoka np jak idziemy na spacer a ona jedzie w wozku na sygnale :p ;)

reklama
elfiko gdybys zobaczyla smoka TYmcia tez stwierdzilabys ze to niezbyt higieniczne ;) guma jest juz tak wyrzuta ze az wstyd opowiadac ale kiedys chcialam zamienic i sie nie dalo..Tymul wrzeszczal w nieboglosy ze chce tez stary...a teraz juz mu nie kupie nowego bo mam nadzieje ze ten ""przyjaciel" zostanie opuszczony

NiaNia starsznie miło było Cię spotkać na wątku wrześniowym ;D i jeszcze bardziej miło przeczytać ten potok komplementów
nawet się nie zastanawiam czy to prawda hihihihi ;D i cieszę się straszliwie ;D
na pewno wszystkie lipcówki wiedzą jakie to ważne zwłaszcza w 9 miesiącu ciąży ;D

a co do koloru włosów to chyba nie powiem, bo nie mam pojęcia
idę do fryzjerki, siadam na fotelu i paplam o czymś zupełnie nie na temat włosów a fryzjerka robi co uważa ;D

wiem tylko, że robi farbami WELLA i że coś w numerze jest 05 albo 06, bo mówiła do swojej pracowniczki, żeby jej podała i tylko to wiem

Cholera, Alka o tym nie pomyślałam, że nie będzie umiała pić z butelki :-[ Jak ja pójdę do roboty ??? Trudno, pomyślę o tym później a smoka i tak nie będę dawała. A co do ssania palca to różnie bywa. Mój brat ma dwie córki.żadna nie dostawała smoka. Jedna nie ssała palca (i już raczej nie zacznie, ma 8 lat) a druga ssie.

.. co do smoka to ja na razie nie daje i mala nie ssie na razie palca, czasem piastki sobie wpycha do buzi...

... Nina spi -sama zasnela w lozeczku, pogadala pogadala z misiem i mam nadzieje ze troche pospi bo wczoraj jak to by powiedziala alka byla tak "pierdzaco marudzaca" ze nawet nie zagladalam na forum - nie dalo sie... caly dzien bylam na tarasie czyli powinna lepiej spac na powietrzu ale najdluzsza drezmka jaka zlapala to bylo pol godziny, a tak ciagle cyc bekniecie, bujanie w wzoku, 5 minutdrzemki i znowu cyc - moze po prostu miala gorszy dzien...

dziewczyny a jak wam udaje sie stala pore kapieli ustalic ... bo u nas mimo najszczerszych checi niestety - chcoialam tak okolo 20 ale zwykle ok 18 zasypia wiec jak sie obudzi to kapiel jest 20-21 a jak nie to czasem i 23, czy powinnam ja budzic?

Ja wybudzam, ale w sumie to jas kolo 19 je i juz go nie usypiam i kolo 20 kapiemy. Ale jak sie zdazylo ze zasnal to budzilam - moze nie powinnam, ale chcialabym aby moj malec sie przyzwyczail do tej kapieli o 20 ;D, pozniej jest jeszcze chwilka wieczoru dla mnie i meza - jezeli nie padam i nie ide spac zaraz po usypianiu malego ;D

Smoka tez mialam nie dawac, ale jasio juz zaczal ssac kciuka i stwierdzilam, ze jak ma tak silna potrzebe ssania to wole go ze smoczka odzwyczajac bo z kciukiem wiekszy chyba problem - ciezko wyrzucic ;)

reklama
Do góry