reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Asiolku to bede robic!!!! te paczunie!!!!! :lol: :lol: i najem sie za wszystkie czasy!!!!! :lol:

reklama
Aga na niemowlakach albo na 2,3 latkach temat spania juz przerabialismy z innymi mamami wiec nie jstesmy tylko dwie :wink: z tym problemem....

a ja i tak wiem swoje :wink: ze za jakis czas problem zniknie i bedzie nam brakowalo tych malych raczek na naszej twarzy i stoopek na brzuchu (tak Tymcio spi ze mna lub wlazi na tate)

Hi, to Dorian widocznie spi bardzo podobnie :) No wlasnie czas szybko plynie i masz racje niedlugo bedzie nam szkoda,ze niema kolo nas tych malenkich stopek :)

Wlasnie przeczytalam maseczki Asiolka-fajna sprawa zrobie sobie na pewno!!!! :lol: a jak wroci lukasz bede go straszyc tymi sliwkami hehe :lol: a na dokladke zrobie sobie oklad z herbaty na oczy....padnie z wrazenia hehe
a powaznie! takie domowe sposoby sa naaajlepsze!!!!
Asiolku dzieki ze te przepisy!!!!
moja prababcia zawsze robila sobie maseczke z ogorka zielonego a czasem z rozduszonych truskawek i moja Mama zawsze powtarzala ze prabcia miala switna cere...cos w tej naturze jest :wink:

Wracajac jeszcze do tych zaparc:zwieksz ilosc blonnika w diecie,jedz wiecej warzyw lisciastych oraz platkow i pieczywa z pelnego przemialu,gimnastykuj sie i spaceruj codziennie,jedz suszone sliwki,rodzynki,figi :)

Ale zescie sie rozgadaly babeczki z samego rana... :)
zazdroszcze wam robienia tych paczkow, ja strasznie lubie w kuchni sie krzatac, ale niestety z pracy wracam zbyt pozno zeby sie zabierac za paczki, wiec pozostana mi kupne a to nie to samo...

co do lekarzy to chyba ilu ekspertow tyle zdan
Lilka ja mialam dwa usg, w 9 tyg - przezpochwowe, w 16 przez powloki brzuszne no i krew to juz chyba ze trzy razy, za pierwszym razem bardzo dokladnie bo az 5 strzykawek zer mnie wyciagneli a pozniej tak kontrolnie...

Gazeleczku, ja biore zelazo od poczatku, ale nie mam problemu z zaparciami, woiec moze poowinni Ci zmienic lek, bo ja mam juz drugi, pierwszy nie dzialal, po 40 dniach brania wyniki mi sie pogorszyly, wiec teraz mam inne pigulki...

Agnieszko, dasz mi namiar na ten aparat bo na allegro tak tanio nie znalazlam, jak nie na forum to napisz mi na priv jakis adres , tel bo cena naprawde dobra...

Wy tu piszecie o brszuszkach a moj taki jakbym byla tylko bardziej najedzona, wiec czesciej chodze w spodniczkach bo nie uciskaja, albo w biodrowkach...a ja tak juz chcialabym zeby bylo widac :cry:

Asiolku, poszukaj jeszcze innego punktu na to 3d bo w wielu miejscach jest naprawde taniej... moze warto... ja jeszcze sie nie zdecydowalam na taki wydatek... ale mysle 8) [/list]

Cześć Babeczki
Asiołku ale narozrabiałaś tym przepisem na pączki - ja to jestem leniuch ale Mamie go przepisałam i zaraz podrzucę:))) hi hi moze zrozumie aluzje:)) To co odpuszczamy na jutro stawanie na wadze i wsuwamy pączusie hmmmmm juz sie nie mogę doczekać:)

A co do zaparć - to mi najbardziej pomaga maślanka szklaneczka i po problemie:)
Miłego dzionka:)

reklama
Do góry