reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Tusia - ja zawsze tak na świeżo zapieram gorącą wodą ze zwyklym mydłem i wtedy wszystko ladnie schodzi. A gdy mi sie nie chce [np w nocy] i tylko wloze ciuchy do wody, to potem za nic nie da sie doprac.

Eliall, nie mogę Ci pomóc... Dzwon szybko do lekarza, albo na necie poszukaj info na ten temat.

Gazelaczku mam pytanie, jestem grudniową mamą, jaki masz wózek, jakiej firmy, bo wyglada na przestronny dla maluszka i wygodny, a właśnie jestem na etapie wybierania? pozdrawiam

Goniu, to jest Eliott Matrix - zobacz sobie tutaj:
http://www.tanimarket.pl/go/_info/?id=540

Kupilam, bo to wg opisow byl najlzejszy wozek na rynku [12 kg], a ja mieszkam na 3cim pietrze bez windy. Ale gdybym miala winde, to bym kupila polskiego Jedrocha. Oglądalam w sklepie i to pieeekne wozki. A bujają sie jak marzenie...

Dziewczyny czy ktoas z Was zaryzykowła i uzywała kosmetykó J&J? Mam piekny zestaw i tak mnie kusi zeby spróbować...no sama nie wiem. Do tej pory używam oilatum.

ja uzywam zamiennie z oilatum j&j - plyn do mycia. Tzn. np. 3 dni oilatum, 3 dni myje go w wodzie wczesniej jednak przemywam tym plynem cale cialko. jak na razie od pukac nic sie nie dzieje - robie tak od jasia narodzin

rzeczywiscie Gazelaczku Jędroch wyglada kuszaco, ja nie mam problemu z wagą, poniewaz mieszkam na parterze, a najbardziej zależy mi na wygodzie dla maleństwa, wiadomo, że wazne jest miejsce na fikanie i przeciąganie :) rozważam jeszcze polska firmę Roan model Marita, wybieram sie poogladać i zwróce wtedy uwagę na Jedrucha i Matrixa.

Gonia, znajomi mieli Roana, ale nie pamietam, czy Kortine, czy Maritę. W kazdym razie to są takie tam wozki - podobnie jak Matrix. Tzn nie są zle - nie psują sie, są duze, dobrze sie prowadza, ale nawalają w szczegółach - np. trzeszczy budka, potem przy bujaniu trochę halasuje, zresztą buja się średnio... Jędroch jest troszke drozszy, ale sporo solidniejszy. W sklepie bardzo nam polecano. Gdyby nie waga to bym go z miejsca kupila, bo prezentowal sie duzo ladniej od Matrixa.

Niania - ja zastosowalam probke J&J, byla w jakims pakiecie prezentowym ze szpitala i nic sie nie stalo. Na pewno na Solcu tez dostalas cos takiego to sobie poprobuj. Nawet jak wyjdzie jakies zaczerwienienie, to przestaniesz uzywac i zniknie. Teraz juz nasze dzieci sa dosc duze i jesli dotychczas nie ujawnilo sie uczulenie, to mysle ze mozna potestowac to i owo.

Dziewczyny, ja już wysiadam... Pobyt na tym forum to normalnie jak pobyt w pracy. Mamy już tyle watków i chcąc wszystkie obskoczyc - tzn pooglądać dzieciaczki, mamusie i jeszcze poplotkowac - to tylko klikam i klikam... A mialam sie na macierzynskim podszkolic w angielskim... ech... ::)

reklama
Do góry