reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Aniu czekam zniecierpliwiona ;D
Osa witaj w naszym gronie. No i zapraszamy do galeri - pochwalic sie swoim brzdacem.
Rzeczywiscie niektore z dziewczyn juz nie zagladaja mam nadzieje, ze to chwilowe.
Co do faldek, to moja ma troszke nie rowne, chociaz ja tego nie widze.Pediatra skierowala nas do ortopedy a ten zalecil podwojne tetrowanie i za miesiac kontrole.

reklama
witam w niedzielne przedpoludnie ;D
pogoda jest superasna i samopoczucie tez nie najgorsze, oby takich dni wiecej :laugh:
Ja tez nie wybieram sie zbyt szybko do pracy i juz na dzien dzisiejszy wiem ze bede w domciu teraz cztery miesiace maciezynskiego a potem jeszcze dwa lata. Nie wyobrazam sobie oddac malutkiej do żłoba ale do przedszkola ja wysle obowiazkowo w celu nawiazywania kontaktow :laugh:
A tak przez pierwsze dwa latka swojego zycia bedzie kontakt nawiazywala z mamusia :D :laugh:

Cześć OSA, witamy w naszym gronie ;D
Zaczyna się już szósty tydzień a moje cycole zrobiły się "miętkie" (kto to powiedział???) i boje się czy mam wystarczająco dużo pokarmu dla mojej kruszyny. Staram się ją przystawiac jak najczęściej i pić dużo hebatki Hipp dla karmiących, Karmi i w ogóle  wszystkiego. No, zobaczymy. Nie chciałabym przechodzić na butlę bo z cycem to sama wygoda  ::) zawsze ciepłe, zawsze świeże i zawsze pod ręką ;D

Zaraz budzę męża, córę i wyruszamy na niedzielny spacerek bo taka piękna pogoda, że aż żal siedzieć w domu.

Życzę wszystkim udanej niedzieli, łatwych bączków, kupek i duuuuzo zdrowego snu dla naszych pociech ;D ;D ;D

Martuska nawet nie wiedzialam ze w tyncu taki przebieg ma chrzest - to moze drugie dziecko tam ochrzcimy :laugh:.
A chrzciny chcemy zrobic w parafi gdzie mielismy slub. Nasza obecna to moloch - mieszkam na Kurdwanowie - czyli osiedlu kolosie, i nie podoba nam sie atmosfera tego Kosciola, dlatego nie chcemy tu chrzcin.

Karin nie przejmuj się "miętkimi"piersiami. Czytałam gdzieś, że to normalne. Znaczy to, że podaż zrównała się z popytem, tzn. piersi produkuja tyle mleczka ile maluch potrzebuje. Bez sensu byłoby gdybysmy przez rok karmienia miały takie twarde cycuszki :) Moje też są miętkie :D

reklama
Brunetko, my odciągamy Maciusiowi napletek (pediatra kazała) w czasie kąpieli, ale nie codziennie tylko tak ze trzy razy w tygodniu. Z początku strasznie się bałam to robić, ale juz sie nauczyłam :)

Do góry