reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Tusia mam to samo czasami ręce mi opadają i zastanawiam się co robię nie tak że dzidzia płacze i nie umiem jej pomóc i nie znam nawet przyczyny no i to zmęczenie straszne więc teraz kładę się przeważnie odrazu jak mała tylko zasypia i jak jestem wyspana to mam więcej sił żeby uspokoić maleństwo ;)
a gary, prasowanie czy glodny mąż niech leżą i czekają na swoją porę :D kochany aniołeczek jest najważniejszy ze wzajemnością jak pisze Elial

reklama
byliśmy dzisiaj całą rodzinką na naukach przed chrztem no i proboszcz udzielil nam kilka cennych wskazówek np;

-jak poproszę żeby zdjąć czapeczkę do chrztu to proszę żeby nie zapomnieć najpierw odwiązać sznureczki przy czapeczce bo potem się dziwią rodzice że się dzidzia sina robi :laugh:
-jeśli poproszę żeby podać imię to nie swoje tylko dziecka by się przydało ale jak już rodzice chcą to mogą się wszystkim przedstawić w kościele czemu nie :laugh:
-dobrze by było nie wyrywać sobie dziecka w kościele i wczesniej ustalić kto będzie trzymał itd....

Tusia qurcze, a ja mam takie same zmartwienia bo patrzyłam na twoją Majeczkę a ona na każdym zdjęciu uśmiechnięta i nie śpiąca ;D a moja tylko je i śpi, a jak nie robi żadnej z tych rzeczy to marudzi albo płacze i nawet branie na ręce wtedy nie pomaga :( i nie interesują jej zabawki, maskotki grzechotki a inne mamusie piszą, że ich maluszki sie tym interesują.
Ale twój post mnie pocieszył, że z Jagódką wszystko ok. i widocznie niektóre dzieci mają tak a inne inaczej :D Moja jest Królewna Marudka i taką ją kocham najbardziej na świecie chociaż też czasem łapię doła jak marudzi cały dzień i nijak nie mogę jej uspokoić. Martwię się też bo malutka nie uśmiecha się tylko robi wielkie oczy i rozgląda jakby się wszystkiemu dziwiła.

Alka dzieki za pocieszenie, ty to wogole taka pocieszne dziewczyna jestes. Takie antidotum na depreche.
Karin ja mam wlasnie tak jak ty ciagle zdziwiona swiatem Majke ;D i do tego marudzaca. Tez nie zamienilabym ja za nic w swiecie, ale nieraz smutno mi jest, bo wydaje mi sie ona jakby malo szczesliwa. No ale to moze tylko takie moje chore jazdy.
Dziewczyny od kiedy mozna dzidzi podac np. deserek z marchewki?

A ja dzis bede leniuchowac - nie wiem czy mi synek pozwoli, ale taki mam plan. pogoda rewelka - az zyc sie chce!!!

I na razie pozwalam jasiowi pospac ;D - alka za Twoja rada oczywiscie ;)

Aniu zazdroszczę planów na leniuszkowanie bo do mnie juz goście pędzą 100 na godzinę żeby mi bardziej życie zatruć a chrzciny jutro na szczęście tylko 6 osób będzie ale zawsze coś trzeba zrobić no i po mięso idę właśnie hihi

;D ;D a ja włąsnie zajadam sobie nekatrynke bo Maluszek moj wlasnei zasnął :-)
Jejku ile radosci daje taka Mala kryszynka :-) nie sie nie mam czasu na jedzenie ale za to dumna jestem i szczesliwa jak cholera:-)ihhihihihih

Czytam Was cały czas ale z pisaniem to różnie bywa :-) czytam non stop informacje o rożnych dzidziowych srpawach... o vigantolu itp. karmieniu mieszankami, piersią, kładzeniu spać na boczku pleckach czy może na brzusiu :-) non stop trzeba sie czegoś uczyć :-)

reklama
ja w sumie to na szperanie po necie czasu nie mam za wiele. ale tu zagladam zawsze - codziennie - zawsze sa informacje ktore dotycza mnie lub jasi.

dzis maz zajmuje sie jasiem i dlatego ja tak leniuchuje i nie gloduje ;)

Do góry