reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Oj Anitko mam nadzieje że nie potrwa to długo i za jakiś czas trochę odetchniesz.

Ja karmię Igusię cały czas cycusiem i chyba wszystko jest OK

Super że napisałyście o prężeniu i ulewaniu bo u mnie te same problemy ale mała przybiera na wadze już jej się z nóżek takie serdelki robią.

Co do pielęgnacji to ja myję małą w oilatum i niczym już nie smaruję. Białe kropieczki na buzi pomału schodzą ale tylko te z noska. Nic z tym nie robię i mam nadzieję że samo zniknie.

reklama
Niuńka jaką wysoką miałaś tą gorączkę że straciłaś pokarm bo ja teraz też walczę z infekcją i jak narazie to mam37,5 ale na wieczór pewnie podskoczy

Wiki ja przyprawiam normalnie i małej nic nie jest.

Moja mama i tak twierdzi że przesadzam z jedzeniem i że powinnam już wszystkiego próbować.

Dziekuje wszystkim za wsparcie !! Niestety ten problem utrzymoje sie dosyc dlugo u niemowlat !!
Co do tem. i karmienia piersia to wcale nie musi oznaczac infekcji !!
Ja mialam goraczki do 39° i jezeli piers jest bolesna i zaczerwieniona to zreguly nie jest dobrze oprozniana !! Trzeba przystawiac dziecko jak najczesciej do tej piersi !! Maluszek jest najlepszym lekarstwem !! mnie minelo po paru dniach !!

Wiki, ja mysle, ze nie tak latwo starcic pokarm przez goraczke, moze Niunka byla niefortunnym przypadkiem zjedym zniewielu :(. Przeciez przy zapaleniu piersi kobiety maja nawet do 40 stopni i przewaznie wszystko wraca do normy. Kuzynka miala powazna infekcje drog moczowych z antybiotykiem, kilka dni po urodzeniu i musiala dziecko odstawic na 2 dni a potem wrocila do karmienia, choc malego trudno bylo od razu przystawic po przerwie. Ona jednak nie miala problemow z pokarmem. Nie nastawija sie zle, a 37,5 to niewiele i oby na wieczor sie nie nasilolo;)

Zupy przyprawiam co raz to normalniej ::) Uzywam kostek rosolowych, dodaje ziol i tylko pieprzu nie daje, co z tego jak maz gotuje to zawsze daje ;D Kiedys nawet zjadlam lekko pikanty sos indyjski i Alusiowi nic nie bylo.

Pewnie Frida i mysle, ze jak nasze maluszki juz miesiac maja i wiecej to trzeba wprowadzac wszystkiego po trochu i nie dac sie zwariowac, a tym bardziej jak piszesz, ze Twoja corcia nie ma klopotow z brzuszkiem, to i nie powinna miec problemow z przyswjaniem ubogaconej diety mamusi ;)

Gazelaczku jak tam salatka z anansem????????? Cos Cie nie widac, mam nadzieje, ze ananas nie jest tego przyczyna :(

reklama
Do góry