reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

tez tak mysle jak kasia
jescze nie miałam takij sytuacji ale tak własnie bede robic

dziewczyny a jakij wody uzywacie? ja zywiec prezgotowana wczesniej
a przed samym jedzeniem podgrzewam w mikrofali i potem mieszam z mleczkiem

a wy?

reklama
Czytałam że mikrofala nie jest polecana. Ale nie pamiętam dlaczego.

Ja kupuję wodę Primavera taką specjalną dla niemowląt i w tej rozrabiam mleko, ale wczesniej też jechałąm na Żywcu.

Kaśka też słyszałam o 45 min, ale też gdzieś wyczytałam, że w temp.pokojowej mleko może stać do 2 godz.Po co nie wiem.

Natomiast w szpiatlu robiły mleka na całą noc od razu i tym sposobem np.o 6 rano dostawałam mleko zrobione o 22 dnia poprzedniego i trzymane do tej pory w lodówce, a nastepnie podgrzane.

Nic małemu nie było i liczę się z tym ,że pielęgniarki wiedziały co robią i raczej nie chciały zaszkodzić maluchom.

Moje dziecko jesli o aktywnosc chodzi to najfajniejsze jest po karmieniu :laugh: Wtedy mozna do niego mowic i daje odpowiedzi powolutku, troche polezy sam na naszym lozku, a my go tez zabawiamy. Ladnie wodzi za grzechotka oczami, reaguje na dzwiek. Do fotelika samochodowego to tylko jak pojedzony jest, a tak to na raczkach oczywiscie lubi baardzo!!! ;)

Brunetko a powiedz jak sie objawila ta nifekcja drog moczowych u Twojego synka? Piszesz, ze czeste u chlopcow, a ja wiem, ze to wlasnie dziewczynki z racji sasiedztwa ujscia cewki moczowej i odbytnicy lubia nabawic sie zapalenia. Ale widac nikogo nie oszczedza wstretna bakteria :(

Tusia to fajnie, ze z pepuszkiem juz ok

Hej dziewczyny !! Melduje sie i ja !! Wlasnie wrocilismy z krotkiego pobytu w gorach !!
Niestety moj maluszek ma powazniejszy problem , ulewa lub wymiotuje bardzo duzo przez co piecze go przelyk !! Niestety lekarstwa lagodza to tylkjo w pewnym stopniu !! On wogole nie spi w ciagu dnia i ciagle placze !! Ja nie mam czasu na nic
Do tego caly czas karmie piersia !! Jestem chodzacym cieniem !!
Zaczelam tez redukcje krocza !! Zachecam wszystkie do tego , to bardzo wazne na przyszlosc !!
Maniu ja bede w polsce od 11 do 30 wrzesnia !!!
Elfiko mam nadzieje ze u Ciebie troszke lepiej bo nikomu nie zycze tego co ja przezywam !!
Caluje Was wszystkie

Alka, Gazelaczku racja z tymi wszystkimi kosmetykami, ja tez uwazam, ze im mniej tym lepiej. Moj Alus ma tez krosteczki na buzi i kilka na raczkach, ale ja znowu mysle, ze to potowki, bo u nas starsznie goraco ostatnio, a dodatkowow on jak sie prezy to sie poci. Polozna powiedzial mi ostatnio, ze to potowki i dodatkowo milk spots, czyli jakies takie mleczne wypryski, ale nie maja one nic wspolnego z uczuleniem na mleko czyli skaza bialkowa.

Niunka sredecznie wspolczuje smierci dziadka, tak to jest, ze odchodza czasem przed nami ci ktorych bardzo kochamy. Ja tez juz nie mam dwoch i co przykre nie mialam okazji ich nigdy poznac nad czym ubolewam do dzis, bo podobno byli godni poznania.

Anitko witamy!!! :) Zycze zdrowia Twojemu Sarbeczkowi i Tobie jak najwiecej odpoczynku (To ulewanie spowodowane jest reflukesem zoladkowo przelykowym?)
A z ta redukcja to chyba chodzi ci o cwiczenie miesni krocza tak?? Ja wykonuje tylko te cwiczenia Kegla, czyli spinanie miesni krocza kilkadziesiat razy na dzien. Oczywiscie czasem nie udaje sie tyle ile bym chcial zrobic ale staram sie. Cwiczylam cala ciaze zeby nie peknac podczas porodu.

We francji daja skierowanie na ta redukcje przy wipisie ze szpitala ! Ja nie chcialam isc ale maz mnie namowil !! Sa to rzeczywiscie cwiczenia miesni krocza z kinoterapeuta i ze specjalnym aparatrm !! Nie karzda kobieta to potrzebuje ale wiekszosc !! Ja niestety bede miala minimalnie 20 seansow bo moje miesnie sa niezle rozciagniete !! To zapobiega miedzy innymi obnizaniu sie organow w przyszlosci !! A moj pechez juz okazal sie troszke opadniety !! No i wiadomo to miesnie milosci !!

reklama
Do góry