reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

dziewczyny jak tak czytam co wy jecie to strasznie uwazacie na wszystko,a ja nie!

mam juz frytki za soba,placki ziemniaczane,pite,lody z bita i owocami i alkoholem :p,lody jem codziennie,kapuste zasmazana biala,czerwona tez przerobilismy
jem wszystko,ewentualnie w malych ilosciach jak sie obawiam,choc kolki jeszcze nie mielismy-odpukac

a dzisiaj na obiad racuszki z jablkami :p

Alka ja malej od tygodnia myje w kuchni pod kranem pupcie przy zmianie pieluszki  :) bo od chusteczek dostala czerwona pupcie
a co do wloskow to nasza tez ma czuprynke dosc bujna i my uzywamy do kapieli Nivea plyn kremowy do kapieli,robimy taka piane w wanience i ta piana szoruje jej glowke czego baaaardzo nie lubi i daje od razu glos :laugh:
i pare razy dziennie poprawiam jej fryzure szczotka

reklama
Gazelaczku a ty mnie przekonalas do wkladek laktacyjnych belli, bo zachwalalas i moja Mamuska co przyfrunie do nas w przyszlym tygodniu ma mi je przywiezc :D Co do ananaska w salatce, to daj znac czy byl smaczny i przede wszystkim czy Macius nie cierpial bardziej. Mysle, ze bedzie dobrze :)

rany julek wy to macie z tymi pisiorkami  ;D hihihi

a co z Agnieszka R.??? tak dawno jej nie widzialam
i Mania tez ostatnio zanika......szkoda

ide robic te racuchy bo zaraz chlop z pracy wroci a tu nic  ;D

ja tez uzywalam wkladek lakatcyjnych belli ale przez przypadek odkrylam Johnsona i sa lepsze od belli
bardziej pojemne,maja wypustki na sutki i nawet mozna je przykleic do stanika

Lilka Johnsona wyprobuje w takim razie jak belli sie nei sprawdza i to juz jak przyjade w odwiedziny do Polski ;)
A co do tych zasiegow to mnie przynajmiej chodzilo o kupke. Choc jesli chodzi o sikanie, to Alus potrafi podczas przewijania obsikac sobie oprocz brzuszka buzie ::). moze dlatego nei mial problemu z "niealkoholowanym" pepuszkiem i nie ma problemu z ropieniem oczek ;) ;) ;) Ojej okropna jestem :p

Lilka - ja uzywam tez plynu NIVEA do kąpania. I wiecie co - juz niczym malego nie smaruje. Tzn byl moment ze sie luszczyl i wtedy obsmarowalam Go oliwką z winogron i wszystko pieknie zeszlo. A poza tym żadnych wiecej kosmetykow nie uzywam. No oczywiscie krem do pupy i chusteczki. I tyle. Juz nawet kremu na slonce nie uzywam. Raz jak posmarowalam Maciejke kremem - a spcejalnie latalam, zeby wysoki faktor kupic i wydalam az 26 zl  :p - to potem przez tydzien mial bialą twarz. A krem zszedl dopiero razem z luszczącym sie naskorkiem.

Martuśka - teraz czuje sie straaasznie odpowiedzialna, mam nadzieje ze spodobają Ci się bellowe wkladki  :) Ja wczoraj jeszcze kupilam sobie Gerbera na wyprobowanie, podobno są najciensze na rynku. Ja wole ciensze niz grubsze, bo i tak czesto wkladki wymieniam, a nie lubie gdy chodze taka wypchana. I tak mam co prezentowac przed sobą, nie muszę sie niczym "podrasowywac"  ;) ;D Moze jak skoncze karmic i zostaną mi flaczki wyciągnięte aż do okolic pępka, to sobie fundne najgrubsze na rynku wkladki  ;D  

Lilka - u Ciebie sprawdza sie przyklejanie do biustonosza? Bo mi to akurat przeszkadzalo. Nie mozna juz takiej wkladki poprawic, a przeciez i tak sie one nie suwają same.

Dziewczyny jestem zalamana :-[. Mojej Majeczce zaczal odklejac sie ten plaster na przepukline pepkowa i wedlog zalecenia pani chirurg powinnismy go wtenczas calego odkleic i podleczyc skore jakby cos bylo. Zagladnelam tylko tam gdzie sie odkleilo samo i to gowno schodzi razem z naskorkiem. Ten plaster jest prawie na calym brzuszku i okropnie sie boje go odkleic.Niewiem wogole czy po podleczeniu isc na dalsze przyklejanie go czy poszukac innego chiurga, bo to co tam pod jej plastrem sie dzieje to straszne!!!! :-[
dziewczyny nie wiem ale jestem tak zla i mi szkoda Majeczki, ze caly czas placze przez to. Nie wiem co robic.
Alka ja przeszlam na 3 juz przy wadze troche ponad 4 kilo, ale ja uzywalam pampersow i one te 2 jakies takie male byly nie wiem jak innej firmy.

No w końcu jestem ;D ;D ;D
nie czytam tego co napisałyście bo by mi życia nie starczyło.

Jak zajrzałam na wątek naszych maleństw to się prawie poryczałam takie mamy śliczne maleństwa. No i przede wszystkim są nasze.
Moja Igunia jest super grzeczna ale czasu nie mam zbyt dużo.
Trochę mi przez dwa dni nie chciała spać a ja durna myslałam że coś jej jest a ona była poprostu głodna bo za krótko ją karmiłam.

Co do wkładek laktacyjnych to też używam Johnsona tak jak Lilka i też myślę że są najlepsze.

Co do diety to boje się wprowadzać coś nowego bo moja Igunia nie ma kłopotów z brzuszkiem i wolałabym żeby tak zostało.

Teraz na bieżąco będe śledziła wątki.

Jak to dobrze być w domu. ;D ;D ;D ;D ;D

A jeszcze mam pytanko jak to jest u Was z ulewaniem bo mnie to trochę martwi ale mala przybywa na wadze czyli chyba wszystko jest OK waży już około 3900.

CZesc po dluzszej przewie
ja rowniez nie dam rady wszystkiego przeczytac ....a szkoda

u nas ruch niemaly i klopoty sie zdarzaja tez...
co do jedzenia to tez lykam wszystko (przy TYmciu byla dieta ) i szczerze mowiac niczym sie nie rozni zacowanie maluszkow i baki sa i tak, ulewanie tez jest i pewnie jeszcze przez jakis czas bedzie
a kupke Gabcia robi z taka sila ze ostatnio znalazlam jej slady na scianie  ::)

poza tym to mi sie niezle pomieszalo
jakis czas temu okazalo sie ze mam problem z nerkami a teraz z powodu (jak sie okazalo) parcia przy porodzie-a przeciez bylo krotkie wiec nie rozumiem  :-[ i z powodu obnizonego poziomu hormonow mam niezly problem z cewka i musze uzywac jakies cholerne masci z estrogenem ktory przenika do pokarmu i oczywiscie powoduje to u mnie dodatkowy stres  :-[  :-[  :-[

a maluchy rosna na potege....Gabcia rosnie a Tymcio jej gra na organkach wiec chybq po malutku akceputje juz siostre  :)

tesciowie opuszczaja nas za tydzien i zazstanawiam sie jak ja dam sobie rade...hmm..no ale kto jak nie ja

aha w ubiegla niedziel ochrzcilismy Gabryske wiec kolejna tego typu impreza za pare lat  ;D
to tyle ;)

no i oczywiscie!!!!!
Kredeczko kolorowa!!!! najszczersze gratulacje i usciski dla Tymonka!!!!!

:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

reklama
Tusia
a masz możliwość, żeby iść do innego lekarza ??
jeśli tak to idż
biedna Majeczka i Ty :(
tak nie może być
im szybciej tym lepiej, po co masz płakać ?
i po co malutka ma się męczyć ?

Do góry