reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Klaudia przez rok to jeszcze dobrze, ja pierwotnie slyszalam o co najmniej 2 latach wstrzymania sie po cesarce z kolejna dzidzia ::) To coza rok nastepne? ;)
Swoja droga, ze tak zapytam kiedy planujecie drugie dziecko i ole taki plan wchodzi w gre? ::)
Ja z poczatku myslalam, ze dluzszej przerwy miedzy dziecmi jak 3 lata nie chcialbym miec, ale teraz to mysle, ze nawet 5 przyjdzie mi poczekac. Oby wczesniej sie cos nie przytrafilo ::)

Karin a mlekiem swoim sproboj jej przemyc tooczko, nie zaszkodzi a moze pomoc

reklama
Martuska moja Julka sie tak prężyła i męczyła. Ale ostatnio jak obudzi się o 5-6 na karmienie, trochę podje i robi kupkę bez problemu. Tylko że jest to mega kupa i zaraz jest mycie i przebieranie. Myślę że to wszystko powoli się ureguluje.

pytalam dlaczego dzieci sie tak preza poloznej
moja jak je to zaczyna sie prezyc,plakac a potem kupka
polozna powiedziala ze mleczko powoduje ze jelita zaczynaja pracowac i dzioecko robi kupki

a nastepne to ja tez mysle ze tak za 5 lat,teraz chce sie pouczyc,popracowac,wyremontowac mieszkanko i Milenka nam wystarczy,a potem drugie ;D
no nie wszystko musi byc na picus wyremontowane ale chcemy sie czegos dorobic zanim urodzi sie drugie

Fridus witaj spowrotem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! brakowalo mi cie tu!!!!!!!!!!

widze ze zaloga do kompletu sie zbiera :laugh:

Gaga to nic tylko czekac jak cie ruszy lada dzien :laugh:

Fridus no wreszcie doczekalysdmy sie Ciebie :)

Agatonik oby Twoje slowa byly prorocze ;) Czekam na te lepsze "nadranki".

no i ja jestem
oj to moje malenstwo strasznie duzo czasu mi zajmuje ;D
A wczoraj miala dzien bolesci brzuszkowych i caly czas plakala i jesc nie chciala :-[
Dziewczyny moja Weronika jak je to strasznie sie skreca i placze czy wasze dzieci tez tak robia??
Musze ja dlugo uspokajac i dopiero potem karmic a czasem nic z tego nie wychodzi :(

Ja ropiejace oczko wyleczylam rumiankiem i masazem wiec polecam, co do mleka to u nas roznie tzn raz mam malo raz wiecej i tak daje malej butle z nanem rano i przed snem a w dzien i w nocy cycolimy i zobaczymy jaki to da eekt jesli chodzi o przybieranie na wadze. Ostatnio na samym cycoleniu malo przybrala i musze teraz dokarmiac, ale dla Weroniki to nie problem i pije z cycuszka i z butli i nie zauwazylam zeby miala jakies problemy z przyssaniem

Frida witaj

Ja pomiędzy dziećmi mam ponad 3 lata różnicy
Wiktoria chodzi do przedszkola a ja zajmuję się Oliwierkiem
Myślę że to dobra różnica wieku ja jestem zadowolona i niebardzo przemęczona

Fridus witaj spowrotem
Kolorowa Kredko gratuluje slicznego synka
Nianiu ja osobiscie preferuje u Ciebie ciemny kolor wloskow ;D wygladasz bombowo

reklama
Martuska ja tez uwazam ze to takie przejsciowe, bo moja Majka tez miala takie prezenia nad ranem i stekala przez sen a teraz juz prawie tak nie robi.
Fridzia w koncu jestes.
Lilus co do spania w swoim lozeczku to trzeba przede wszystkim byc bardziej konsekwentnym i nawet jak placze to w lozeczku ja uspakajac glaskac az zasnie jak sie zanosi to przytulic i odlozyc. Poczatk beda ciezkie, ale potem bedzie ok. moja sama caly czas zasypia, widze tylko ze juz marudzi ze zmeczenia i ziewa to odrazu myk do lozeczka smoczka na uspokojenie i sobie ide a ona sama zasypia, tylko na poczatku wola mnie jeszcze bo za nim zasnie to smok jej wypada a bez niego niestety nie umnie zasnac.

Do góry