reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Jagoda tak machała łapkami, że wsadziła sobie palec w oko i teraz jej ropieje. Przemywam solą fizjologiczn ą ale jak nie pomoże to idę do lekarza.

reklama
Martynka je ładnie co 2,5 do 3 godzin maksymalnie budzi sie po 5 i wypija 90 ml
jak chce coś zjeść miedzy mleczkiem to podaję jej herbatkę na lepsze trawienie i jest ok
wcześniej piła częściej i ciągle były problemy z brzusiem ulewaniem i kolkami teraz jest zdecydowanie lepiej ;)

hej hej to ja pierwsza dzxisiaj o tej godzinie???

powolutku Milenka sie uczy i pic mleczko nie od mamusi i spac w swoim nowo nabytym lozeczku ;D
dzisiaj kolo 7 jak sie obudzila dostala mleczko z butelki i pila tak dlugo az zasnela,czyli jakies 25ml
a teraz po wizycie poloznej poszla spac w swoim lozeczku :laugh: super
glaskalam ja po glowce,zostawilam wlanczone RMF i spi!!

plesniawki jej zeszly,huraaa!! ale pupcia nadal czerwona choc o nia dbam ::) :(

a teraz lece sprzatac

witam lipcóweczki
mam wielką prośbę, macie może napisany wniosek o przydzielenie urlopu macierzyńskiego skłądany do zakłądu pracy ??? jak tam to proszę prześlijcie mi jak to ma wyglądac bo coś nie mogę tego stworzyć ;D
agachem@o2.pl a tak przy okazji to ja dalej 2w1, 8 dni po terminie ;)

Hej Gaga - nie łam się, tak czy siak jestes coraz bliżej!!! trzymam kciuki i śle buziaki :-* No i czekam na info o maleństwie :)

Wiki - jak juz wczesniej pisalam, gamoniowata jestem, hi hi. Jakos pomyslalam ze chodzi Ci o ksiązke Tracy a nie o duchowe opowieści :p Ale rzeczywiscie historyjki robią wrażenie, nawet jak sie je czyta w poludnie, hi hi

Bylismy wczoraj na szczepieniu. Maciusiek tak płakał biedny, ze sie az zapowietrzyl. Ale na szczescie juz po bolu.
Bylam na wizycie kontrolnej u gina, wszystko dobrze :)
Gazelaczku, zla wiadomosc. Powiedziaa, ze do 3 miesiecy po porodzie jest zakaz robienia brzuszków, bo moga włókna popekac i porobic sie krwiaki. Tak, ze nie szalej z tymi cwiczeniami!!!
Aha no i zakaz zachodzenia w ciaze przynajmniej przez rok :)

Oj Klaudia, to niedobrze... ja juz cwicze... ale staram sie nie przeciążać, poza tym robie glownie to, co polecaja na szpitalnej stronie internetowej, wiec chyba bezpieczne rzeczy, prawda? To jak Ty wrocisz do swoich zajęć? Myslisz o przesunieciu terminu powrotu na cwiczenia?

A u mnie z karmieniem piersią coraz gorzej. Prawie nie nabierają. Walczę laktatorem piję różne specyfiki na pobudzenie i nic. Muszę Julkę dokarmiać butlą. boję się ze jak się przyzwyczi to nie będzie chciał ciągnąć z cycusia. :(

reklama
Gazlaczku i mauski ktorych dzieci preza sie i oddaja gazy nad ranem z kupka ostatecznie. Powiedzcie jak sobie z tym radzicie?? Czy to juz tak dzieciaczkom zostanie??? :( No przez 3 godziny od 5 rano meczymy sie. Najlepsze jest to, ze Alus to wszystko na spiaco robi, niestety w lozeczku sie wybudza a z nami w lozku dostaje cyca i podjada i przysypia na przemian z prezeniami i stekaniem.

Do góry