reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Co do karmien jeszcze to przy karmieniu piersia powinno ich byc od 8-12 na dobe i u mnie jest zawsze 8, no czasem sie zdarzy 9 jak maly docycuje, ale to nie takie pelne karmeinei tylko ot deserek ;)
Przy piersi jest co najmniej 15 minut, a tak to 20 do 30 min.
Chcialabym zeby w nocy spanko wydluzylo mu sie troszke i unormowalo tak prawdziwie, zeby nie bylo niespodzianek, bo to wstawanie jest naprawde meczace.

reklama
8 karmien, ktos powiedzialby, ze malo, ale nasz baczek przybiera pieknie poki co i w ciagu 4 tyg. od porodu przybral 1,6 kg ;D Wczoraj o czym pisalam odciaglam ten pokarm po raz pierwszy i na sciankach butelki osadzila sie "smietana" to chyba dobrze tak mysle ::) pokarm jest tlusty i chyba o to chodzi ;)

a my wlasnie dzisiaj kupilismy  lozeczko i wlasnie wdrazylam nauke spania w nim Milence,zobaczymy z jakim skutkiem :laugh:
czy zacznie sie drzec czy zasnie??? jak narazie jest cicho........oooo!!!slysze placz
a zasnela mi na rekach,jak tylko ja polozylam juz placze

i jak tu nauczyc dziecko aby samo zasypialo??? Tusiu ty sobie poradzilas...jak???  ::) :(

placze ide.........i tak zakonczyla sie pierwsza proba :p

Kredko witaj!!!!! ja tez na poczatku pisalam stojac :p usiadlam w tydzien po porodzie i to jeszcze tak baardzo ostroznie,ale bedzie dobrze!! jeszcze troszke ;)

jesli chodzi o moje krocze to w piatek mija 4-ty tydzien a mi nadal sie nie zroslo :mad: czesciowo......ciekawe jak dlugo to jeszcze potrwa
zaraz mi polog minie a dziura nadal ::) chyba pomarzyc sobie bede mogla o pobrojeniu po 6-ym tygodniu :p ;D

a jesli chodzi o brojenie to juz Karolowi powiedzialam ze jak dziewica sie bede czula hihihi ;D ;D ;D normalnie az sie boje jak to bedzie ;D :p niezla wariatka ze mnie hihihi

wiecie nie poszlam do malutkiej,gada sobie i poplakuje skarzac sie ale nie ide
trening wytrzymalosciowy dla mnie......ufff bo ja zawsze lece jak ona sobie choc troszke zaplacze,no i nauczylam ja juz.....wie ze ma mamuske na zawolanie

a jesli chodzi o jedzenie to my mamy ten kryzys laktacyjny,mala jak nigdy oproznila mi dwa cycki,je co 30minut jak nie spi.....daje jej kiedy chce,nie trzymam sie godzin

Ja też nie zwracam uwagi na godziny tylko karmię małą na rządanie. Ona sama wie kiedy jest głodna.
Julka dzisiaj poprzestawiała sobie godziny spania i teraz zamiast rozrabiać to śpi. Ciekawe co będzie w nocy? ;D

Lilka ja już prawie 2 miesiące po porodzie a męża nie dpuściłam do siebie nawet nie mam ochoty tak szczerze to aż mi głupio wobec niego ale on nie naciska zresztą ginek mi jeszcze nie pozwolił ze względu na te ciągłe poprawianie szwów
najmniej jeszcze ze 2 tygonie mam poczekać :(

Melani podam ze śmiechu, jestes niemozliwa.

Tusia moze poznamy nasze dzieciaczki.Majunia tez piekna laska i nie miałabym nic przeciwko aby cos miedzy nimi zaiskrzyło hihihih

Dziekuje za wszystkie miłe słowa. Nadrabiam zaległosci w czytaniu.

probowalam podac malutkiej mleko Bebiko Omneo ale nie chce pic.......buuu
od wrzesnia wracam do szkoly a mala nie chce pic tego mleka! a nie mam co odciagac...nie mam tyle mleka......

plan wdrazania w zycie picia mleka modyfikowanego i spania w swoim lozeczku okazalo sie porazka
nastepne proby jutro

zycze dobrej nocki wszystkim mamusiom i ich dzidziusiom  :laugh:

P.S. Asiolku jak ci idzie odchudzanko? jakby co to daj mi jakies wskazowki,np.twoje menu dzienne,qrcze ale ja karmie piersia!! a ty juz nie wiec mozesz ograniczyc sie i to mocno.........co robic?

no i najważniejsze Martynka waży już 3300  ;)
mała dostała biegunkę i temperaturę  :( więc wizyta była dzisiaj konieczna dostaje teraz lakcid i eferalgan w czopkach a te wysypki to niby nie od mleczka i dzidzie często takie coś mają musiała na coś tak zareagować i dla spokoju mam prać swoje ciuszki w jej płynie jestem tylko zawiedziona że nie dostałam żadnej maści na to ale może przesadzam i pewnie pediatra wie lepiej czy to samo zejdzie czy nie

reklama
Początkowo starałam się wstrzymać Jagodę do conajmniej 2,5 godziny ale tak płakała, że machnęłam ręka i karmię na ządanie i jest dużo spokojniejsza a i tak je nie częściej niż co 2 godziny. A jak ma bóle brzuszka to cycolenie bardzo jej pomaga. Czytałam, że w czasie ssania rozluźniają się jelitka i dzidzia łatwiej znosi kolkę czy problemy z bączkami. U mnie to się sparwdza bo mała zasypia i chociaż śpi niespokojnie to najważniejszeże, że nie cierpi.

Do góry