reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

karin ja kupilam nosidelko dla malej takie od pierwszych dni firmy Baby comfort
http://centrum-dzieciece.pl//produkty_info.php?cPath=10_77_295&products_id=1052 bardzo fajne, narazie majke w nim nosze tylko po ogrodku, po domu i gdzies blisko jak ide, bo ona jak zacznie marudzic, ze spiaca to dostala by w nim chisteri, zasnac umie narazie tylko w lozeczku lub w wozku.
Co do mleka to ja jak karmie to z drugiej piersi tez mi sporo wycieka. podlozylam sloiczek i wyszlo, ze 20 ml.
ylam dzis z majka u kardiologa i pediatry. z serduszkiem wszystko dobrze tylko za 3 miesiace jeszcze raz - ostatni na kontrole, ale z bioderkami jak to lekarz powiedzial prawie dobrze. Zalecil podwojne pieluchowanie. Jak to sie robi - normalnie zlozona tetre miedzy krok? Oj bidulka ta moja Majka - ma naczyniaka, problem z pepkiem i jeszcze do tego doszly bioderka. ach
A ja kupilam sobie dzis krotkie spodenki i bluzeczke, moj Marcin wygral 250zl w multi. On to juz 4 raz wygrywa - ma szczescie. Raz nawet 5 w duzego. ;D

reklama
a oto nasze tymonowate szczęście
img18455hk.jpg

Witaj kolorowa_kredko. Życzę ci żeby jutro wszystko było ok z maluszkiem. :)
dzisiaj byłam z Julią na kontroli u ortopedy. Wszystko ok. Robiliśmy usg i też wyszło dobrze. Zalecana kontrol po skończeniu 3 miesięcy i pielucha tetrowa na pampersa profilaktycznie.
Dziewczyny a mi chyba pokarm zanika. walczę z tym ale już dwa razy musiałam podać małej mieszankę. nie wiem czy uda mi się dalej ja karmić piersią. Dodam że mojej mamie też po miesiącu zanikał pokarm. miała nas czworo i najdłużej karmiła półtora miesiąca. A tak chciałam karmić piersią chociarz rok.

Dziewczyny wasze dzieci tak czesto jedza - moja majka tak co 3 godziny to najczesciej a tak to nawet co 5-6. Wczoraj w nocy to nawet po 7 godzinach sie obudzila na jedzenie. Wogole nie wiem czy ona mniej nie je troche sie tym martwie, bo jakos tak z jednego cycka mi zje i to jej starcza a zawsze jadla z dwuch. A dzis jak bylam u lekarza to zrobilam jej mleko bebiko i zjadla tam tylko 100 ml. nie wiem czy to nie malo?

kolorowa kredko witajcie spowrotem. Sliczny dzidzius.
Nianiu a twoj to taki przystojniak, ze na ziecia bym go sobie chciala zamowic ;) sliczny chlopak bedzie - te oczka i ustka. Majka jak zobaczy to napewno sie zakocha ;)

Nianiu witaj w "domu" :)

Kolorowa kredko wkoncu doczekalismy sie ciebie na forum z dzidzia. Piekny rosly chlopczyk :laugh:

Jesli chodzi o rytm dnia mojego dziecka, to w dzien roznie to bywa. Drzemki ma tak w okolicach 12-stej (roznie dlugo trwaja i 17-stej tez roznie trwaja. Czasem jest to tylko pol godziny a czasem dwie.
Wieczorem pierwotnie kapalismy o po 23-ciej, bo maz tak z pracy przychodzi, ale ze maly zasypual wczesniej po 20-stej ok 21-szej to zdecydowalismy,ze bede kapac sama wczesniej i tak kapie po 19-stej a je przed 20-sta. Kapie go troche na glodnego. Z poczatku usypial zaraz po karmieniu, ale teraz nie chce tak spac i jest aktywny do 21-szej. Czasem grzeczny w tym czasie a czasem jak wczoraj rozdarty tak, ze mi rece opadaja. Wreszcie pada powiedzmy o tej 21-szej i spi nawet do 24-tej (karmienie). Ale to roznie bywa, potem w okolicach 2-giej (2,6-3 godziny po ostatnim karmieniu) nastepne karmienie i potem juz okolo 4-5-tej jest pobudka, karmienei i prezenia z kupa i gazami jak u ciebie Gazelaczku. I w tym momencie Alek laduje u nas w lozku ::) Ja juz wtedy spie jak mysz a on wydaje takie odglosy, ze szkoda gadac i cyca co jakis czas, zeby byl spokoj.
Moje dziecko w ciagu dnia je co 2,5 czasem 3 godziny i staram sie tego trzymac. Czasem tylko 2 sie zdarza.

reklama
Z piersi tez mleczko leci jak karmie z drugiej i wogole leci jak zbliza sie karmienie a uplyna juz te 2,5 godziny. Nie wiem czy to sie unormuje czy tak bedzie lecialo i lecialo ::)  Podobno laktacja normuje sie po 6 tygodniach, czasem pozniej.
Agatonik, ten kryzys laktacyjny jest w okolicach 6 tyg, wiec moze to jest to u Ciebie i powinnas jakos to przetrwac i przystawiac dzidzie jak najczesniej zeby ssala i poprawiala produkcje. Moze wybierz sie do poradni laktacyjnej?

Tak jak pisalam wydaje mi sie ze normy jedzenia w ml sa podobne do tych w gramach i tak dzieci:
4-8 tygodni do 40 min 60-150g
8-12 tyg     do 30 min 120-180g
3-6 miesiecy do 20 min  150-240g    

Tusia no tetre na pampersa chyba skoro uzywasz pieluszek jednorazowych. Wtedy tertra zawse sucha bedzie ;)

Do nosidelka tez sie przymierzamy, ale jeszcze nie mam pomyslu jakie

Do góry