reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Niania witamy!!!!!!
Anitka coś się przestała odzywać po porodzie.
Co do owoców to ja jem: banany, jabłka, jadłam juz tez ananasa, brzoskwinie, maliny. A jesli chodzi o warzywa to: pomidory od porodu, papryka, sałata, marchewka, no i w ogóle wszystkie warzywa w zupie seler, pietrucha), ostatnio jadłam sałatkę jarzynową. No i jak narazie Macuiś (odpukac) nie ma ani kolki ani wysypki.

reklama
Nianiu czy na zdjęciu pierwszym od góry to niebieskie w rogu to leżaczek????
Jagódka ostatnio strasznie się nudzi leżąc na pleckach (a na brzuszku nie zawsze pozwala się położyć) może taki leżaczek to dobry sposób na nudę. No i można mieć maluszka na oku.

A my dzisiaj idziemy na szczepienie i juz jestem cała zestresowana!!!

My kąpiemy między 20-21 (czasem zdarza się później). Maciek potem zasypia i śpi przewaznie do 2, potem budzi się ok. 5.30, potem koło 8. Ten ranny sen po karmieniu o 8 ma zazwyczaj strasznie niespokojny. A potem to już tak go karmię co 2-3 godziny.
Wczoraj Maciek miał chyba etap przyspieszonego wzrostu, bo normalnie domagał sie jedzenia co godzinę, w nocy też pierwszy raz musiałam wstawać do niego 3 razy, bo był głodny. Zazwyczaj wystarcza mu jedna pierś, a wczorj dwa razy musiałam go karmić z obu :) No ale w końcu skończyliśmy 6 tygodni i rosniemy jak na drożdżach. Idziemy dzisiaj do lekarza to dowiemy się ile waży :)

NiaNiu ciesze sie ze juz wrociliscie !!

Gazeleczku, co do pory snu to u nas na razie rzadzi przypaek, a razcej to o ktorej malutka wybudzi sie zG poprzedniej drzemki bo jak wiem ze uz jest 19 i mala zaraz zasnie to kapie ja od razu (raz jak przysnela to kapiel wypadla o 23!!! a to troche za pozno), ogolnie zasypia tak ok 21, potem przerwa na karmeinie i przebiorke pomiedzy 1-2 i 5-6, zwykle trwa to okolo godziny...

ja tez mam problem z krosteczkami na buzi malutkiej, najpier byly na czole terz te na czole powoli znikaja za to pojawily sie na buzi, no i sa i czerwone i cieliste z bialymi srodeczkami... i caly czas sie zastanawiam czy to od diety czy od cegos innego no i przez to mam bardzo malo rzeczy ktore bym jadla... jem bardzo duzo nabialu bo go lubie ale moze w przyszlym tygodniu z bolem serca zdecyduje sie go odstawic

dziewczyny czy was tez tak zalewa z drugiej piersi podczas karmienia? mi przesiakajawszystkie wkladki, jak karmie w domu to podkladam sobie zlozona pieluche tetrowa albo i dwie bo inaczej mala ma mokre nogawki... dzis zastanawiam sie czy nie podstawiac butelki bo i tak przymierzam sie zeby sciagnac tak na wszeklki wypadek tylko p[odobnie jak martuska nie bardzo wiem jak sie za to zabrac...

karin co do nosidelka to ja nie planuje takiego zakupu przynajmniej na razie... tez slyszalam ze u takich maluszkow to nie zdrowo... tylko nie wiem od kiedy mozna...

Sylwio u mnie w drugiej piersi jak karmie czuje mocne napiecie i tez zaczyna splywac mleczko, ale nie tak obficie jak u ciebie - kilka kropel - mysle - nie wiem dokladnie bo mam wkladke, ale zawsze po karmieniu jest nasaczona odrobine...

Klaudio moj jas tez zaczal lysiec :( ;D - wyglada coraz madrzej z tym wielgasnym czolem - to lysienie jednak to podobno standard u niektorych noworodkow - bujnej fryzury na razie miec nie bedzie ;D

reklama
aniu ja myslalam ze to sie uspokoi ale to juz ponad dwa tygodnie... a troche glupio bo jak gdzies chce wyjsc i musze nakamic mala to moge byc pewna ze bede miec mokra plame na cycu...;(

Do góry