reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Aniu - pewnie dzieciak chcial sobie poszalec na dworzu, a Ty Go ciąlgle w domku, przy spodnicy  ;) ;D A u nas to ostatnio i na spacerkach koncertuje. Tyle chociaz, ze budka od wozka troche wyglusza i slabiej slychac niz w domu  ;) :p

Kaska - dzis wlasnie moja kolezanka pytala sie czy slyszalam o leku na kolki SAB SIMPLEX. U niej pomaga, tyle ze podobno maly teraz takie bąki puszcza, ze sciany chodzą! No, ale dziala  :) A lek dostepny tylko w niemczech - jak to kupic?

reklama
My uzrywamy pampersów 2 i chyba nie dlugo przejdziemy na wyższy nr bo wydają mi się trochę ciasne.
co do mojej wagi to nie wiem ile spadłam bo po porodzie się jeszcze nie ważyłam. Ale na pewno trochę spadłam bo wchodze w spodnie sprzed ciąży. Czyli nie jest źle. ;D Cały czas chodzę w staniku choć nie lubię żeby nie mieć potem do pasa jak moja siostra która trochę to sobie olała. Do tego smaruję kremem na rozstepy avonu. Dla mnie jest super. :)

Ja mam nadzieje ze uda mi sie jakos uchronic biust. Robie takie cwiczenia gdzie zaciska sie dlonie na wysokosci ust, czola i nad glową. No a potem to pompki. Smaruje kremem ziaji do biustu. Tani ten kremik, a jak dziala to zobaczymy. Generalnie troche trudno mi uwierzyc w to, ze krem cos pomoze na biust. Skora sie uciaga pod wlasnym ciezarem i krem chyba jej nie podniesie, hm... No i inwestuje w biustonosze. Tylko te do karmienia sa takie mieciutkie, nic nie trzymaja. Znacie jakies fajne staniki do karmienie? Takie zeby dobrze podtrzymywaly biust.

Pewnie pomyslicie, ze jestem szurnieta, bo ja tylko o cwiczeniach, ale u mnie sprawdza sie rewelacyjnie! A do tego tanio, hi hi No a biust wbrew pozorom tez sie trzyma na miesniach, wiec moze warto sprobowac?

Gazelaczku prawda z tymi biustonoszami do karmienia, dodatkowo one powoduja ze piersi uciekaja na boki i wtedy to juz fatalnie wygladaja, no ale zapiecie klapeczki sie sprawdza. Zaczelam chodzic w innych staniczkach takich nie do karmienia, bo one lepiej biust zbieraja, tyle, ze mniejsza wygoda przy samym karmieniu.
Co do biustonoszow do karmienia to obawiam sie, ze ciezko bedzie znalezc taki podtrzymujacy i formujacy solidnie, bo one chyba wszystkie bawelniane i troche rozciagliwe, zeby biust sie miescil, nawet jak troche rozmiar sie zwieksza. Jesli sa lepsze to ja chetnie nabede :)
Alka ja mazylam o slubie w maju wlasnie (nie jestem zabobonna) ale sie nie udalo, bo maz byl za granica.

Wazne pytanie, jesli chcemy odciagnac pokarm to kiedy to najlepiej zrobic z ktorej piersi, czy moze z obydwu? ::)

Ja sciagnelam z jednej i ominelam ja w kolejce, bo karmie piersiami na zmiane ;D. Czyli nakarmilam go z lewej sciaglam z prawej, a potem jak przyszlo karmienie to znow lewa - coz za szczegolowy opis:). Nie mam pojecia czy tak sie robi ;D.

Jeny, podziwiam cie gazelaczku, ze masz takie zaparcie do cwiczen, ja narazie nie mam, ale ciagle cos robie w domu, bo mam dosc duza chalupe - swoje trzy pokoje i jest co robic. To sprzatanie, to ciagle cos ukladam, a jak nie w domu to latam po lumpach i moze to prawie jak jakies cwiczenia ;). Mam nadzieje, ze mi sie w koncu zachce, bo przeciez zakupilam sobie nawet plyte - plaski brzuch.

Mi też ćwiczyc się nie chce. Zresztą nie wiem czy znalazła bym czas. Jak Julka śpi to trzeba coś w domu zrobić albo noc odespać. :)
Nie wiem co mojej młąej się stało. Ostatnio od szczepienia strasznie marudna jest. Po karmieniu strasznie płacze. To nie kolka. Po prostu chce żeby ją cłąy czas w pozycji pionowej trzymać żeby mogła się rozglądac. plecy mi już wysiadają, zreszta nie chcę jej przyzwyczajać do noszenia.

reklama
no dziewczyny - jesli chodzi o czas na gimnastyke, to kwestia wyboru - po prostu pisze dwa posty mniej na forum, i w zamian 10 rowerkow akurat. Prosty przelicznik ;) ;D. Dzisiaj to nawet zrobilam 20 rowerkow, bo jedna seria za Alke ;) Napisz kochana, czy juz Ci sie poprawilo napiecie miesniowe, bo nie wiem czy jutro tez dwie serie robic. Tyle ze zaplanowalam nozyce, a to większa sztuka przy tym flaczku ktory udaje moje miesnie brzucha, hi hi

No i macie pozdrowienia od Niani, ktora juz wrocila od rodzicow i w najblizszym czasie wskoczy na forum :)

Do góry