reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Klaudius - maly moze juz ma 4 kilo a moze nie. ale 2jek uzywamy juz od dawna - mialam wrazenie ze jedynki sa "za krotkie" i ciasno sie zapinaly. Dwojki sa jakby "wyzsze", chociaz i tak czasem co-nie-co wyplywa...

reklama
Gazelaczku, ja od października będę znowu prowadzić  swoje zajęcia z aerobiku, no ale najpierw muszę się wziąć za siebie i dojść do formy, coby wstydu nie było :) więc mam nadzieję, że jutro dostane od lekarza pozwolenie na ćwiczenia :) Strasznie mnie juz korci, żeby sobie dac porządnie w kośc (bo to uwielbiam :) ale narazie staram się powstrzymać :)

Mój Maciek to był taki chudziutki na początku (mimo  że wazył 3 kg), że nawet jedynki Pampersy mu się czasem zsuwały, teraz już przybrał na wadze i są w sam raz, ale chyba jeszcze za wcześnie na 2

Ja czuję, że to karmienie wysysa ze mnie wszystkie soki. Wage mam już taką jak przed ciążą, w talii zostało mi jeszcze 6 nadmiarowych centymetrów, w udach po 2. A tak chciałam, żeby mi parę kilogramów nadmiarowych zostało, bo ja chudzina zawsze byłam. O ile w ciąży starałam sie nie jeśc za dwoje, tak teraz pożeram wszystko co mam pod ręka a i tak chudnę.
Cieszę się tylko z tego, że nie nabawiłam się zadnych rozstępów, a i celulit który się w ciąży pojawił teraz znikł :D Trzeba jeszcze tylko nad mięsionkami popracować spowrotem, bo flaczki się zrobiły :)
A co do biustu, to wydaje mi się, że po skończeniu karmienia też mi flaki zostaną. Już teraz widzę, jak mały zje i opróżni mi pierś to ta druga taka duża, a ta z której jadł, to flaczek zwisający jak u murzynki z jakiegoś plemienia :D A tak mi się marzyło, żeby mi taki większy rozmiar został, a tu nie dość, że znowu będzie miseczka A, to w dodatku do pasa :)

Co do pieluszek, to my znowu uwazamy, ze , ze huggisy sa jakies sztywne i malo chlonne. Alek je przesikiwal, a mielismy na poczatku i pampersy i huggisy. Teraz druga tura to ciag dalszy papmpersow 1-nek i jedno opakowanie 2-jek. 2 zakladamy na noc, a sa rzeczywiscie wyzsze troche, choc na zapach zwrocilam uwage i jakis dziwny. Nie wiem moze Huggisy tutaj rozna sie od tych w kraju ::)

Co do wagi mojej to juz tyle waze co przed ciaza, wlasciwe zaraz poporodzie wszystko "spadlo" ze mnie, nie przytylam za wiele. Apetyt mam wielki i mam nadzieje, ze juz bardziej nie schudne. Brzuch plaski jak wciagne, a tak to troszke skorki na nim jest, ale nie zwisa. Mieszcze sie w ciuchy sprzed ciazy za wyjatkiem jednych spodni, bo rzeczywiscie w bidrach, chco tego nie widac jestem ciut szersza. Cwicze sobie miesnie skosne brzucha i te normalne co przy brzuszkach, no i miesnie krocza.
Dziewczyny a jak u was z wlosami. Mnie strasza, ze przy karmieniu piersia zaczynaja wypadac, ale to podobno normlane. Poki co jeszcze wypadac nei zaczely i chcialabym zeby im tak zostalo. No i krwawie jeszcze troche :(

Klaudia mimo wszystko z tego co piszesz to optymizm bije :laugh: Moze nie beda flaczki te piersi, czasem po ciazy zostaja wieksze, no i nie uwierze, ze jak u murzynki, bo te to bez stanikow chodza i dlatego te piersi takie zwiski. A wogule to zgrabniutka jestes jak pamietam ze zdjec.
Pociesze cie, ze ja za to choc szczupla jestem (50kg) to piers przed ciaza mialam okazala, a teraz to szkoda gadac, poprostu wymie (z calym szacunkiem dla mojego biustu ::)) dopiero ja sie zwisow dorobie jak przestane karmic. Poki co spie w staniku jak zalecila polozna, no i te wkladki laktacyjne nosic musze :p Wolalabym zeby nie lecialo mleko bez mojej zgody, a tu jak wiem, ze pora karmienia sie zbliza to czasem wkladki przemokna. A wlasnie jakich uzywacie? Ja kupilam sobie teraz te Aventu do prania.

Przy karmieniu wszystko rzeczywiscie schodzi szybciutko. Ja tez jem teraz za dwoch.

Ja tez uzywam Aventu wkladek, ale jednorazowych - ludze sie ze jak laktacja sie ustabilizuje to bede mogla z nich zrezugnowac - na razie sa niezbedne dla mnie :(

reklama
Ja mam wkładki Canpol - ale w domu ich nie używam, tylko jak gdzieś wychodzę. I w ogóle to najlepiej mi się chodzi bez biustonosza :) Jak jestem sama w domu to po karmieniu chodzę z cycem na wierzchu i wietrzę :)
Co do wypadania włosów, to mi rzeczywiście wypadają, ale to podobno normalne.
A krwawienie skończyło mi się po 4 tygodniach.

Do góry