reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Kasiu.k dawki to powinny byc 3 tej szczepionki, tak przynajmniej jest to u mnie. Pierwsza jak dziecko ma skonczone te 8 tyg. (w Posce moze troche wczesniej) kolejna dwaka jak skonczy 12 tyg i potem jak skonczy 16tyg. A to ze raz ma dostac to moze lekarzowi chodzilo, ze nie dwa klucia za jednym razem tylko jedno, bo szczepionka ma "wszystko" w sobie.
Tu jest kalendarz szczepien i rodzaje szcepionek http://www.szczepienia.pl/mmw/index.php?id=51
Alka jak sie sprawdza obliczenia na Twoich cycach to z miejsca wysylam fotki swoich ;) :laugh:

reklama
Tusia chcialbym, zeby tak sie wszystko mojemu pieknei uregulowalo jak Twojej Majeczce. Moze powoli tak bedzie. Musze byc bardziej konsekwentna w postepowaniach. No dzisiaj jest grzeczny bardzo i duzo spi i az si eboje co to bedzie w nocy
kasiu powodzenia w dzialaniach :)

Ja i tak tego nie rozumie, mam slaby procesor mozgowy. To za co sie buli tyle kasy? za to, by dziecko bylo mniej klute? Bo w sumie to chyba i tak by sie dziecko zaszczepilo na to wszystko co i za ta platna procz hib co kosztuje 40zl - tak? Niech mi ktos madry powie czemu te szczepionki skojarzone sa takie drogie? Prawie 400zl kosztuja w sumie i niby o co chodzi, ze Majeczka bedzie 5 razy mniej kluta, ale dzisiaj ja kuli w dwie nogi.

Czyli jak dzisiaj dostala ta 5 w 1, czy tam 6 w 1 to jakby miala zwykla to by dostala tylko na jedna chorobe? Nie wiem niech mi ktos rozjasni umysl, bo mi ciezko sie mysli i ten kalendarz mi nic nie mowi. Alka ty dzisiaj niby taka matematyczka ;)

kaśka k maść nazywa się emla. Smaruje się 1,5 godziny przed szczepieniemi na to nakleja plasterek który jest do niej dołączony. Mi przepisała to lekarka. Ale chyba nie jest na recepte.

Agatonik dzięki bardzo napewno się zaopatrzę w to cudo bo chociaż troszkę ulżę małej przy kolejnym ataku pielęgniarki ;)

Tusia generalnie każda choroba to jeden zastrzyk,
ale jeśli jeśli masz szczepionkę skojarzoną 5 w 1 to mała dostanie 4 wkłucia zamiast 10 ::)
i to w ciągu 18 miesięcy

Martuska masz rację poprostu nie słuchałam co mi pediatra mówił zresztą zawsze jestem taka przejęta jak tam jedziemy że nic tylko czekam aż powie że jest ok i mała przybiera narazie muszę co tydzień tam jeździć ale to i lepiej bo spokojniejsza jestem

reklama
czesc Kobietki i maluszki
ja juz zapominam jak sie nazywam....lukasz w od piatku siedzi w NY city a ja z tesciowa :p
no...zyc nie umierac ::)

Do góry