reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Byłśmy dziś u lekarza. Julka została zaszczepiona, następna za miesiąc. tak strasznie płakała że myślałam że mi serce pęknie. ale na nastepne szczepienie sie przygotujemy. Dostałam receptę na maść znieczulającą, mam posmarować nią nóżkę 1,5 godziny przed szczepieniem.
jak wychodziłyśmy ze szpitala to ważyła 3400 a dziś, minoł równo miesiac, 4810. Całkiem nieźle. duża z niej dziewczynka, po mamusi ;D ;D
Lilka współczuje.

kurka ja mam język niemowląt chodzi o książkę Tracy Hogg ??? podaj mi adres to ci prześle, jest spakowana rarem, chyba że w pdf pójdzie

Witajcie.
Plesniaweczki to chyba Klaudia miala na mysli na policzkach wewnatrz buzki ::) ale nei dam sobie glowy uciac. A wygladaja tak jak Kurka pisala bialy nalot.

Lilka wspolczuje. Dbaj o tamte okolice i zycze, zeby sie juz nic takiego nie powtorzylo.

Co do wagi to moj Alus tez ladnie przybiera. Wazony byl w poniedzialek juz 3 raz od porodu i jak sie urodzil to mial 3080 a teraz juz 3840. Tempo ma niezle.
Co do kryzysu laktacyjnego to sama jestem ciekawa, bo tez truchleje na mysl o tym, ze mogloby mi nagle mleka brakowac. Gazelaczku Moze kryzys ten jest zwiazany z tymi naglymi przyrostami dziecka, ze nagle przybieraja duzo na wadze i potrzebuja wiecej zjesc, a piersi musza sie przestawic i potrzebuja na to troche czasu? Ja wiem, ze pierwszy nagly przyrost jest w okolicach 3 tyg. dziecka, nie wiem co z nastepnymi. Gdzies o tym czytalam i teraz nie moge znalezc, ale moze kolejny jak dziecko ma wlasnie ok 6 tyg?. Z tego co wiem w tym okresie nalezy dziecko porstu czesciej przystawiac. Na mleko nie moge poki co narzekac.

Alka no wlasnie ile tych ml ? Ty matematyczka, to moze jakos to na podstawie wielkosci piersi oblicz ;) ;D? Ja bym tak oscylowala w kranicach 80ml teraz jak moj maly ma 3 tyg, ale moze sie myle. Jak Asiolek pisze, ze Majka zjada 100ml? Kurde no nie wiem ::)

Co do szczepienia to ja juz sama mnie wiem. Tu nie szczepia na gruzlice ani na wzw typu B. Pierwsze szczepienie jest wlasnie na Blonica, Krztusiec Tezec i Polio i to w tym 8 tygodniu, a w Polsce wydaje mi sie, ze szczepia wczesniej niz 8 tyg to drugie szczepienie. Kurcze chyba bede musia to szczepienei w Polsce kombinowac.

Mani cos nie widac.
Gaga jak tam nic Cie nie bierze. Mialas sie w lipcu uwinac :)

Dziewczyny ja mam teraz taki problem - Mala jak zje to powinna za dnia sie troche pobawic, z mamusia pogadac itp, a ona nic tylko zaraz chce do lozka i w nim sobie lezec i smoka ciagac i nawet nie chce zadnych geb ogladac, bo jak cos innego jej proponuje to zaraz marudzi, co za leniwa dziewucha, nie chce sie ksztalcic ::)

tusia25 ja to bym chciała żeby moja to poleżała. Ona woli jak to ładnie napisałaś "kształcić się" tylko że to kosztem mojego kręgosłupa. ;D ;D
Ostatnio bardzo malo w dzień śpi. Na szcęście nie przyzwyczaja się za bardzo do smoka. Ciągnie go tylko chwilę po jedzeniu jak zasypia. potem go wypluwa i chce go tylko wtedy jak jest glodna dopuki nie dostanie cycusia. ;D

reklama
Do góry