reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

;D ;D ;D

U nas dziś w nocy były dwie przerwy po 5 godzin... ale stwierdziłam że nei bede jej ciągle budzić... dziś natomiast budzi sie ładnie sama.... je po 20-30 minutek i głównie śpi... ale myśle, ze dopiero teraz końćzy sie jej żółtaczka stad ta ospałość zobaczymy jak da nam popalić kiedy już nie bedzie ospała....
ale od dziś budzimy po 4 godzinach jeżeli sama sie nie obudzi...

reklama
Moj Kacperek w nocy nie wstawałby w ogóle na jedzonko, gdybym go nie budzila, ale położna mówiła ze przerwa nocna nie powinna przekraczac 6 godzin wiec go budze. Natomiast w ciągu dnia je kiedy ma ochote, czasami co godzina, mysle ze wtedy chce po prostu tylko zaspokoic pragnienie, a czasami dopiro po ok 3 godzinach upomina sie o jedzonko. Czasami myśle ze ma ochote tylko sie przytulic do Mamy i zasnąc na piersi :)
Chce wkleic fotke Kacperka ale potrzebuje pomocy. Gdzie moge zamiescic zdjecia zeby je potem wkleic??

Zabko najlatwiej tu http://www.imageshack.us/ przegladasz w plikach gdzie masz umieszczone, pozniej host it i kopiujesz jego adres ten co sie pokaze na samym dole. Ale przed tem zmiejsz w jakims programie, zeby nie bylo za duze.
Mnie dzisiaj malo tutaj, bo z mezem ogladalismy az trzy filmy i boli mnie zab. Musze sie wybrac chyba w koncu do dentysty, bo juz nie wytrzymam. A boje sie jak porodu :p

Mój misio juz spi - najpierw był cycuszek przez 15 min a potem tata dolulał i mały spi. I to w swoim łóżeczku !!! ;D Wczoraj pół nocy spał w swoim łózeczku, dopiero o 4 powedrowal do nas ;D

Nianiu ja tez czesto tak mam, nieraz to zaczynam do niej mowic zeby tylko si juz obudzila, a ja mogla ja tulic. Teraz spi ide i ja.

Dnia 29 lipca o godzinie 13.00 urodził nam się synek Adaś Maksymilian.
Waga 3600 g, długość 56 cm.
Pozdrawiam, Jarek - mąż Eweliny "Niuńki".
dscf02195iv.jpg

NIUNKA WIELKIE GRATULACJE!!!!
No to zostala nam kolorowa kredka chyba tylko, chociaz cos jej dzis nie widac, nie wstaje siku (?) moze poszla rodzic (?)

reklama
Nianiu!!! witaj spowrotem!!!!
bycie mama to na prawde duuuuuuuuza frajda ;D choc powiem Wam szczerze ze sa chwile ze lapie dola i wydaje mi sieze nie dam sobie rady :-[ no ale...jak juz kiedys pisalam kto jak nie ja ;) wiec czekam cierpliwie az mi dol minie, czasem zamykam sie wlazience i becze :-[ Asiolku moja tesciowa to zloty czlowiek ale czasem bym ja zagryza mowi dokladnie to samo co Twoja Mama : przegrzewasz ja i ja odkrywa chwile potem kometuje ona ma znowu czkawke przecierz jej zimno...albo przekarmiasz ja, robi za czesto kupki, wiec pytam pediatry ile powinno byc i slysze ze moze byc po kazdym karmieniu lub 1 na tydziem...ha...a tesciowa tylko miny robi :p
no nic ale nie narzekam bo suma sumarum baaardzo mi pomaga

co do karmienia to moja mala w dzien kiedy nie spi wcina co 1h w nocy w nocy zjada ok 22 potem ok 3 i od3juz co godzine popija tez jej nie dokarmiam i nie dopajam wiec jest na piersi non stop juz 2 broda jej urosla taki z niej zarlok ::)

Do góry