reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

No widzisz Sylwio jak cie nie chwalic, jak juz ci sie humorek poprawil ;)
Agatonik, ja cie pociesze moja sytuacja. Jestem sama na obczyznie, maz pracuje, czasem ma wolne do poludnia, ale zawsze jest jakas sprawa do zalatwienia. Mam kilku znajomych tutaj, ale wszyscy daleko i spotkanie to troche musi byc na przod organizowane i to nie czesto. Siedze sobie sama z moja kruszynka, rodzina daleko. Zostaje gg i nadzieja ze 4 tyg, do przyjazdu mojej mamy zleca szybko. A najbardziej to mi sie za mezem teskni, mimo, ze w nocy codziennie mam go kolo siebie ;) Dopadaja mnie smutki, ale staram sie nie poddawac i teraz mamnadzieje czesciej tu zagladac zeby sie pozytywnie ladowac :)
Tusia to pocieszajace, ja wlasnie zamierzam wdrazac wszystko powoli, bo te bole brzuszka mojego synka chyba mijaja jak sama polozna powiedziala. Poprostu zoladeczek mu sie juz chyba oczyscil z tych wszystkich sluzow plodowych. Swoja droga jak kiedys Kaludia po swoim porodzi pisala, ja teraz napisze, ze mam co raz wiekszy apatyt i wszystko mi sie chce jesc, choc nie jem ::)
Kangurki jeszcze raz gratulacje, niech dzieciatko wraca do sil
Co do spania Karin, podczas karmienia, to staram sie czuwac jak juz karmie na lezaco, ale generalnie tego unikam, bo chce malego do lozeczka wkaladac w nocy. Za to spac mi sie chce w kazdej pozycji jak karmie. To dzialanie oksytocyny i pewnie zmeczenia tez ;) na dzidzie tez to moze dzialas usypiajaco.
A powiedzcie jak dlugo jednorazowo karmicie? Bo moj Alek ostatnio cos sie szybciej od piersi odrywa, albo przysypia i go musze pobudzac zeby do tej pol godziny doszlo. A je tak co 3 godziny srednio, czasem 2,5 czasem 3,5. W nocy nawet 4,5 mu sie zdazy.

reklama
ja czasami przysypiam. W nocy karmię na leżąco bo raz o mało nie spadłam z łóżka jak karmiłam na siędząco a nie mam rzadnego fotela. Przewijam małą w nocy jak ma mokro. Zresztą ona często w trakcie jedzenia robi kupkę. tak więc jak skończy to muszę ją przebrać.
Martuska ja może nie na obczyźnie ale też cały dzień siedzę sama w domu z Julką. Karol po pracy zawsze ma coś do załatwienia i czesto jest tak że widzę go dopiero wieczorem. Rodzinka daleko, koleżanki w pracy lub wyjechały na urlop. Nie jest za wesoło.

kangurki gratulacje, zdrówka i witamy na pokładzie :)

dynami powodzenia na nowym etapie życia :) no i gratulacje oczywiśćie!

witaj gosiula !!!

tusiu cieszę się że z serduszkiem maji wszystko dobrze !!

tak wogóle to ja dziś rano targnęłam się na spacer do babci, jakies 45 minut spaceru, już dawno tak daleko się nie wypuszczałam ;) poszłam z siostrą i malcami powiedziałyśmy wróciłyśmy no i myślałam że może cośmnie ruszy :) ale nic..... jedynie lekkie rozwolnienie (ale to po połowie szklanki mleka skondensowanego,brzoskwini i winogronie :D ) teraz jakoś tak spać mi sięchce!!

no i mam dobre wieści!! o 13 mój artek miał egzamin na prawko (ostatnio miał i odrazu testy oblał) i przed chwilą mi dzwoni, że ZDAŁ!!! za drugi m razem ładnie jestem z niego dumna!! teraz czekam ażwróci z wałbrzycha.

no a moja siostra rano mówiła (bo anna ) że na imieniny nich jej prawko zda, a ja powiedziała, że ci urodzę siostrzeńca ale jakoś mu się nie spieszy./...

dobra zmykam na wyrko poodpoczywać, (o ile siostrzeniec mnie nie "skatuje" żebym mu czytała po raz chyba 20 dziś kubusia puchatka "kucia cytaj jeszcze gaz!!")

ok to ja spadam

u mnie nadal maleństwo ma pępuszek oj i to już ponad miesiąc ale jak do dwóch tygodni nie odpadnie to pojedziemy z nim do chirurga tak powiedział dzisiaj pediatra
u wcześniaczków niby dłużej odpadają tak bym chciała żeby obyło się bez interwencji :p

Dzisiaj rzeczywiście jakoś tu smutno!

Witam nowe lipcowe mamusie i ich pociechy!!

Wszystkie dzieciątka w galerii są przecudne. Aż nie mogę się doczekać kiedy wkleje mojego szkraba.

a my sobie zamówiliśmy pizze i wypiłam redsika :D już nie pamiętam kiey ostatnio całe piwko wypiłam.....jakieś 2 miesiące temu chyba
a teraz spadam już lulać bo nic nie poodpoczywałam.

kolorowych snów

to ja
bylismy dzisiaj u lekarza bo mala caly dzien plakala tak bolal ja brzuch i teraz mam ja na kilka dni odstawiona od piersi i daje jej bebilon omni taki z apteki i sama musze pokarm odciagac zeby nie zaniknal, za kilka dni sie okaze co sie dzieje i czy to przez moje mleczko, :-[
mam z tego powodu depreche jak nie wiem co :-[
ok uciekam spac

cos nie dzialalo wczoraj forum wieczorem.
Mnie sie cos stalo z jedna piersia. okropnie boli brodawka przy dotykaniu jest cala zaczerwieniona i od podu mam jakby ucietego sutka (tak chyba mi Majka go mocno pogryzla nawet przez kapturek. Nie moge nim narazie karmic. Posmarowalam sudokremem mam nadzieje, ze pomoze.
Elfiko a moze jesz duzo swierzyny - owoce warzywa. Bo Skarbus tez jadla i jej dzidzia miala kolki a jak zaprzestala to i kolki odeszly. Je same gotowane. Ja raz tez zjadlam nektarynke i mala kolki dostala. Nie martw sie napewno to minie i bedziecie mogly wrocic do cyca.
Klaudio ja tez przewijam w nocy i karmie na siedzaco, najczesciej wtedy tu zagladam i druga reka pisze.

reklama
no i zyjemy ;D tornado przeszlo bokiem haha ale ja pol nocy oka nie zmrozylam Lukasz z reszta tez a maludy spaly

Agus swietnych masz tych chlopakow!!!!! a jak Dorian przyjal braciszka? ucaluj maluchy od nas mocno mocno!!!
Martuska co do diety to ja wcinam prawie wszystko omijam wzdymajace i ciezkostrawne poza tym wypijam litrami wode i herbatke koperkowa

Karin ja tez przy karmioeniu oczy mam na zapalki i zasypiam na siedzaco :p

Kangurki i Gosiula witajcie w licpu :)

Sylwius glowa do gory te hormoniska mi tez jeszcze daja sie we znaki :p jeszcze troszke i bedziesz miala maluszka na raczkach nie martw sie i nie smutkuj sciskam Cie mocno mocno :-*

a co do pepuszka to malej odpadl po 7 dniach ale pare dni po jeszcze malenki strupeczek gdzies tam sie czail teraz jest juz ok

Do góry