reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Kangurki gratulacje i żeby wszystko było ok.
U mnie też niedługo rocznica slubu :), 5 sierpnia minie 5 lat.
Co do chrzcin to my planujemy na 27 sierpnia.

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z was ma może podwyrzszoną temperaturę. ja tak. 37i5 a wieczorem 38.
Najdziwniejsze że dowiedziałam się o tym przypadkiem. kupiliśmy termometr i chciałam go wypróbować. Dobrze się czyję tylko strasznie się pocę. Rodziłam naturalnie. Byłam nacinana ale goi się bardzo ładnie. Jak myślicie skąd ta temperatura?

DAMAYANTI - GRAAAATULACJE!
Ales sie po cichutku uwinęła, hi hi Czekamy na zdjecia Kingusi!!!

Kangurki - hej, witaj wsrod lipcoweczek. A jak sie czuje Maksio? Kiedy wypuszcza malucha do domku?

Mea - a masz jakies konkretne powody zeby sie martwic? Kochana, nie zadreczaj sie, bo jak bedziesz miala kiepski nastroj, to i dzidzia bedzie sie kiepsko czula. Glowa do gory! To pewnie takie humorki przed porodem, a jak maluch sie pojawi, to od razu dostaniesz zastrzyk dobrej energii :)

Sylwia - u mnie kilka dni przed porodem maluch uspokoil sie, za to tego wieczora, po ktorym odeszly mi wody - niesamowicie sie wiercil!!! Tak wiec tylko czekaj az mala wiercipęta zacznie lobuzowac - to moze byc TEN sygnal!!! Jak zwykle trzymam za Ciebie mozno-mocno kciuki. A zjazdem humorku nie martw sie - takie czekanie każdego by wymęczylo...

Cześć babulki.

Antagonik
mi położna powiedziała że mogę mieć podwyższoną temperatu tak do 38 i to jest normalne w okresie połogu az sie zdziwiłam bo ja nie mam podwyższonej.

Byłam dzisiaj z wizytą u lekarza i wszystko jest Ok. Mojej małej jeszcze pępek nie odpadł. Jeżeli u któregoś malństwa tak ługo się trzymał to napiszcie bo się strasznie martwię.

Damayanti - wielkie gratulacje

Frida, Macka tez sie pepek mocno trzyma ;D Ale on jest troche mlodszy od Twojej corci. Wydaje mi sie, ze jesli osuszasz spirytusem i nie zbiera sie tam zadna woda to wszystko w porzadku.

Mnie polozna powiedziala ze do 2 tyg powinnien odpasc pepek. dzisiaj ide w sprawie pepka do pediatry - zaczerwienie powazne, to spytam co i jak:)

hej :) Jakoś tak wcześniej tutaj nie zaglądałam, bo miałam termin na początek sierpnia. No, ale teraz skoro już wiem, ze jestem lipcową mamusią, to chciałam przywitać wszystkie lipcóweczki :)

I dziewczyny, mam pytanie. W taką pogodę, to kiedy się wybrać na pierwszy spacer, bo ja już sama nie wiem :/ ?? Moje szkraby mają 6 dni.

Hej Gosiula! My bylismy na spacerze po skonczeniu przez Macka tygodnia. I tylko dlatego tak pozno, że na początku bylismy straaasznie zakręceni i jakoś nie moglismy sie z niczym zebrać. Na szkole rodzenia polozna mowila, ze latem mozna isc na spacer juz trzeciego dnia. Latem to czesto bez roznicy czy na dworzu czy w domu....

reklama
Gosiula, witamy w naszym lipcowym gronie, bliźniaki to u nas jedyne na razie...
Kangurki, fajnie ze jestes z nami, czytalam na wrześniówkachh ze twoj porod to nie lada wyczyn.... jak znajdziesz chwile to moze nam opiszesz co i jak, bo zadko sie slyszy takie historie... ;)
Gazeleczku, dzieki za wsparcie, moje maleństwo cały czas dokazuje w brzuszku, nawet polozne w szpitalu sie juzze mnie smieja, bo zawsze jest problem ze zlpaniem ktg, widac dla szkraba to jakas fajna zabawa w chowanego... ;D

DAMAYANTI WIELGACHNE GRATULACJE!!! CZEKAMY TU NA CIEBIE Z NIECIERPLIWOSCIA!!!

Do góry