reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Kochane!
Nie sposob Was nadrobic, przy mom ograniczonym wolnym czasie ::)
Gratulacje dla Niani, Asiolka, Lilki, Agnieszki

Tak chcialbym powymieniac sie opiniami z wami dziewczyny, bo tyle pytan, a ja tu sama.
Moj Alek tez sie prezy podczas snu i jak zasypia tak, ze czasem to starsznie dlugotrwa i co ledwie usnie to sie wybudzi. Czesto zanim sie zaspi tak porzadnie to steka, oddech mu sie przyspiesza wykrzywia buzke, mruzy oczkami i potem wszystko sie uspokaja, a czasem w placzzamienia. Nie wem tez pomyslalam, ze on jakis nerwowy, albo, ze go boli.
Co do wzdec, to dzieci moga tak miec na poczatku powiedzial mipolozna. My dawalismy mu przez 6 dni Infacol przed piersia, nie wiem na ile to pomagalo. Teraz jak by spokojniej z tymi bolami brzucha bylo. Podobno dzieci karmione piersia baaaardzo zadko miewaja typowe kolki. Ja sie balam jesc czegokolwiek, a maz mnie przekonywal, ze to mu nie zaszkodzi. Teraz zaczynam jesc co raz bardziej roznorodniei, ale wystrzegam sie np mleka narazie.
Mania, Tusia co jecie???? Wasze dzieci juz wieksze, dlatego pytam :)
Tusia ja wiem, ze zielonkawe kupki to od nadmiaru laktozy, a ten cukier wystepuje na poczatku karmienia. Moze jak mala pojadla tego pierwszego mleka za duzo to miala zielona kupke? Ale sa one w porzadku z tego cowiem. Moj Alek dwa razy mial zielonkawa, ale teraz sadzi jajecznice takie, ze hej ;)

Sylwia, to moze cie wezmie jutro, albo dzis? Ja mialam straszne obnizenie nastroju na dzien przed porodem i jak to e_mama zauwazyla to byla chyba jakas oznaka. Trzymam za Ciebie kciuki baaardzo mocno imysle o Tobie, o reszcie brzuchateczke tez, ale Ty mi szczegolnie bliska z racji, ze termin ten sam.
Maniu jak tam po tornadach?????

Martuska, dzoiekuje za wspracie, tez mam nadzieje ze to nastapi tuz tuz... mialysmy ten sam termin, Ty juz w domku z Alkiem a ja ciagle w lesie... moja ruszynka leniwa jakas... hihih
na poprawe nastroju chyba pojde sobie do fryzjera, choc nie bardzo mam pomysl co zrobic, po prostu odsweize fryzure zeby jakos wygladac na dzisiejsza rocznice slubu... moze przy okazji wpadnie mi do glowy jakis pomysl na prezent dla meza... ale jakos nie mam dzis pomyslow... wiem ze bylby zadowolony z kolowrotka ale wolalabym zeby sam sobie wybral ale z pracy wraca tak pozno ze juz dzis nie zdazymy... :(

dziewczyny jakie te Wasze malenstwa sa sliczniutkie... juz nie wiem sama ile razy dziennie przegladam nasza galerie... mam nadzieje ze maluszek jak bedzie widzial to cale towarzystwo szybciej sie ruszy.... ;D

Sylwia - gratulacje z okazji drugiej rocznicy ślubu.

Ja właśnie za momencik wybieram się do stomatologa. Mam nadzieję, że dostane znieczulenie, bo jak nie to chyba ze strachu im tam urodze ;) :D.

Moja maruda w końcu zasnęla, więc mogę do was zajrzeć :) Coś dzisiaj chce jeśćco chwilę, w nocy go karmiłam 3 razy, a do tej pory wstawałam tylko dwa.
Dziewczyny mam pytanie odnośnie pleśniawki. Czy wasze dzieciaki mają? Bo mój Maciuś nabawił się jej jeszcze w szpitalu i do tej pory z nią walczymy. Najpierw był Aphtin, potem Nystatyna, a wczoraj byłam u lekarza na wizycie patronażowej i znowu kazała mu dawać Aphtin. Strasznie tego nie lubie, bo trzeba mu tym smarować całą buźkę w środku, a ja się boję, że mu coś uszkodzę, no i wydaje mi się, że robię to niedokładnie.
Aha no i gratulacje dla Agnieszki! Śliczna dzidzia :)
Sylwia, u mnie też niedługo druga rocznica ślubu. 9 sierpnia :) Kurcze, ale to zleciało!!!

hejka mamusie:)jestem z września, ale urodziłam 15 lipca więc chyba powinnam się do was przenieść:)to moje maleństwo Maksiu
1000963resize8gv.jpg

leży w szpitalu ale jest coraz lepiej:)a ja i tak czuję że jest bo co 3 godziny ściągam pokarm:D ;D
pozdrowionka:)

reklama
Moja córeczka ciągle w brzuszku, martwie się coraz bardziej, w głwoe same głupie myśli bo może ona ma coś w środeczku nie tak, coś nieskończone albo niedokładne i dlatego nie chce się urodzić?Niby wszystkie badania ok, niby nie ma żadnych nieprawidłowości ale i tak się bardzo boję. Jutro jadę na oddział, to będzie już 7 dni po terminie, może pod stałą kontrolą lekarska trochę się uspokoję psychicznie. Martwi mnie wywoływanie porodu, czytałam że boli bardziej i że wzrasta ryzyko porodu zabiegowego (kleszcze, próznociąg buuuuuuuuu ). Dół na maksa:(

Do góry