reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

jejku ale dzisiaj mnie muli nic mi się nie chce Martynka w końcu usnęła po całym dniu wojowania z kolkami  ::)  ja chyba też się położę w końcu mąż wrócił z pracy to pośpie znowu do północy
trzymajcie się babulki padam ze zmęczenia i wogóle jakaś strasznie słaba jestem narazie papa

reklama
Gratulacje dla nowych mam.
Julia śpi i mogę troche nadrobić w czytaniu postów. Piszecie badzi ciekawe rzeczy. :)Sporo mogę się od was dowiedzieć. Dobrze jest poczytać że nie tylko ja jestem niewyspana. :) Próbowałam dać Julce smoka. stanowczo go odrzuca. Tylko raz Puciulka dała się oszukać. I teraz stanowczo odmawia ssania smoka. Za to chętnie wisi mi na cycku. ;D
Dziewczyny po jakim czasie przyszedł do was ktoś z przychodni? U mnie jeszcze nikt nie był. W ciągu jakiego czasu przychodzą?

Agatonik u mojej siostry środowiskowa była już na trzeci dzień po powrocie ze szpitala i była 2 czy 3 razy, nie wiem jak u innych ale to bardzo szybko :D

Tusiu dokladnie, moja mala ma to prezenie i te kolki zazwyczaj rano pomiedzy 6-10 no i czasami pod wieczor tak okolo 18stej. A dzisiaj nam cyrk odszczelila przy kapieli ,jak tylko ja wyjelam z wanienki to zaczela robic kupe , biegunki bidula dostala i zafajdala nam dwa reczniki i wszystko dookola. Potem tak dlugo plakala ze nawet nie miala sily jesc i zasnela wyczerpana, ak mi jej zal bylo ale to wszystko przez to przejadanie sie. Dzisiaj bylam u gina i moja mama dala jej 70ml mojego mleka odciagnietego a jak wrocilam po 20 minutach to jeszcze 30 minut jadla cyca i dopiero zasnela, wiec jak tu nie miec biegunki kiedy sie tyle je?

A u gina bylam i wszystko juz ok z moja rana, te szwy maja sie rozpuscic a to moze potrwac nawet miesiac jeszcze , a krwawienie jeszcze przez dwa tygodnie moze sie utrzymywac i jak nie przejdzie to mam takie ziolowe tabletki jesc.
No i najwazniejsze dla mnie- ostatnia waga na dzien przed porodem to 66 kg a dzisiaj 54kg i zostalo mi jeszcze 4 kg do zrzucenia i bedzie ok
Tusia brzuch masz super, ja mam dwa razy taki i patrzec na siebie nie umiem
Dziewczyny czy ktoras z was uzywa tetrowych? Ja narazie uzywam i jestem zadowolona
i jeszcze mam pytanie, jak dlugo mozna w lodowce bez zamrazania przechowywac odciagniety pokarm? i jeszcze czy moge pomieszac ten zciagniety rano z tym z wieczora?
ok to uciekam sie wypluskac i nyny ;D

Elfiko o ile mi wiadomo to w lodowce mozna przechowywac gora dwie doby i nie mozna nieszac tego z lodowki ze swierzym a czy rnny zwieczornym to nie wiem, ale ja mieszalam i nic sie nie stalo.

dziewczyny..odpadam :-[ tak bardzo chce do Was zajrzec w ciagu dnia ale za kazdym razem gdy mam chwilke komp. okupuje "tesc"

hm...wiec pozostajami wieczorne klikania ale Wy juz wszystkie o tej porze spicie :-[

reklama
Moja Gabi po karmieniu puszcze cycucha ale jak tylko odkladam ja do lozeczka podnosi alarm i chce jeszcze
takie karmienia maja swoja rutyne...15min piers potem odbicie lozeczko kupka... kupka... siusiu (zazwyczaj gdt pielucha jeszcze nie jest pod pupa) i czkawka, piers,lozeczko placz... odbicie i spanko ::) caloasc zajmuje jakies 45min i tak co 1,5h
jutro idziemy do pediatry wiec okaze sie ile to nasze dzieciatko przybralo ;)
za to Tymcio strajkuje i jesc nie chce :-[ wyobrazam sobie jakie to dla niego przezycie taka mala "zabrala" mu jego mame :-[ kurcze staram sie jak moge by nie czul sie samotny ale pewnie w tej malej glowce wiele mysli przlatuje i teraz przez jakis okres buntu musimy przejsc ...

Do góry