reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

aaa.... zapomnialam sie zapytac...
czy wy myslicie juz o jakims zabezpieczeniu 8) ja w szpitalu zaszczepilam sie ;) i sokoj na 3 miesiace ha... no tak
fajnie jest byc w ciazy (ja juz tesknie za moim brzuszkiem ;) ) ale tak predko tym razem nam nie pojdzie z trzecia dzidzia ;)
choc nie mowie nie ;D za dwa moze 3 lata pomysle ;)

co do figli i moze i checi sa ale sil brak :p no i klops

Tusiu tak jak napisala Niania swietnie sobie radzisz!!!!
i Klaudus z ta miloscia do maluszka masz calkowita slusznosc ta pelna milosc przychodzi codziennie po troszeczku
a apogeum osiaga gdy mowimy ze zycie oddamy za dzieci
i tak jest!! :)

reklama
Elfkio pokarm odciagniety ja przechowuje w zamrazarce.....podobno moze tak stac 3 miesice :p ::) (choc to troszke dziwne bo w mojej ksiazce (pierwszy rok z zycia dziecka jest informacja ze pokarm w zamrazalniku lodowki do 2 tygodni ale jakajest roznica w mrozeniu zamrazalki i zamrazalnika ???
na wszelki wypadek mam tam jakies 4 woreczki
ale nie mieszalam nigdy

Czesc tu ja. Dziś tak wczesnie bo mam zaraz wizyte u dentysty. Ostania dziurka !!! I tak sie bede uśmiechać ;D

Choć powiem szczerze, ze nie bardzo mi do smiechu. Po wczorajszej wizycie okazało się, że szyjka nadal 2 cm i dokktorek zaczął swoje. Cos tam poruszał i podotykał ( ...wcale nie bolało, choć twierdził., ze to bolesne badanie) i się zaczęło. Pół nocy sie wierciłam, skurcze co chwile, niby nie bolesne (kilka bardziej bolsesnych).Czuje takie ostre parcie na krocze, że szok. Jakoś sobie miejsca nie moge znaleźć. A dziś powtórka z rozrywki - znów masowanie. I tak do bólu. Mój lekarz postawił sobie za punk honoru że UWAGA!!!!!!!!! MAXYMALNIE DO WTORKU MAM URODZIĆ ;D ;D na moje własne imieniny - Anny!!!

Ale jazda co??
Lece teraz do dentysty.

Gazelaczku a lekarz jak murzyn strzaskany na słoneczku ;D ;D ;D Posłodziłam mu troche, że pieknie sie opalił hiihhii Cieszył się ;D ;D

Agnieszko Wielgachne gratulacje i buziaczki dla Ciebie i małego :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Maniu ja też myślałam o zabezpieczeniu ale chyba pogadam o tym z moim ginem. Myślałam o zastrzykach bo tabletki słabo znoszę.

Tuśka figura super ja też dochodzę do siebie ale ciuchy tylko te większe mogę ubrać.

Kurcze ja nie mam czasu zaglądać bo mala albo je albo jak śpi to cosik w domku muszę zrobić.

Z tymi radami położnej to różnie bywa więc tak bardzo sie nie przejmuję. ;)

Dzień dobry o poranku to ja ciezarówka dnia ostatniego :-) jeszcze sobie poklikam dziś :-) w końcu mam jeszcze czas :-)

Mam pytanie do dziewczyn po cesarce... czy bardzo sie pociłyście po operacji? podobno jest z tym problem

NiaNia, myslalam ze juz nie wrocisz ;)
ja to i bym chciala zeby bylo na anny bo to nasza druga rocznica slubu, moze Maluch chce nam taki prezencik zrobic.... ;)
a na razie objawow zero, zadnego czopa sluzowego, zadnych boli , nawet ucisk na pecherz mi zmalal i w nocy wstawalam tylko raz.... moze moja Kruszyna sie rozmyslila i nie chce jej sie przychodzic na swiat...

Elfiko, co do sciagnietego pokarmu, to lodowka do 48 godzin, a zamrazarka do 3 m-cy, zamrozone mleko nalezy rozmrazac w lodowce , w szczegolnych przypadkach w garnku z goraca woda, nigdy w mikrofalowce. rozmrozone zuzuc w ciagu 24 godzin
nie wolno dodawac swiezo odciagnietego mleka do mleka juz zamrozonego, ale do mleka przechowywanego w lodowce mozna w ciagu dnia dodawac kolejne porcje, mozna je przechowywac do 48 godzin od pierszego sciagania, po czym nalezy je wykorzystac lub zamrozic... tyle co znalazlam na ten temat...

Maniu, dobrze ze choc wieczorami znajdujesz czas zeby byc z nami na biezaco... ciekawa jestem jak Tymcio przejdzie przez ten okres buntu... ja chcialabym miec mala roznice wieku miedzy dzieciaczkami wiec pewnie bede miala podobne problemy...

co do zabezpieczania sie, to skoro planujemy wktotce kolejnego malucha, to na razie chyba przemeczymy sie z gumkami, a jak sie juz unormuje cykl to bedziemy liczyc....jak sie pomylimy to dziury w niebie nie bezie, co najwyzej mniejsza roznica wieku.... ;)
tyle lat bylam na hormonach ze teraz chcialabym juz do nich nie wracac...

reklama
Do góry