reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Aniulka ja też przy pierwszym dziecku używałam tylko sudocremu i jestem bardzo zadowolona także teraz nie będę eksperymentować i już zaopatrzyłam się w niego

reklama
Czesc dziewczynki:) przeczytalam to o Sudocremie...ja juz zakupilam, polecalo mi je tyle kolezanek ze sie skusilam, uwazam, ze to dobry krem....chociaz boje sie eksperymentowac na dzidzi!!

Nianiu dziekuje bardzo, caly czas sie ucze przy Majce i jak tylko moge to sluze pomoca.
Jakos tak cicho sie zrobilo czyzby Olenka i Alka poszly rodzic?
a moj maz to znowu piecze ciasto ;D ale mi dobrze jakies chyba ciasto krowka

... ale masz dobrze z mezem.. a moj wlasnie dzownil ze pozniej wroci z pracy... a tu w koncu lozeczko przyjechalo i czeka zeby tatus je zlozyl... juz nie moge sie doczekac bo w koncu pokoik dla dzidzi bedzie gotowy...
Tusiu, piszesz ze ci piersi jeszcze urosly po porodzie? a duzo, bo ja kupilam sobie jeden stanik do karmienia ale moze sie wstrzymam z zakupem kolejnego skoro moga byc wieksze, bo okaze sie za maly...hihh

lepiej sie wstrzymaj. Ja przed porodem mialam 70b, w ciazy 80b, a teraz 75c. Mi moze dlatego dopiero po ciazy urosly jak zaczelam karmic, bo wczesniej nie mialam jeszcze mleka dopiero po paru dniach po porodzie mi sie wytworzylo. A tak wyglada moj brzuch po:
p10100191qt.jpg

mam nadzieje ze jeszcze go zgubie, ale nie jest zle

... faktycznie jakos ciszej...
NiaNia trzymam kciuki za dobre newsy...
... na mnie chyba dzisiejsza pełnia nie podziałała....

Tusiu, ja tez mialam 70b, w ciazy nosilam 75C i taki tez kupilam do karmienia, choc wydaje mi sie troche ciasny pod biustem, ale z kolei 80C ma za duza miseczke wiec moze faktycznie poczekam...

i jeszcze dla Ani i... i innych mam z ksiazeczki o karmieniu piersia
Jak w najprostszy sposob ocenic, ze noworodek sie najada?
Mozesz byc tego pewna, jesli Twoje dziecko:
- ssie piers spokojnie i aktywnie przez okolo 15-20 minut i slyszysz jego miarowe polykanie,
- spokojnie spi dluzej niz 3 godziny, przynajmniej 1-2 razy na dobe (niekoniecznie w nocy),
- oddaje caly czas taka sama ilosc moczu na dobe (mniejwiecej tyle samo podobnie "ciezkich" pieluszek),
- w czasie ssania wyraznie odczuwasz, ze piers staje sie jakby "szczuplejsza"
Powinnas wiedziec, ze niektore noworodki potrafia oproznic piers bardzo szybko, nawet w ciagu 5 minut
Liczba stolcow oddawanych przez dziecko w ciagu doby nie musi swiadczyc o "najadaniu sie"

reklama
Co do kolek, bo te nagle placze i prezenie sie to kolki, to moga tez byc przez zjedzenie duzej ilosci slodkiego, lub czestej zmianie piersi przy jednym karmieniu. Teraz przeczytalam a ja tyle slodkiego wpieprzalam. Kurde, bo ten moj maz te ciasta piecze.

Do góry