reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Ellial- dzieki za ten post, jakos mnie na duchu podniusl, ze to wszystko nie jest takie straszne.....
jakas jestem przybita dzis, moze przez ta zmienna pogode...no i przez to czekanie na Maluszka......na razie to dwa dni po terminie, wiec sie nie ma czego bac( chyba)!!!
Olenka- - czytalam dzis fajny artykul o przenoszonej ciazy i tam jest napisane ze za przenoszone dzieci uznaje sie te, ktore w 42 tyg. sa jeszcze w brzuszju u mamy, wiec masz jeszcze czas!!!!!tzn. Maluszek ma!!
No i ciesze sie, ze sa juz nowe mamy, ktore mam nadzieje beda sluzyly pomoca!!!:) :) :)
zaraz wybieram sie na spacerek, tak na przyspieszonko!!!moze pomoze!!

reklama
Nianiu ja mialam 17 kg, ale waga bardzo szybko mi zlatuje. Chodze juz w spodniach sprzed ciazy, ale nie wszystkie na mnie wchodza, takie co byly ciasne nie dopinaja mi sie w pasie. Brzuch juz tez mi p[rawie calkowicie spadl, wiec nie jest zle i przez karmienie mi piersi urosly, wiec ogolnie jestem zadowolona i mezowi tez sie chyba podobam ;)

Cześć babulki nawet nie czytam wszystkiego bo mi czasu nie starcza :mad:
Mała jest spokojna ale jednak trochę zamieszania jest z takim maluszkiem.

Klaudia maoja Igusia też kupkę robi w trakcie jedzenia ale ja ją na śpiąco przbieram żeby się nie odparzyła.

Była u mnie dizsiaj położna wię napisze pare słów z wizyty.

1. Nie myć mydłem tylko Oilatum do wody albo samą wodą. Mydłem tylko główkę.
2. Nie obcinać paznokci niech się same wykruszą - ja obicięłam już dawno.
3. Parafin stosować na ciałko 2 godziny przed kąpielą a po kąpieli nie - ja stosowałam po kąpieli.
4. Pępek nie odpadł ale nie martwić się - już minęły dwa tygodnie i ja sobie włosy wyrywam tak się martwię że nie odpadł.
5. Nie stosowac sudocremu - ja stosowałam-tylko alantan a jak dziecko się odparzy porzadnie to termentiol.
6 Mieć w zapasie sztuczne mleko i butelką do karmienia - ja nie mam

I to na razie tyle bo Iga dobija sie do baru mlecznego

... ja powiedzialam mojemu ostatbio ze chcialabym zeby mi ladna cera po ciazy zostala, bo przed mialam problemy, no i wlosy i paznokcie... a on mi na to ze piersi tez moglyby mi takie zostac... hihih

Tusiu
mam pytanko - takei szybkie póki smok usnął ( pierwszy raz dzisaij!!!!!) czy jak Maja jest przy cycu to jak sie naje do sama go puszcza? Mi sie jeszcze nie zdarzyło żeby mateusz sam odpadł - nawet po godzinie tylko usypia a jak go próbuje odłozyc to sie budzi i drze. Ja juz nie wiem co to bo raczej juz nie kolki - ma miekki brzuch. Może on jest wiecznie głodny a mało mu leci...
Wiecie moze jak to sprawdzić? Chyba jedno karmienie dam mu sztucznego pokarmu a sama spróbuje odciagnać i zobacze ile tego jest. Kurcze ale trudno wykarmić takiego 4 kilowego smoka:))))
Dzisiaj to mi chyba piersi odpadną albo sama je odetnę i zostawie mu w buzi zeby pospał trochę. hi hi

... dzieki frida za info od poloznej, ale to potwierdza moja teorie ilu espertow tyle zdan, bo na szkole rodzenia polozna miala troche inne rady... i wez badz madra...

Frida 0 dzieki za rady - ja paznokicie tez juz obciełam, myje mydłem i do wody dodaje oilatum, sudocrem stosuje przy kazdym przewijaniu a butelke i sztuczny pokarm kupowalismy pierwszej nocy ( chyba o 2 w nocy) ale to chyba dla własnego dobrego samopoczucia bo zanim maz znalazł apteke nocna gdzie były butelki i mleko to mały usnął i do dzis mleko nie uzywane - chociaz dzisiaj pewnie go uruchomię bo nie wiem czy on tak nie płacze z głodu. Ale ze mnie matka co:)))

Nianiu - ja dostała w prezencie od Synka + 17 kilo, zostąło mi teraz jeszcze 3 ale w spodnie juz wchodzę sprzed ciąży, chcoiaz narazie ich nie nosze żeby mi rany nie obcierały.

Frida - ciekawe te porady ale np. co do paznokci to te co same się nie wykruszają obcinam mojej małej bo potrafi niemiłosiernie się pokaleczyć i ma cała buźkę obdrapaną

zresztą ona to bardzo lubi sama wyciąga swoje zgrabne dłonie do przeglądu :laugh:
a tyle się naczytałam żeby robić to podczas snu dziecka bo inaczej szans nie ma na bezpieczne i bezszelestne obcinanie

reklama
Aniu to bardzo pocieszające ;D bo już mam dość tych kosmicznych rozmiarów. Szcerze to nawet sobie nie wyobrażam, ze moge być znów taka szczupła. Fajnie, że te cycki zostają a reszta spada ;D

Z tym sudocremem o którym pisze Frida tez słyszałam. Ale moja mama pracuje w labolatorium i jakos na jej zdaniu polegam. Ten krem jest super ale jakos szybko skórka sie uzależnia i potem nawet robią się jakieś plamy i podranienia skóry. Tez bym z tym uważała.

Mój syncio pewnie bedzie przenoszony wiec pewnie bedzie miał pazurki. I wcale nie bede czekać i tez je obetnę

Do góry