reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Sylwia, co do zwolnienia dla ojca, to ono przysluguje chyba tylko po cesarce. Ja o nie poprosiłam w dniu wypisu ze szpitalai mąż dostał dwa tygodnie opieki nad dzieckiem zdrowym.
Była u mnie dzisiaj położna środowiskowa, no i dowiedziałam się, że za tydzień mam iść z Maciusiem na wizytę kontrolną. Aż trudno uwierzyć, że jutro nasz Kajtusiek zaczyna 4 tydzień. Kiedy to zleciało?

Dziewczyny, to ile jeszcze zostało nierozdwojonych?

reklama
ja jak najbardziej jeszcze 2w1, teraz juz pierwsze mamy zaczynaja sie uaktywniac, a nasze maluchy ciagle w brzuszkach... ale bedziemyza to mogly korzystac z rad mam w wiekszym "stazem"... hihih

Kurcze, jednak przy maluchu strasznie trudno nadgonić forum. No ale mały Kajtek teraz śpi, to zobaczę co się dzieje :)

Gazelaczku, moja rana już zupełnie zagojona. Tylko skóra nad nią jest taka tkliwa. I w jednym miejscu jest jeszcze taki malutki strupek. Widzę, że te naze Maćki to się szybko najadają  ;D
Tusia! Podziiwiam za ten seksik dwa tygodnie po porodzie :) Ja teraz jestem 3 tygodnie po i szczerze mówiąc, to ochotę mam, ale trochę się boję. A jak tam u was z odchodami? Bo mi jeden dzień nic się nie leje, a na następny co chwilę. Kurcze ile to będzie jeszcze trwać?
Mam pytanie, co robicie jak dziecko w trakcie jedzenia zrobi kupę i zaśnie? Bo mój ma tak bardzo często. W szpitalu mówili, zeby po karmieniu nie przewijać bo może się dziecku ulać. No ale jak położyć dziecko spać z taką jajecznicą w pampersie???

Spoko dziewczyny, kiedyś urodzicie :) No może oprócz Alki. Kiedyś deklarowała 30-miesięczną ciążę, więc jeszcze jej trochę zostało :D

Kurcze to wszystko się tak zmienia, że juz zapomniałam jak to jest być w ciąży. W ogóle już nie mam brzucha i strasznie się dziwie, jak to było jak nie mogłam się sama ogolić w okolicach bikini :)
Idę zrobić obiadek póki Maciuś śpi. Mówię wam jaki on jest cwany. Jak ktos przyjdzie do mnie (wczoraj była szwagierka, a przedwczoraj teściowa), żeby się zająć Maćkiem, cobym mogła cosik w domu zrobić, to on cały czas spał, a jak jestem z nim sama w domu, to za nic nie chce spać, tylko urzęduje cały dzień :D
ALe mówię wam jaki to skarb taki dzidziuś. Ale powiem wam szczere, ze wcale tego nie czułam od razu. Jak mi go przynieśli po porodzie, to myślałam, że od razu zapałam miłością macierzyńska, ale wcale tak nie było. Cieszyłam się, wiadomo, ale nie była to wielka miłość. Dopiero z każdym dniem czuję jak bardzo go kocham i już nie wyobrażam sobie życia bez niego.

Alka ty to potrafisz rozsmieszyc - hi, hi - odrazu do szkoly pojda. ;D
Nianiu ja zadnych wyparzaczy nie kupowalam wszystko wyparzam lejac wrzatkiem i to wystarczy. Uwazam, ze to zbedny wydatek, lepiej kase wydac na cos innego, np. na jakis termosik w ktorym mozna przechowywac mleko na spacerze. Ja kupilam taki styropianowy termofor, ale to gowniane wogole nie trzyma ciepla.
Klaudio ja nie przewijam po jedzeniu, no chyba, ze slysze, ze tam niezle nawalila. A ulewa tak czy inaczej. A leci ze mnie tak jak i z ciebie, sa dni, ze juz nic nie leci i po dniu czy paru znowu.

Witajcie !!!!!!!!!!!!!

Jestem, jak zauwazyłyscie nowa i z wielkim zainteresowaniem czytam Wasze niesamowite wypowiedzi, to super jak radzicie sobie nawzajem.

Ja mam termin na 23 lipca ( czyli tuz tuż ) zżera mnie wszystko strach niepewność no i przedewszystkim tak bardzo chciałbym by było wszystko ok!

Mam mnóstwo pytań i watpliwości ! Wile osób troszke mnie nastraszyło i nie wiem co mam myśleć o wielu sprawach

reklama
Tusia Klaudia a nosicie juz swoje ciuchy te które przed porodem?? Czy nadal ciążowe?? Ja przytyłam 16 kg i myśle sobie że jezscze długo tego nie zrzuce!!

Do góry