reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

leeee...juz jest u Was dawno po polnocy wiec MAciek wydrukowal juz wszystkie strony :p :-[ Aniu mam jednak nadzieje ze z czasem doczytasz wszystko ;)
sciskam Cie mocno i Jasienka jeszcze mocniej ;) :-*

reklama
ach i jeszcze jedno... kiedys ktos ppytal o diete....i wstyd sie przyzac ale wcinam wiekszosc
omijam tylko ostre, gazowane, wzymajace i tyle
jak na razie...puk puk...odpukac
mala nie mam problemow

i tez jej nie dopajam woda....cycuchy na zadanie i mala jest zadowolona....gorzej ze mna ;)

dobra..to ie naklikalam i ide spac dopoki maludy spia
a powiem Wam szczerze ze to nie lada wyczyn nakarmic, wykapac, uspic taka dwoje smykow
oj duzo musi czasu uplynac zanim to opanuje :p ;)
spijacie dobrze

oj babeczki a ja już chyba standardowo przebudziłam się przez to okropne sdzenie :( trochę po mału zaczyna mnie to dobijac.
wieczorek zaczełam siętak drapać po brzucholu, że az tymek zaczął się złościć i dostał ataku ruchowego ;)
no i tak sobie też myślałam zanim zasnęłam, ze już bym chciała urodzić, ale z drugiej strony.........
strasznie będzie nam brakowało tego fikania w moim brzuchu :) do czasu ażzmajsterkujemy drugie (za jakiścałkiem nieodległy czas :) )

dziewczyny chyba niewiele nas zostało brzuchatek????? niania, niunia, alka, sylwia, oleńa ........ asiołka i agi już nie liczę bo u was to tuż tuż :)

zmykam do kuchni zabrać jabłko i toczę sięna górę ,może przekimam już do ranka, bo wstawanie z wyrato dla mnie katastrofa !! :)

Cześć dziewczyny!!! To znowu ja. Wrociłam wczoraj ze szpitala juz z moją córeczką Jagódką!!!!!
Urodziłam 14. 07 o 20.05. Jagódka miała 2800 i 52 centymetry. Poród opiszę w porodach a zdjęcia wkleję jak tylko będę miała chwilkę czasu. Teraz nakarmiłam małą i śpi więc wskoczyłam do was na chwileczkę.
Wyszłyśmy ze szpitala dopiero teraz bo córcia miała żółtaczkę i leżała dwie doby pod lampami. Ale już jest wszystko ok. NIe uda mi się pewnie nadrobić zaległości w waszych postach bo nieźle naprodukowałyście.
Na razie jestem na etapie próby ogarnięcia chaosu w domu i jako takiego zorganizowania się. Ciężko nam to idzie bo szczęśliwy Tatuś jest nieco rozkojarzony i nie wie w co wsadzić ręce. Rezultat jest taki, że w przedpokoju nadal leży nie rozpakowana torba ze szpitala.

Ja jeszcze tu troszke posiedze:-) w końcu my nie idziemy do szpitala dzień przed cesarka bo wsszystkie badania zrobione były w poniedziałek... wiec idziemy jutro na 19 :-)

Ale za trzymanie kciukó wszystkim bardzo dziekuje :-)
Ja osobiscie w tej chwili trzymam za Age :-0 bo wczoraj poszła do szpitala a dziś rano ma mieć cesarke!

Czesc mamusie
Gratulacje dla wszystkich nowych dzieciaczkow i ich rodzicow!!!
Nie wiem dziewczyny jak to robicie ( mowie tutaj o tych ktore sa juz mamusiami) ale ja na nic nie mam czasu a juz o forum to pomarzyc moge.
Moja corcia jest bardzo frapujacym stworzonkiem a ja do tego nie czuje sie najlepiej, wczoraj zaczela mnie bardzo bolec rana, bolala juz wczesniej ale dopiero wczoraj zaczela mocno wiec pojechalam do chirurga i sie okazalo ze mam za grube szwy wewnetrzne w niektorych miejscach i zamiast sie rozpuscic to one przebijaja sie przez skore na zewnatrz i mam stan zapalny- stad ta goraczka. wyciagneli mi wczoraj dwa o dlugosci 4 cm kazdy.
Jakby tego bylo malo mam tez nie zdjety jeden szew nierozpuszczakny, i jego koncowki wrosly w rane i jak sie same nie wydostana to beda mi nacinac jkawalek rany i wjmowac. Tak wiec u mnie ciag dalszy porodowych emocji.
W dodatku te moje mleko to chyba jakie s jalowe jest bo Weronisia ciagle placze jakby byla glodna, tylko w nocy jej wystarcza a w dzien musi jesc prawie co godzine i w miedzy czasie wcale nie chce spac tylko sie kreci a nie sa to kolki bo sie nie prezy wiec nie wiem co robic????
Znowu daje jej raz dziennie bebiko i wtedy jest dobrze, a rano sciaglalam mleko i mialam po 20 minutach 70 ml wiec wiecej niz ostatnio. Ja oglupieje chyba :-[

Elfiko, moze czesciej przystawiaj do piersi? My wczoraj byismy u pediatry i tak zalecila. Ja co prawda nie mam problemu z brakiem pokarmu, wiec maly moze jest co godzine i czesciej, a wkladki i tak pozalewane saczącym sie pokarmem ::) :p Moze czsetsze przystawienie pobudzi laktacje? No i niezastapiona herbatka HIPP na wzmocnienie.

Aniu G - nie wiedzialam ze 'termin' mamy do polnocy ;), ale caluję Cie mocno i pozdrawim cala rodzinke!!! Mam nadzieje ze uda Ci sie szybciutko do nas wrocic. :D

Brunetko - Trzymaj sie :-* Wierze, ze uda Ci sie odnaleźć w sobie sile, żeby wspierac maluszka.

Wiadomość od Agnieszki Ratajczak :-)

"Mamy synka Natana, 3160gram, 52 cm"

Aguś gratulacje od serca wielkie serdeczne :-) !!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry