reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Elfiko wspolczuje ci tego, ze ta rana zle ci sie goji. Co do malej to moja ma tak samo po zjedzeniu prezy sie steka, placze i to trwa chwilke, potem spokoj i za chwile znowu to samo i tak przez jakis czas, Brzuch ma miekki nie wiem co to bo nieraz przed tym i kupe zrobi i sie wypierdzi ;D. Dzis ide na kontrole do pediatry to sie spytam. A co do czasu to ja komputer mam ciagle wlaczony (24) i zasiadam tu najczesciej z mala jak ja karmie, lub jak spi.
A co do mleka to jak sciagasz 70ml to pamietaj, ze dzidzia wyssa ci z piersi wiecej niz sobie sciagniesz, bo tak dziala jej mechanizm ssania, ze tak wyciaga wiec napewno mleka nie masz malo.

reklama
Dziewczyny, moze Wy mnie oswiecicie...
Czy do szpitala potrzebuje skierowanie... bo w zeszlym tygodniu jak bylam to skasowali mnie za ktg, a jak zapytalam lekarza prowadzacego o skierowanie do szpitala, to powiedzial ze teraz nie ma rejonizacji i nie sa wymagane... i teraz nie wiem czy mam sie zglosic do szpitala na ktg, bo dzis termin, czy czekac na kacje porodowa?

niby jak bylam w szpitalu w piatek to napisali kontrola ktg za 4-5 dni czyli dzis, ale nie ma mnie kto zawiezc... a sama boje sie jechac taki kawal drogi...do szpitala mam ponad 40 km
wczoraj moj lekarz zbadal mnie, posluchal tętna dzidzi i wszystko jest ok.... i mowill ze to ostatnia wizyta... wiec nie wiem co teraz???

Agnieszko, gratulacje i buziak dla Natana!!
Karin tobie również gratuluje no i buziaczek dla Jagódki!

Elfiko, współczuję! Co za konowały ci to tak popaprali?! I nie stresuj się, że masz mało pokarmu.Ja właśnie przez stres i nerwy straciłam pokarm przy Pauli. Dlatego wyluzuj się, włącz spokojną muzykę i przystawiaj malutką tak często jak tego zapragnie. No i głowa do góry, będzie dobrze!!

NiaNia, z tym krwawieniem to tez mnie uprzedzal ostatnio lekarz w szpitalu ze moze sie zdarzyc po badaniu wewnetrznym, ale mi sie nie zdarzyło...

Sylwia ja byłam wczoraj w szpitalu na ktg bo nie czułam ruchów malucha i żadnego skierowania nie maiałam i za nic nie płaciłam. Ale jeżeli u ciebie wszystko dobrze i nie ma nic niepokojącego to ktg nie jest konieczne(tak przynajmniej twierdzi mój lekarz)

Czesc dziweczynki, u mnie bez zmian.....syn za skarby swiata nie wychodzi....jak cos to jutro zmykam na porodoweczke, ale troszeczke sie boje!!!
Wszystkim nowym mamom gratuluje, sama tez bym chciala byc juz po, a z drugiej strony.....fajnie jest tak z dzidzia w brzuszku!!

Sylwio- teraz to tylko musisz czekac na skurcze, takie naprawde bolesne, porodowe, chcociaz z drugiej strony jezeli cos Cie niepokoi to ja bym na Twoim miejscu jechala, a jaezeli jest wszystko dobrze to nie ma sie czym matrwic!!!
a co do skierowania to nie trzeba.....przyjmuja od razu, my jestesmy kobietki uprzywilejowane!!!

NiaNia- tu chyba sie nie ma czego wstydzic, lekarz to rutyniarz, dla niego cos takiego to zwyczajny medyczny zabieg, ale wiem, ze latwo sie mowi....:)

aha i wszystkim mamuskom zycze wytrwalosci!!!!

Agus wielkie gratulacje!!!
Elfiko czy twoja te prezenia sie ma tez w czasie snu? bo moja to nieraz potrafi tak sie prezyc i podjekiwac przez caly swoj sen. A najczesciej jest to w godzinach rannych od okolo7 do 10 (w tych miejwiecej godzinach)

dziewczyny, pozdrowienia od Ani.G (wyjdzie ze szpitala jutro lub w sobotę)
Te z Was, które jeszcze oczekują na dziecko chciałbym uświadomić: dzieci to straszne żarłoki - prawie takie jak godzilla, a noski mają tylko trochę większe od palca wskazującego... [Jaś służy przykładem]
jano03.jpg
jano04.jpg

pozdrawiam /maciek

reklama
A u mnie w dalszym ciągu dziwna cisza w brzuszku no i zaczynam się martwić. Niby to wczorajsze ktg było dobre, ale fakt jest faktem - maluszek jest bardzo spokojny! Jutro do lekarza, muszę jakoś wytrzymać.
Poza tym nie mogę spać, bo w nocy bierze mnie na wymioty. Dziś w nocy tak wystrzeliłam z łóżka do toalety, że chyba jakiś rekord szybkości pobiłam ;) :)

Ja już chce urodzić!!!​

Do góry