reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Tusia świetnie wyglądasz a Majeczka jest pogodna jak takie małe słonko
przypominasz mi Pokahontas - pewnie źle napisałam ale wiadomo o co chodzi ;)

reklama
Tusia, ja jeszcze nie karmie, ale czytalam, ze jak sie sciaga, a nie karmi cycem oprocz tego, to pokarm zaczyna stopniowo zanikac, bo niestety to dziecko ssajac powoduje produkcje mleka, laktatorowi to az tak dobrze nie wychodzi ::)
Napisalam, ale nie wiem, moze przystawiasz Maje oprocz sciagania.

Nianiu co do kobiet tych po porodzie to ja jak lezalam to tez bylam przerazona tym co zobaczylam. Dziewczyny lataly z golymi tylkami w szpitalnych koszulach. W salach nie otwieraly okna ze wzgledu na dzidzie a smierdzialy niektore potem, ze nie szlo oddychac. Ja ze wzgledu na dzidzie musialam lezec te dwa tygodnie, ale jak juz moglam wolalam zaplacic szpitalowi za pokoj matek (taki chotelowy pokoj) aby tylko nie byc z tymi kobietami, bo pod koniec taka zulowine smierdzaca mi obok polozyli, ktora po cesarce nie wstawala z lozka przez 4 dni ani do mycia, ani do dziecka zobaczyc w inkubatorze, tylko siku (fuj - smierdzialo). Tam krzyczeli jak sie bylo w majtkach zwyklych, ale mozna bylochodzic w tych jednorazowych (ja chodzilam i oprocz mnie malo kto) a koszule szpitalne takie krotkie co caly tylek widac.

rany dziewczyny żeczywiście po porodzie tak sie dziadzieje?? ja nie wyobrażam sobie dnia bez prysznica, co do piero po porodzie jak się człowiek ponoć więcej poci bo cała opuchlizna schodzi z niego. No mam nadzieję że ja trafię na jakies czyściochy

Kolorowa kredko ja to samo mialam dwa dni temu chyba po opalaniu jakies swedzace wypukle czerwone.
A dziewczyny, te jeszcze 2w1 wspolczuje wam tych upalow ja wytrzymac nie moge a w ciazy to juz wogole zdechnac mozna.

Dzieki dziewczyny ;D
Martuska no wlasnie tego sie obawiam, ze moglo by tak byc musze sie wypytac o to, bo narazie jeden dzien sciagam i daje z butelki, boje sie jej dac cyca, ze znowu sie uwiesi na godziny i mnie pogryzie :p

Tuśka wygladasz uroczo, jak siostra Majeczki.
Moje pełne uznanie za dorosłość i dojrzałość.
Autentycznie Cię podziwiam, bo ja mam wrazenie że moge urodzić każdego dnia i nie bede wiedziała co dalej.....jak karmic, co jeść i jak układac do snu. Ja juz wszytsko zapomniałam!!!!!!!!!!!!

Skąd to wszytsko sie wie?? kiedy odciagnac , ile zamrozić , kiedy karmić żeby było rozsądnie i żeby nie za kazdym płaczem przystawiać dziecko??
ja chyba zaraz oszaleje...

reklama
Dzieki Nianiu. nie przejmuj sie jakos to bedzie ja tez tego wszystkiego nie wiem i z dnia na dzien sie ucze. We mnie nie ma czego podziwiac ba ja to jestem okropnie nierozgarnieta. mieszkam dopiero tydzien sama z mezem i dzidzia na gorze i juz spalilabym dom 6 razy gdyby nie maz. Ale wsciekly na mnie i sie nie dziwie 5 razy zostawilam czajnik na gazie bez gwizdka i zapomialam o nim no i raz garnek z woda w ktorej odgrzewalam mleko. Mam nadzieje, ze wiecej nie zapomne, bo sie chyba powiesze :p.

Do góry