reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Frida - nasz Kubuś też na początku płakał, ale potem dorósł chyba do kąpieli. Poza tym bezpieczniej się czuł trzymając kogoś za palce rączkami. wtedy przestawał płakać. Spróbujcie może coś takiego. No i tak jak pisała Mania moze jest strasznie głodna i lepiej ją nakarmić przed kąpielą??? tylko wtedy może ulewać w trakcie kąpieli i ubierania.
i jeszcze fotka kąpielowa na potwierdzenie
52705ye.jpg

pozdrawiam

reklama
aj dziewczyny a ja szału dostaję z tym swędzeniem!!! możliwe że to od słońca tego potwqora na dzień dzisiejszy dla mnie :( ;) staram się go unikać, ale przedwczoraj siedziałam może jakieś 5 minut na słońcu i możliwe że od tego, jeszcze człowiek od tego gorąca się klei, a porysznic na moment tylko ul;gę przynosi...... właśnie takiego liszaja jak ja mam zwłaszcza na szyi i dekolcie, moja mama kiedyś miała od opalania

a co do kąpieli friduś to mój siostrzeniec jak się urodził, to był strasznym zmarźluszkiem i właśnie podczas kąpieli darł się w niebogłosy, a zwłaszcza po. ale teraz już jest duży chłopak (3i pół miesiąca) i od jakiegoś czasu mu przeszło.

pozdrowionka i kolorowcyh snów życzę, a ja lecę do wyrka męczyć się dalej, może zasnę to nie będzie tak swędziało

Pytanie do mamus - dziewczyny a podajecie miedzy karmieniem wode dzieciaczkowi - a jezeli tak to przez butelke ze smoczkiem czy lyzeczka (przy karmieniu piersia podobno lepiej lyzeczka aby sie odruchow nie odluczyl). Pytanie przyszlosciowe, bo ja nadal 2w1:)

jak miałam kiedyś szalona koleżanke która twierdziła że dziecku w nocy to wogóle wystarczy dawać tylko wodę a nie mleko !!!!! no ale ona wogóle uważa że przewijak to luksus ;D

Ja daje przez butelke i do wody wsypuje troche glukozy by oslodzic.
Frida co dokapieli to moja tez plakala jak byla wlasnie strasznie glodna, dlatego teraz dam jej troche przed kapiela mleka, lub wkladamy i myjemy ja taka na wpol snie i za nim sie do krzyku obudzi to jest juz umyta ;)

czesc babeczki, jakoze nadal 2w1 to kozystam: wczoraj zabalowalismy na grillu do 2 a potem mielismy jeszcze balange w domku - naturalne metody wywolywania porodu... dzieciak bedzie chyba strasznie rozrywkowy bo koncowka ciazy wyjatkowo obfituje w spotkania towarzyskie...
Aniu.g, z tego co moiwila na szkole rodzenia specjalista laktacyjny to podobno mleko matki ma rozna konsystencje i na poczatku karmienia jest mniej tresciwe wlasnie po to zeby gasic pragnienie i nie trzeba dziecka w zaden sposob dopajac, no ale jak ze wszytskim zapewne sa rozne szkoly, tak jak z pielchami jednorazowymi/tetrowymi...

ja mam pytanie do młodych mamusiek. jakich używacie chusteczek nawilżających bo słyszałam że podobno jest duża różnica jeśli chodzi o wygodę, jedne się sklejają, inne pachną za mocno itd. a ja własnie mam zamiar zakupić jutro i przy okazji jakie pieluszki polecacie na początek?

podobno na stronach miesiecznika dziecko jest podany jakis numer telfonu do fantastycznej babeczki - doradcy laktacyjnego, i z kazdym problemem mozna zadzwonic i pogadac...

Tusiu, Majeczka jest sliczniutka..
Lilko, tak mi Ciebie szkoda, sama wczoraj czułam sie całkowicie bezradna bo jeden lekarz wysyla do szpitala i mowi zeby porod wywolywac a w szpitalu mowia ze nie widza takiej koniecznosci... i badz tu madry..
Maniu, wspolczuje przepraw z tesciowa... jak czytam to az mi sie noz w kieszeni otwiera... moja tesciowa sie nie interesuje i dobrze, ale zastanawiam sie jak bedzie z mama, bo razem mieszkamy, niby na razie sie nie wtraca ale zobaczymy jak bedzie jak sie maluch pojawi...czy nie zasypie mnie "dobrymi" radami...

... wczoraj zalozylam swoje spodnie w ktorych biegalam w zeszle lato, bylam w szoku, biodrowki wiec ponizej brzucha ale mimo wszytsko nie sadzilam ze pare dni przed sie zmieszcze, bo do tej pory to w spodnicach w gumke biegalam swoich letnich lub spodniach ciazowych... prztynajmniej odpada problem inwestycji w ciuchy...hihhih ... bedzie na szalenstwa dzidziowe... ;D

witajcie kochane u nas całkiem ok tylko mała ma już problemy z wzdęciami i dopajam ją plantexem ma działanie rozkurczowe i wczoraj pomogło no i zużyliśmy troszkę wiecej pampersów ale w końcu ze spokojem zasneła, a wodę z glukozą też czasami dostaje ale nie pije tego z ochotą woli ugasic swoje pragnienie zimniejszym mleczkiem
tylko że ja karmię wyłącznie butelką

Gaga ja używam chusteczek nivea i jestem zadowolona nie kleją się ładnie wszystko schodzi itd.....

a pieluszki muiałam zamówic z internetu ze strony dla wcześniaczków bo nawet w najmniejszych hagisach wyglądała komicznie zresztą siegają jej do pach .... nadal ma 44 cm i waży 1950

gratulacje dla wszytskich nowych mamuś no i powodzenia i wytrzymałości dla czekających na rozwiązanie ;)

reklama
Ja swojej córeczki nie dopajałam niczym sam mój pokarm jej wystarczał za jedzenie i picie
Ale jak bym już musiała to myślę że najlepsza jest sama woda bo gdy dziecko podrośnie to w nocy może się domagać pić no i wtedy najlepiej jest podawać czystą wodę ze względu na ząbki, a im wcześniej się przyzwyczajsz je do wody to póżniej będzie ją chętniej piło i nie będziesz musiała podawać skoków lub słodzić (chodzi mi głównie o noc)

Do góry