reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Frida - nasz Kubuś też na początku płakał, ale potem dorósł chyba do kąpieli. Poza tym bezpieczniej się czuł trzymając kogoś za palce rączkami. wtedy przestawał płakać. Spróbujcie może coś takiego. No i tak jak pisała Mania moze jest strasznie głodna i lepiej ją nakarmić przed kąpielą??? tylko wtedy może ulewać w trakcie kąpieli i ubierania.
i jeszcze fotka kąpielowa na potwierdzenie
52705ye.jpg

pozdrawiam

reklama
aj dziewczyny a ja szału dostaję z tym swędzeniem!!! możliwe że to od słońca tego potwqora na dzień dzisiejszy dla mnie :( ;) staram się go unikać, ale przedwczoraj siedziałam może jakieś 5 minut na słońcu i możliwe że od tego, jeszcze człowiek od tego gorąca się klei, a porysznic na moment tylko ul;gę przynosi...... właśnie takiego liszaja jak ja mam zwłaszcza na szyi i dekolcie, moja mama kiedyś miała od opalania

a co do kąpieli friduś to mój siostrzeniec jak się urodził, to był strasznym zmarźluszkiem i właśnie podczas kąpieli darł się w niebogłosy, a zwłaszcza po. ale teraz już jest duży chłopak (3i pół miesiąca) i od jakiegoś czasu mu przeszło.

pozdrowionka i kolorowcyh snów życzę, a ja lecę do wyrka męczyć się dalej, może zasnę to nie będzie tak swędziało

Pytanie do mamus - dziewczyny a podajecie miedzy karmieniem wode dzieciaczkowi - a jezeli tak to przez butelke ze smoczkiem czy lyzeczka (przy karmieniu piersia podobno lepiej lyzeczka aby sie odruchow nie odluczyl). Pytanie przyszlosciowe, bo ja nadal 2w1:)

jak miałam kiedyś szalona koleżanke która twierdziła że dziecku w nocy to wogóle wystarczy dawać tylko wodę a nie mleko !!!!! no ale ona wogóle uważa że przewijak to luksus ;D

Ja daje przez butelke i do wody wsypuje troche glukozy by oslodzic.
Frida co dokapieli to moja tez plakala jak byla wlasnie strasznie glodna, dlatego teraz dam jej troche przed kapiela mleka, lub wkladamy i myjemy ja taka na wpol snie i za nim sie do krzyku obudzi to jest juz umyta ;)

czesc babeczki, jakoze nadal 2w1 to kozystam: wczoraj zabalowalismy na grillu do 2 a potem mielismy jeszcze balange w domku - naturalne metody wywolywania porodu... dzieciak bedzie chyba strasznie rozrywkowy bo koncowka ciazy wyjatkowo obfituje w spotkania towarzyskie...
Aniu.g, z tego co moiwila na szkole rodzenia specjalista laktacyjny to podobno mleko matki ma rozna konsystencje i na poczatku karmienia jest mniej tresciwe wlasnie po to zeby gasic pragnienie i nie trzeba dziecka w zaden sposob dopajac, no ale jak ze wszytskim zapewne sa rozne szkoly, tak jak z pielchami jednorazowymi/tetrowymi...

ja mam pytanie do młodych mamusiek. jakich używacie chusteczek nawilżających bo słyszałam że podobno jest duża różnica jeśli chodzi o wygodę, jedne się sklejają, inne pachną za mocno itd. a ja własnie mam zamiar zakupić jutro i przy okazji jakie pieluszki polecacie na początek?

podobno na stronach miesiecznika dziecko jest podany jakis numer telfonu do fantastycznej babeczki - doradcy laktacyjnego, i z kazdym problemem mozna zadzwonic i pogadac...

Tusiu, Majeczka jest sliczniutka..
Lilko, tak mi Ciebie szkoda, sama wczoraj czułam sie całkowicie bezradna bo jeden lekarz wysyla do szpitala i mowi zeby porod wywolywac a w szpitalu mowia ze nie widza takiej koniecznosci... i badz tu madry..
Maniu, wspolczuje przepraw z tesciowa... jak czytam to az mi sie noz w kieszeni otwiera... moja tesciowa sie nie interesuje i dobrze, ale zastanawiam sie jak bedzie z mama, bo razem mieszkamy, niby na razie sie nie wtraca ale zobaczymy jak bedzie jak sie maluch pojawi...czy nie zasypie mnie "dobrymi" radami...

... wczoraj zalozylam swoje spodnie w ktorych biegalam w zeszle lato, bylam w szoku, biodrowki wiec ponizej brzucha ale mimo wszytsko nie sadzilam ze pare dni przed sie zmieszcze, bo do tej pory to w spodnicach w gumke biegalam swoich letnich lub spodniach ciazowych... prztynajmniej odpada problem inwestycji w ciuchy...hihhih ... bedzie na szalenstwa dzidziowe... ;D

witajcie kochane u nas całkiem ok tylko mała ma już problemy z wzdęciami i dopajam ją plantexem ma działanie rozkurczowe i wczoraj pomogło no i zużyliśmy troszkę wiecej pampersów ale w końcu ze spokojem zasneła, a wodę z glukozą też czasami dostaje ale nie pije tego z ochotą woli ugasic swoje pragnienie zimniejszym mleczkiem
tylko że ja karmię wyłącznie butelką

Gaga ja używam chusteczek nivea i jestem zadowolona nie kleją się ładnie wszystko schodzi itd.....

a pieluszki muiałam zamówic z internetu ze strony dla wcześniaczków bo nawet w najmniejszych hagisach wyglądała komicznie zresztą siegają jej do pach .... nadal ma 44 cm i waży 1950

gratulacje dla wszytskich nowych mamuś no i powodzenia i wytrzymałości dla czekających na rozwiązanie ;)

reklama
Ja swojej córeczki nie dopajałam niczym sam mój pokarm jej wystarczał za jedzenie i picie
Ale jak bym już musiała to myślę że najlepsza jest sama woda bo gdy dziecko podrośnie to w nocy może się domagać pić no i wtedy najlepiej jest podawać czystą wodę ze względu na ząbki, a im wcześniej się przyzwyczajsz je do wody to póżniej będzie ją chętniej piło i nie będziesz musiała podawać skoków lub słodzić (chodzi mi głównie o noc)

Do góry