reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Anulka ciesze sie, że bedziemy razem:-) Trzymam cie za słowo. Napisze ci prywatna wiadomosc z moją komórka. Moze i Ty dasz mi swój numer, noz widelec bedziemy w tym samym czasie w szpitalu hihi

Karin a który kolor wybrałas?? Ja juz bym wszytsko przezyła bo wózek jest naprawde merecdesem wsród wózków, mówia nawet volvo - klasyka i ewelagcja ihihi, tylko te kolory. Mam okropny dylemat który kupic. A najlepsze jest to ze dzis wieczorm mamy go kupic.

No pod warunkiem ze mi Maks brzucha nie rozerwie bo coś mu strzeliło i sie kreci okrutnie.

reklama
Elfiko Gratulacje!!!!!!

Kasiu to wspaniale że jesteście już razem w domku!!!!!!!

Klaudia życzę zdrówka i mam nadzieje, że Ty niedługo też do nas wrócisz:-)

No Tusia bedziesz nas szkolila :) Masz racje grunt to sie nie poddawac i wytrwalym byc. A dokarmialas cos sztucznie?
Ja sie obczytuje jak moge i np duzo przydatnych informacji jest na stronie
www.laktacja.pl

Aniu i Nianiu, mam termin na 23 lipca to też nie daleko od was. Wszystko mnie boli, w nocy nie moge nawet przekręcic się z boku na bok. A z mężem za każdym razem kiedy zaplanujemy małe przyśpieszenie to któreś z nas zasypia przed telewizorem :-[ . Ale dzisiaj już sie zaprę bo ile można czekać  >:D

Coś mi gratulacje nie wyszły tak jak chciałam, ciekawe dlaczego ???

Ja w sumie to objawow jeszcze zadnych nie mam i czuje sie b. dobrze (nie chce zapeszac). Pogoda w sam raz i wogole samopoczucie sprzyja - oby tak do porodu ;D

Aniu to pomysl nad wózkiem bo w naszym przypadku jest to szczególnie waze. A dlaczgeo?? nAsze dzidziusie beda duże i do około lutego powinny jeździc w gondoli. Mierzyłam wszytskie i wiesz co żadna z nich nie jest taka duża i głeboka jak emmlijugi (EMMALJUNGA SMART DUO COMBI). Maja tez bardzo duża spacerówke - stracza na bardzo długo. A wózek jest szaenie trwały. Ostatnio do Swiata Dziecka w Warszawie przychała babcia ktora przywiozła 5 wnuczka w tym wózku z roku cztredziestego !!! Materiał by ł poszapany ale reszta ani rusz. One sa robione recznie.

A mozna kupic przeciez wysyłkowo. Teraz jest na ten model bardzo dobra cena.

Wyglad maja klasyczny i to jedyny powód dla którego ja sie wahałam.

Karin u nas było dokładnie tak samo, wiec zmienilismy system. Mamy poobiednie przytulanie :-) Dzis tez. Własnie na niego czekam.

Jeszcze nie mialam na poczatku pokarmu, dokarmiali ja sztucznym , a po nim miala kolki. O pokarm walczylam stymulujac piersi co dwie godziny laktatorem w dzien i w nocy. Na poczatku bylo to pare kropelek w butelce, poznej juz nawet cala buteleczka. Po dwoch dniach mialam piersi jak kamien - bolaly, zrobil mi sie zastoj mleka w piersiach po pozniej juz moich co godzine sciaganiach mleka, bo tak chcialam by bylo go wystarczajaco. Ale po paru dniach uratowala mnie z tego bolu Majeczka, bo jak zaczela ssac to wszystko sie unormowalo.

Nianiu, wybrałam dokładnie ten sam model a kolor Kensington. Moja mama marudzi, że za jasny, że będzie się brudził ale w końcu wszystko można łatwo zdjąć i uprać a przy takiej pogodzie w ciemnym wózku dziecko ugotowałoby sie na miękko, poza tym dla dziewczynki wolę jasny kolor.
Nianiu a wiesz juz gdzie będziesz rodziła? Bo ja na Żelaznej.

A co do przytulania to niestety mój mąż pojawia się dopiero 19-20 i pada jak kłoda, prawie tak jak ja, może jest w ciąży  ;D hi, hi

reklama
a moj poszedl dorobic, dzis rano wyszedl i wroci dopiero jutro rano :(. A moje sloneczko dzisiaj juz nie wisi tak na cycku godzine daje jej possac, a pozniej to daje jej wody przegotowanej z glukoza do picia i sie uspokaja z tym ssaniem.

Do góry