reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Anulka ciesze sie, że bedziemy razem:-) Trzymam cie za słowo. Napisze ci prywatna wiadomosc z moją komórka. Moze i Ty dasz mi swój numer, noz widelec bedziemy w tym samym czasie w szpitalu hihi

Karin a który kolor wybrałas?? Ja juz bym wszytsko przezyła bo wózek jest naprawde merecdesem wsród wózków, mówia nawet volvo - klasyka i ewelagcja ihihi, tylko te kolory. Mam okropny dylemat który kupic. A najlepsze jest to ze dzis wieczorm mamy go kupic.

No pod warunkiem ze mi Maks brzucha nie rozerwie bo coś mu strzeliło i sie kreci okrutnie.

reklama
Elfiko Gratulacje!!!!!!

Kasiu to wspaniale że jesteście już razem w domku!!!!!!!

Klaudia życzę zdrówka i mam nadzieje, że Ty niedługo też do nas wrócisz:-)

No Tusia bedziesz nas szkolila :) Masz racje grunt to sie nie poddawac i wytrwalym byc. A dokarmialas cos sztucznie?
Ja sie obczytuje jak moge i np duzo przydatnych informacji jest na stronie
www.laktacja.pl

Aniu i Nianiu, mam termin na 23 lipca to też nie daleko od was. Wszystko mnie boli, w nocy nie moge nawet przekręcic się z boku na bok. A z mężem za każdym razem kiedy zaplanujemy małe przyśpieszenie to któreś z nas zasypia przed telewizorem :-[ . Ale dzisiaj już sie zaprę bo ile można czekać  >:D

Coś mi gratulacje nie wyszły tak jak chciałam, ciekawe dlaczego ???

Ja w sumie to objawow jeszcze zadnych nie mam i czuje sie b. dobrze (nie chce zapeszac). Pogoda w sam raz i wogole samopoczucie sprzyja - oby tak do porodu ;D

Aniu to pomysl nad wózkiem bo w naszym przypadku jest to szczególnie waze. A dlaczgeo?? nAsze dzidziusie beda duże i do około lutego powinny jeździc w gondoli. Mierzyłam wszytskie i wiesz co żadna z nich nie jest taka duża i głeboka jak emmlijugi (EMMALJUNGA SMART DUO COMBI). Maja tez bardzo duża spacerówke - stracza na bardzo długo. A wózek jest szaenie trwały. Ostatnio do Swiata Dziecka w Warszawie przychała babcia ktora przywiozła 5 wnuczka w tym wózku z roku cztredziestego !!! Materiał by ł poszapany ale reszta ani rusz. One sa robione recznie.

A mozna kupic przeciez wysyłkowo. Teraz jest na ten model bardzo dobra cena.

Wyglad maja klasyczny i to jedyny powód dla którego ja sie wahałam.

Karin u nas było dokładnie tak samo, wiec zmienilismy system. Mamy poobiednie przytulanie :-) Dzis tez. Własnie na niego czekam.

Jeszcze nie mialam na poczatku pokarmu, dokarmiali ja sztucznym , a po nim miala kolki. O pokarm walczylam stymulujac piersi co dwie godziny laktatorem w dzien i w nocy. Na poczatku bylo to pare kropelek w butelce, poznej juz nawet cala buteleczka. Po dwoch dniach mialam piersi jak kamien - bolaly, zrobil mi sie zastoj mleka w piersiach po pozniej juz moich co godzine sciaganiach mleka, bo tak chcialam by bylo go wystarczajaco. Ale po paru dniach uratowala mnie z tego bolu Majeczka, bo jak zaczela ssac to wszystko sie unormowalo.

Nianiu, wybrałam dokładnie ten sam model a kolor Kensington. Moja mama marudzi, że za jasny, że będzie się brudził ale w końcu wszystko można łatwo zdjąć i uprać a przy takiej pogodzie w ciemnym wózku dziecko ugotowałoby sie na miękko, poza tym dla dziewczynki wolę jasny kolor.
Nianiu a wiesz juz gdzie będziesz rodziła? Bo ja na Żelaznej.

A co do przytulania to niestety mój mąż pojawia się dopiero 19-20 i pada jak kłoda, prawie tak jak ja, może jest w ciąży  ;D hi, hi

reklama
a moj poszedl dorobic, dzis rano wyszedl i wroci dopiero jutro rano :(. A moje sloneczko dzisiaj juz nie wisi tak na cycku godzine daje jej possac, a pozniej to daje jej wody przegotowanej z glukoza do picia i sie uspokaja z tym ssaniem.

Do góry