reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Ewcia dawaj moze mi sie uda :-) Ale Ci fajnie tylko 4 dni, a ja kurde 24 lipiec buuuu

Wiem, ze trzeba sie kochac i to do środka bo w meskim nasieniu sa substancje zmiekczajace i otwierajace szyjke. To na bank bo pytałam mojego lekarza :-) Mówił ze czasem wrecz zalecaja parom, choc to nie zawsze działa. Ja zaczełam wczoraj, dzis part 2 hihihi

reklama
Frida, jakies szczegoly moze jeszcze? Czy to cie wzielo sama, czy poprostu mialas umowiona wizyte?
No tak czy inaczej, wracaj do nas predko i z dzidzia. Zycze szczesliwego rozwiazania, trzymaj sie dzielnie!!! :)

Dziewczyny - nie czytam nic tylko pisze newsiki:

ELFIKO:

"Dzisiaj o 10.50 urodzila sie Weronika ma 55cm i 3100 wagi. Czujemy sie dobrze."

Klaudia:

"Mialam dzisiaj isc do domu, ale dostalam zespolu popunkcyjnego i musze lezec. Maly jest super ale mialam problemy z karmieniem. Nie wiedzialam, ze to takie trudne. No ale powoli sie uczymy siebie nawzajem. Pozdrowienia dla wszystkich. Klaudia i MAcius-Kajtus"

Jak leżałam w szpitalu to położne dziewczynom po terminie dawały wskazówki co robić aby szybko urodzić. Z tego co zapamiętałam to: jeść korzeń pietruszki (w sumie podobny smak do marchewki), maliny też mają coś w sobie i mogą spowodować ,że zacznie się rodzić, pobudzanie sutków, masowanie brzuszka, no i stosunek płciowy - ponoć najlepsza pozycja to od tyłu bo dochodzi do głębokiej penetracji(i mamy naturalne, bezbolesne masowanmie szyjki ;) )

To tyle co zapamiętałam, no i ile w tym wszystkim prawdy to nie wiem.

ELFIKO gratulacje!!!!!
stork88xn.gif

Klaudio dużo zdrówka dla ciebie i duża buźka dla Maciusia

Ja pije napar z lisci malin (2 lyzki suszonych lisci z malin na 0.5 l wody, gotowac 3 min pod przykryciem). Powoduje uelastycznienie szyjki macicy, wiec nawet jesli nie wywola porodu to szyjka bedzie bardziej rozciagliwa przy porodzie. Ja zastosowalam tydzien temu olejek rycynowy 1/4 szkl. Dostalam oczywiscie biegunke, bylo mi niedobrze, ale skurcze byly dosc mocne i co 10 min przez 3 godz. Chyba bylo jednak za wczesnie na porod bo wszystko ustapilo :mad: Wczoraj wysprzatalam caly dom i mylam podlogi na kolanach i nic. Moj maz twierdzi, ze mam zelazna szyjke :laugh:. Sam mi ja bada bo tu w Norwegii nikt nie bada ciezarnych, chyba ze w naglych przypadkach, a ja przeciez musze wiedziec. Od 2 tyg. mam rozwarcie na 2cm, przedwczoraj sie troche zwiekszylo i wszystko tam zrobilo sie nabrzmiale. dzis mam wieksze uplawy, ale pewnie nic z tego nie bedzie.
Te ostatnie dni sa okropne. A sex tez mi nic nie pomaga, bo kochamy sie juz 2 razy dziennie, bez efektow (oczywiscie porodowych tylko :laugh: ;))

ELFIKO GRATULACJE duzo zdrowia dla Ciebie i Malutkiej

Klaudus Tobie duzo zdrowia i wracajcie z Maciusiem do domku szubciutko!!!

Cholercia czyli moze ja intuicyjne te maliny dziś kupiłam :-) zajadam sie w takim razie dalej.
Z innych metod to oczywiscie bzykanie :p ;D , o tym olejku to nie wiedziałam. A ja i tak ciagle w ruchy jestem, usiedziec nie moge, choc teraz mnie krzyz boli wiec fizycznie nie moge np, umyc podłóg ;D.
no ale dzieki za rady :-)

reklama
Do góry