reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Hej ja od dziś na l4, dostałam je bez problemu i już w pracy też się pożegnałam. Raczej zostanę na nim do końca :) sprawdzałam sobie to l4 na pue ZUS, aby sprawdzic czy mam kod 1 czy 2 i czy jest to l4 wychodzące, ale nie ma kodu wcale 🤷🏼‍♀️ czy któraś z was miała może podobnie? Brak kodu oznacza w końcu że można czy, że nie :D moja pierwsza ciąża i jestem zielona w temacie.
spojrzałam z ciekawości na moje i też nie mam tego kodu wpisanego

reklama
Hej. Ja walczę z sensorem, który mam od 4 dni i ciągle pokazuje mi wyniki zawyżone o jakieś 30-50j. Na czczo na przykład cukier 110 na sensorze, a glukometr sprawdzony wielokrotnie 80. Po posiłkach podobnie. Biorąc już pod uwagę różnicę 15min jaka musi upłynąć między pomiarami. Także na razie daje mi więcej stresu niż pożytku i więcej kłucia glukometrem niż wcześniej 😆 Czytałam, że często są z nim takie problemy i można reklamować.

W czwartek mam prenatalne. Już się nie mogę doczekać jak zobaczę dzidzię 😍
A jeszcze bardziej nie mogę się doczekać gdy zacznę czuć ruchy. Uwielbiałam to w pierwszej ciąży.

Czy są tu mamy, które były już w drugiej ciąży? Kiedy zaczęłyście czuć ruchy?
W drugiej ciąży czułam ruchy w 15 tygodniu, w pierwszej przełom 19 i 20 tygodnia.

Ja tez jestem w drugiej 🙂 ja sie nie moge doczekac ruchow i brzuszka 😅
Nie pamietam dokladnie kiedy zaczelam czuc ruchy ale chyba cos ok 4 mca.
Ja pamiętam że pierwszy raz poczułam dokładnie w 20+0 😁 zapamiętałam że to było równo w połowie. Mam nadzieję, że teraz będzie szybciej 🤞
Brzuch u mnie już widać dość mocno - od poniedziałku będę zakładać w pracy już spodnie ciążowe, bo niewygodnie siedzieć. Bluzki też już wymienilam. Ale ja mam też taka budowę ciała, że nawet nie będąc w ciąży brzuch odstawał 😁
Kupiłam też kurtkę zimową oversize, bo poprzednia w praniu się zniszczyła i ta nowa jest mocno za duża jeszcze. Wczoraj będąc w niej usłyszałam od znajomej, że ciąża mi służy. Ja taka zdziwiona: tak? Nawet nie wiedziałam że wiesz o mojej ciąży. A ona: no ale przecież widać 😆
No, także ewidentnie nie wyglądam w tej kurtce najlepiej 😆

spojrzałam z ciekawości na moje i też nie mam tego kodu wpisanego
Hm no właśnie ciekawe co do kontroli też, bo ja z kolei nie spotkałam się wśród znajomych ciężarnych nigdy z kontrola i słyszałam, że głównie kontrolują właśnie przedsiębiorców jak ktoś ma swoją firmę, a tak to bardzo rzadko się zdarza. Ale jak mówię to tylko z obserwacji :D

reklama
Hm no właśnie ciekawe co do kontroli też, bo ja z kolei nie spotkałam się wśród znajomych ciężarnych nigdy z kontrola i słyszałam, że głównie kontrolują właśnie przedsiębiorców jak ktoś ma swoją firmę, a tak to bardzo rzadko się zdarza. Ale jak mówię to tylko z obserwacji :D

Do góry