reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Hej. Ja walczę z sensorem, który mam od 4 dni i ciągle pokazuje mi wyniki zawyżone o jakieś 30-50j. Na czczo na przykład cukier 110 na sensorze, a glukometr sprawdzony wielokrotnie 80. Po posiłkach podobnie. Biorąc już pod uwagę różnicę 15min jaka musi upłynąć między pomiarami. Także na razie daje mi więcej stresu niż pożytku i więcej kłucia glukometrem niż wcześniej 😆 Czytałam, że często są z nim takie problemy i można reklamować.

W czwartek mam prenatalne. Już się nie mogę doczekać jak zobaczę dzidzię 😍
A jeszcze bardziej nie mogę się doczekać gdy zacznę czuć ruchy. Uwielbiałam to w pierwszej ciąży.

Czy są tu mamy, które były już w drugiej ciąży? Kiedy zaczęłyście czuć ruchy?
W pierwszej w 20 tygodniu, w drugiej 16

reklama
Ja od początku ciąży biorę mama dha premium plus dwie tabletki i tylko to :) nie mam w planach brać nic więcej, wyniki mam dobre. A polecacie może jeszcze coś dodatkowo?

Ja od początku ciąży biorę mama dha premium plus dwie tabletki i tylko to :) nie mam w planach brać nic więcej, wyniki mam dobre. A polecacie może jeszcze coś dodatkowo?
Raczej nie ma sensu. Ja od drugiego trymestru chcę brać więcej DHA. Teraz biorę po 1 tabletce dziennie + 3 krople witaminy D3 (1500 j.m).

Raczej nie ma sensu. Ja od drugiego trymestru chcę brać więcej DHA. Teraz biorę po 1 tabletce dziennie + 3 krople witaminy D3 (1500 j.m).
Ja biore pregna plus bez zelaza 1tabl + 2 tabl pregna dha. W zeszlej ciazy to samo bralam i do konca ciazy nie mialam anemii a hemoglobina nie spadla poniżej 13.7 wiec nie bede kombinowac.

Ja pamiętam że pierwszy raz poczułam dokładnie w 20+0 😁 zapamiętałam że to było równo w połowie. Mam nadzieję, że teraz będzie szybciej 🤞
Brzuch u mnie już widać dość mocno - od poniedziałku będę zakładać w pracy już spodnie ciążowe, bo niewygodnie siedzieć. Bluzki też już wymienilam. Ale ja mam też taka budowę ciała, że nawet nie będąc w ciąży brzuch odstawał 😁
Kupiłam też kurtkę zimową oversize, bo poprzednia w praniu się zniszczyła i ta nowa jest mocno za duża jeszcze. Wczoraj będąc w niej usłyszałam od znajomej, że ciąża mi służy. Ja taka zdziwiona: tak? Nawet nie wiedziałam że wiesz o mojej ciąży. A ona: no ale przecież widać 😆
No, także ewidentnie nie wyglądam w tej kurtce najlepiej 😆
W którym jesteś tyg?
U mnie cos zaczyna byc widac na brzuchu ale baardzo delikatnie.
Kurtke tez kupilam nowa ale taka dopasowana bardziej wiec jak będzie dluga zima to nie wiem w czym bede chodzic 😂

reklama
W którym jesteś tyg?
U mnie cos zaczyna byc widac na brzuchu ale baardzo delikatnie.
Kurtke tez kupilam nowa ale taka dopasowana bardziej wiec jak będzie dluga zima to nie wiem w czym bede chodzic 😂
Dziś 11+6. Jak na razie zapowiada się ciepły styczeń, kto wie czy w zamian nie dowali nam zima np. w kwietniu🙈

Do góry