reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Przepraszam,że tak się wcinam ale z jakiego powodu robicie te nifty? Nie przeczytałam wątku od początku więc też nie jestem w temacie. Ale mnie to zaciekawiło.
ja robię, żeby się nie stresować całą ciążę. Z uwagi na wiek prenatalne wyjdą mi w najlepszym wypadku z ryzykiem pośrednim- to tylko statystyka ale mnie to stresowało w ciąży z córką. Nie zrobiłam wtedy nifty bo mi było „szkoda” kasy… jednak wózek, łóżeczko, fotelik i inne pierdoly to całkiem ładna sumka. Teraz większość już mam bo córka ma 16 mcy więc mogę sobie pozwolić na ten wydatek…

Pełny tych badań nifty sanco panorama,
Które najlepsze?
Ja idę na Sanco, bo ponoć po zmianach wychwytują najwięcej aberracji (ponoć porównania w Internecie są nieaktualne). Plus wynik szybko i nie leci do Chin czy gdzieś jak nifty.

Edit,: widzę że już do Chin nie leci, ale musi obrócić do Zagrzebia.

Dziewczyny wtedy rezygnujecie z pappa? Czy robicie to dodatkowo?
Pappa obowiązkowo też robie

Przepraszam,że tak się wcinam ale z jakiego powodu robicie te nifty? Nie przeczytałam wątku od początku więc też nie jestem w temacie. Ale mnie to zaciekawiło.
Ja robię bo w pierwszej ciąży był zespół downa
Pełny tych badań nifty sanco panorama,
Które najlepsze?
Ja na panoramie się przejechałam, w ciąży z zespołem downa nie wykryła jej. A wynik który wydali to ,,brak wyniku który może być spowodowany zmianami chromosomalnhmi”. A to powinna być prosta piłka jest ciąża z najczęstszą wadą na którą mają największą czułość to powinna wykryć odrazu.
Do nifty nie mam przekonania bo za dużo było wyników fałszywie pozytywnych czyli wykrywali wadę której nie ma
I po moim rozeznaniu padło na Sanco

Pappa obowiązkowo też robie

Ja robię bo w pierwszej ciąży był zespół downa

Ja na panoramie się przejechałam, w ciąży z zespołem downa nie wykryła jej. A wynik który wydali to ,,brak wyniku który może być spowodowany zmianami chromosomalnhmi”. A to powinna być prosta piłka jest ciąża z najczęstszą wadą na którą mają największą czułość to powinna wykryć odrazu.
Do nifty nie mam przekonania bo za dużo było wyników fałszywie pozytywnych czyli wykrywali wadę której nie ma
I po moim rozeznaniu padło na Sanco
Pappa to jest ten standardowy który się po prostu robi w określonym czasie prawda?

reklama
Do góry