reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja też NFZ u siebie w mniejszym mieście i prywatnie u zastępcy ordynatora w większym. Mam w razie co medicover, ale terminy tylko do najgorszego lekarza - choć w razie w nie pogardzę. Powtórzyłam dziś betę i we wtorek było 665,3 a dziś 1880 co wg kalkulatora daje 5 tydzień i przyrost w normie 🥰 z objawow cały czas zmęczenie , ale buntownicza 3 latka nie pozwala się wyspać po pracy. Czasem ból piersi - mam nadzie, że ominą mnie wymioty jak w pierwszej ciąży - bo na samą myśl mi słabo 😒 Gratulacje udanych wizyt i trzymam kciuki za resztę !

reklama
Ja też NFZ u siebie w mniejszym mieście i prywatnie u zastępcy ordynatora w większym. Mam w razie co medicover, ale terminy tylko do najgorszego lekarza - choć w razie w nie pogardzę. Powtórzyłam dziś betę i we wtorek było 665,3 a dziś 1880 co wg kalkulatora daje 5 tydzień i przyrost w normie 🥰 z objawow cały czas zmęczenie , ale buntownicza 3 latka nie pozwala się wyspać po pracy. Czasem ból piersi - mam nadzie, że ominą mnie wymioty jak w pierwszej ciąży - bo na samą myśl mi słabo 😒 Gratulacje udanych wizyt i trzymam kciuki za resztę !
Mnie piersi bolą bardzo mocno od niecałych 2 tygodni. Już prawie zapomniałam jak to jest, bo po urodzeniu córki przestały boleć przy okresie. Już widzę że dół brzucha się trochę zmienia, wygląda jak wzdęcie 🙈

Zamówiłam dla Babci, mam nadzieję że dostanę jakieś fajne zdjęcie na prenatalnych to jej wyśle akurat na święta 🙈

Załączniki

• IMG_0684.jpeg
    IMG_0684.jpeg
    57,6 KB · Wyświetleń: 52
  • IMG_0685.jpeg
    IMG_0685.jpeg
    56,9 KB · Wyświetleń: 52
Cieszę się, że wszystko u was dobrze ❤️
Ja ciągle walczę z wielką sennością i zmęczeniem. Zasypiam na siedząco w sekundę. Do tego trochę bolesne rozciąganie w miejscu jajnika i rwa kulszowa 🙈 dziś 7+2

Ta ciąża jest inna niż pierwsza - gorzej znoszę. Może dlatego, że w domu jest 2 latek i nie mogę tak sobie po prostu odpocząć. W pierwszej ciąży jednak od razu po powrocie z pracy mogłam poleżeć, a teraz nie ma zmiłuj 😆
ja mam to samo…więc rozumiem doskonale 🙈 dobrze, że mąż dozo się angażuje bo seriooo nie dałabym rady…

Pisałyście o lekarzach- ja mam to szczęście że mam dobrego lekarza na NFZ. Prowadził moją pierwszą ciążę i nie mam zastrzeżeń. Moja szwagierka prowadziła u niego dwie- pierwsza prywatnie druga na NFZ i mówiła że nie ma różnicy w tym jak traktuje pacjentki także to też na plus bo jest u nas lekarz który jednak milszy jest dla tych za pieniążki 😆

reklama
Do góry